Nyårslöften

Nu tänker jag vara ärlig på riktigt. I år kommer jag att ha två nyårslöften, det ena är att börja pensionssparandet. Det bara måste fixas i år.

Det andra är att inte glömma mig själv. Det är jäkligt svårt när man är omgiven av fina vilda killar. Men i år vill jag inte att det blir de på bekostnad av mig utan jag vill förstå min del i oss.
Hälsa är ett sätt. Ta mig tid för mig själv ett annat. Satsa på välmående helt enkelt!


Trötta mamman och Zlatan

Jag har aldrig gillat Zlatan, tyckte alltid han verkade dryg och kaxig. Dessutom har han kommit att representera något som kan liknas vid The American Dream eller From rags to riches.. Dessa ideologier är för mig bara en ursäkt för att låta människor vara utsatta och fattiga. Det gör inget att det finns områden som Rosengård eftersom man kan ta sig vidare. Titta bara på Zlatan.

Extremt talangfulla människor med en stor portion tur får aldrig bli en ursäkt för att inte hjälpa andra. Vad har hänt i världen som gjort livet till en tävling om mest och bäst prylar? Varför måste man vilja ha det bättre än andra och varför är det fel att vilja att alla barn ska ha samma chans till bland annat vård och utbildning?

Jag förstår dock Zlatans funktion som hopp för unga i Rosengård. Och det är nog anledningen till att jag vill läsa hans bok. Jag blev nu nyfiken på Zlatan.
Jag måste helt enkelt läsa hans bok.


Trötta mamman och hennes små sabotörer...

Idag blir det minsann ingen power Walk på morgonen. Nedra små sabotörer... T störde sömnen fram till tolv och W mellan tolv och två. Av någon anledning har lilleman fått för sig att att äta på dagen är överreklamerat.
Särskilt med en så underhållande bror. Hur som haver har jag haft lillstök i famnen för att sambon ska få sova, och idag återgäldades detta på ett fantastiskt vis. Jag fick sovmorgon <3 han gick upp med killarna för två timmar sen och jag vaknade nu!!

Underbara ostörda sömn jag kan inte leva utan dig!!
Det är intressant detta med sömnbehov, jag har till naturen ett ganska stort sömnbehov, om sömnen är ostörd är en 8-9 timmar bra. Men när jag väcks flera timmar kan jag behöva 12!

T sov i vår säng mellan 21-00 inatt. Jäkla mardrömmar.

Gott Nytt År!!


Vad är fredagsmys?

Varför är det så otroligt gott med skräp, såsom godis och chips? Jag bara undrar... Det är som ett hinder från ovan att komma i form och må bra när dessa frestelser finns överallt...

Jag kom hem i eftermiddags efter premiären på gymmet och sa till sambon: "Nu ska vi bli hälsosamma. Dags att käka havregrynsgröt till frukost och skippa skräpet."
I sann Anna Skipper anda känner jag mig mer peppad än någonsin! Jag bokar in två träningspass och känner lycka. "hörru, ska vi käka chipsen ikväll eller?" kommer frågan från sambon och motivationen börjar rinna av mig.

Varför ska det vara så jäkla svårt?


Och hon....

Gick och tränade!!! Och nu, när jag närmar mig 30 verkade min kropp direkt må bra av det.

Känner mig så inspirerad att det nog blir till en Powerwalk imorgon. Sen kan jag luta mig tillbaka och belåtet konstatera att jag tränat två hela gånger under 2011. Paus för applåder.

Tanken är ju dock att jag ska springa tjejmilen nästa år. Vägen dit kan man följa här på bloggen. Min egen hälsoresa:)


Träningskort check!!

Har idag varit förbi sats och skaffat ett träningskort( inklusive barnpassning!! )
Känner mig genast peppad och vill gå och träna nu genast!

Jag är dock rädd att upptäcka exakt hur ur form jag är (!) men en liten mjukstart när man känner sig peppad borde väl vara bra?

Det är dags. Återkommer och avslöjar status, blev det träning eller ej?


Mer om sömn

Jag har en känsla av att flera av dagens inlägg kommer handla om sömn. Eller jakten på det, eller varförihelvete sover inte min treåring????

Finns det någon vettig forskning på området? Är så förbaskat trött på BVC och deras "vissa barn har ett lägre sömnbehov" och "vissa barn har svårt med sömnen".
Det finns inte en chans att T kan må bra av detta heller... Sömnmedel? Naturläkemedel?

Eller terapi. Får ha ett seriöst snack med BVC vid nästa besök med W. Detta fungerar ju inte..


Föräldrar till barn som inte sover.....

.....förlorar sakta men säkert förståndet. De blir successivt mindre och mindre trevliga, struntar i sin egen hälsa och till slut sin hygien. Välkommen åter ny period av skriknätter.

I vårt fall är det inte spädbarnet som väcker oss utan storebror vars gallskrik väcker hela familjen. Minstingen är svårast att söva om dock... Om han inte blir väckt av sin bror kan han sova mellan sju och tre, äta, sen sova till halv åtta.

Jag är väldigt rädd att detta väckande i natten ska leda till ytterligare år av sömnlös tortyr. Mao att han ska ärva storebrors beteende. Ett beteende som endast hot biter på.

Jag träffade en mamma på Ts förskola med en tvååring som vaknar och skriker såpass ofta att hon är sjukskriven 25% för att sova. Det enda som får honom somna om är välling. Och BVC klagar på hans vikt.

Att inte få sova är tortyr. Jag menar inte att barn torterar sina föräldrar med flit, jag menar bara att det är okej att må skit när man inte får sova.


Vem är jag?

Det slog mig precis att jag lider av en extrem identitetsförvirring.. Å ena sidan är jag extremt politiskt inkorrekt och önskar jag fick vara en hemmafru. Å andra sidan kan jag inte vara hemma ens fyra månader innan jag skaffar ett extra jobb.
Lider jag av någon bipolär störning? Samma gäller relation till mat, träning mm. Det finns inget lagom..

Sen slår det givetvis bakut, och jag kraschar när jag inte passar i min extrema roll längre. Varför kan jag inte vara Milla lagom och inte behöva få bekräftelse i något hela tiden?

Detta är något att lura på.


Att amma eller inte amma

Shit, vad kluven jag är... Det har varit stor skillnad att amma tvåan mot ettan. Ettan var ju aldrig så värst intresserad, för honom var amning mat och han var lika trygg hos pappa som mamma. Mjölken försvann ungefär samma stund som jag introducerade ersättningen eftersom jag främst av prydhetsskäl tyckte amningen var opraktisk.

Tvåan däremot ammar som närhet, om han fick skulle han hänga fast i rutten 24-7. Efter flera månader med mastit har vi nu efter grötintroduktion börjat få kläm på detta... Till skillnad från med T känns det som om jag verkligen ger W något. Sen kommer pressen, framförallt från mig själv, att sluta. För att ta tag i vikten, släppa in Markus mer mm.

Amningen av tvåan är mer stressigt, mindre intimt och numer helt utan prydhetskänslor.

Samtidigt är detta så naturligt. Så tryggt. Nu äntligen smärtfritt. Frågan är hur länge man kan stanna i bubblan?


Förlossning nummer 2

Alla myter om förlossning 2 verkar stämma. I mitt fall tog det 50 minuter från inskrivning till barnet var ute. Ont gjorde det, helvetiskt ont. Inte nog med det, ungen som kom ut var dessutom skitförbannad. Uscha buscha vad han skrek.

Satt hela dagen efter med den lilla surbulan i min famn. Kan de verkligen födas på detta humör tänkte jag? Vad i helvete har jag gjort för fel...

Mycket har jag sagt om storebror men han var ett mycket enkelt spädbarn. Aldrig rasande som denna.. Nåja, det har ju lugnat sig betydligt under de 4,5 månader vi hängt ihop. Och jag älskar verkligen min föräldraledighet. Om det inte vore för surt att sakna pengar skulle jag vilja vara med mina bumlingar jämt..

Var är min författarkarriär när jag behöver den som mest?


Då var det dags igen...

Ok, en hel del har hänt sen sist jag skrev och jag befinner mig återigen i samma sits som när jag startade bloggen. Förutom att jag har två små killar istället för en..
Och jag är lite fetare, bittrare och mer välsignad än någonsin...
Välkommen tillbaka för lite samhällsatir, humor och knäppa tankar...


RSS 2.0