Trötta mamman har brist på motivation

Platå i måendet. Fy vad trist! Trots mina stora framgångar på slutet har mitt mående dalat, förut kände jag mig så grym varje gång jag kom till gymmet. Nu börjar träningen bli rutin, den ger inte samma kick längre. Trots att jag landat i pass jag älskar .

Längtar efter att kunna börja springa, måste dessvärre tappa minst 6 kg till först.. Känns segt, men inte mycket att göra.

Imorgon är det b-day för mig, känns inte så pepp det heller. Hoppas en stund i solen på lekplatsen gaskar upp mig lite.,,


Pluttar

Hur ska man någonsin kunna gå hemifrån?


Poop in the morning

En av de främsta fröjderna med mödraskapet är all denna hantering av kroppsavfall... Och detta gärna på tidig morgonstund, helst innan kaffet... Suck! Men snart är de stora och klarar sig helt utan mig:-/

Inatt har vi dessvärre inte heller sovit.. W har haft feber och varit jättetäppt stackarn!

Jag har ändå lyckats nå nya framgångar, 10 kg har tränats bort sen årsskiftet, jag kan nu ha alla kläder jag hade innan jag blev med W:). Och jag lider inte längre av fetma!
Så var det bara 13 kg kvar till normalvikt...

Fortsätter äta gi och träna. Så ser vi i slutet av mars hur det gått:) denna månad blir kanske lite sämre på grund av annalkande födelsedag och förhoppningsvis annat att fira:D


Reservplats 7

Vaknade nyss och innehar reservplats 7 till dagens bodypump. Hoppas jag får plats! Börjar dessvärre känna av en ny förkylning:( vill inte! Förhoppningsvis kan jag träna bort den!

Skönt att få komma hemifrån en sväng ikväll i af.
Det var länge sedan jag gick själv... Jag är otroligt tacksam för barnpassningen men det är Så skönt att träna ensam..


Pyssel syssel

Det blev visst till att vara hemma idag:) jätteskönt! Inte mycket motion dock, bara 40 mins promenad i förmiddags...

Börjar längta till gymmet, hoppas verkligen jag får plats på morgondagens bodypump. Hela kroppen skriker efter nya endorfiner!

Jag tror ibland att jag skulle älska att träna varje dag! Jag börjar visst bli lite besatt... Men bättre att vara besatt av träning än av godis:P


Sliten efter helgen

Denna dag önskar jag att jag fick tillbringa i vila. Vara hemma i mitt fina hem och bara se mig omkring. Dricka kaffe och njuta! :D

Istället tuffar vi på, fullspäckad dag och en sambo som är hemma först vid tio. Mår ändå väldigt bra idag. Väldigt trött bara.

Det är ändå en väldigt härlig känsla, när man hunnit det man tänkt. Det känns som om man lyckats:) härlig känsla! Träning denna vecka, tisdag, fredag och lördag:-/ önskar jag kunde hinna en 4e gång...


Ett välstädat hem

Idag har jag lagt allt annat åt sidan för att organisera om och städa här hemma, och detta med fantastiska resultat.

Humöret har vänt, trots att inte alla rum är klara... Vårt sovrum, badrummen och kontoret är kvar men resultaten i de andra rummen har lyft mitt humör! Sååå fint! Och framförallt, lättstädat! Wohoo!

Jag gissar på att målaren kommer ringa i veckan eftersom vi äntligen börjar hitta vår ordning;) med det sagt så är jag på mycket bättre humör nu!:)


En dålig dag

Dagens fråga är, hur ska jag vända denna usla dag?
Vakna med huvudvärk gör ju att allt känna extra jobbigt! Att dessutom ha jättemycket att göra suger ju sjukt mycket...

Jag vet att jag bara borde vara glad eftersom jag fått se sådana resultat denna vecka. Det är bara det att jag har så lång väg kvar att den ibland känns mig övermäktig..

Jag antar att jag måste försöka bita ihop bara. Allt tar den tid det tar.. Dessutom lyckades jag träna 4 ggr även denna vecka. Stort plus till mig själv. Nästa vecka fyller jag år. Då ska jag och barnen hitta på något:)


Veckans bästa måltider

Veckans bästa mat:)


The power of pilates

Mina problem löstes genom att min fina kille ville följa med mamma till gymmet. Minisats är verkligen underbart! Toppenbra personal nu på helgen, en av de två satt och byggde tågbana med Teo när jag kom. Han var så nöjd!
Men när vi gick därifrån sa han "mamma, nästa gång vill jag gå med till din träning" Gulle!

Pilatespasset var grymt! Hade ont i ryggen innan jag gick, en smärta i vänster axel som försvann under passet! Wohoo! Magen fick arbeta hårt och det var mycket bäckenträning, vilket min kropp behöver!
Jag är verkligen jättenöjd!


Lördagens första test

I natt har vi mirakulöst nog fått sova! Härligt! W vaknade för mat vid 2, T har inte vaknat alls inatt och kom upp kvart i sju. I detta hus är det sovmorgon!! Sovmorgon utan like!

Sen har T varit världens gosigaste denna morgon, han kröp upp hos mig i soffan och kollade Nemo.

Det blir inte lätt att försvinna en timme på pilates och sedan vara tvungen att jobba några timmar. Men, är glad för att sambon nog får en lätt dag med barnen!


Ett glas rött

Snart dags för vuxenmiddag och ett glas rött. Underbara fredag! Tidigt imorgon blir det pilates:) hoppas verkligen det är ett bra pass...

Jag nådde nya framgångar idag! Jag kan nu ha en kjol jag inte kunde stänga för 1,5 månad sedan. Det är strl 42!! Den kunde visserligen kunnat hänga lite lägre på höften men ändå...

Så jäkla skönt att känna skillnad!


Spikmatta

Ligger bredvid en sovande W. på min spikmatta. Snart dags för mig att göra lunch till mig själv. Denna dag som började uselt med nackspärr verkar styra upp sig till det bättre.

Det blev en promenad med handling på Willys, en timme och en kvart:) sen lagade jag babyäggröra till Wille på två ägg, ungen fick nästan i sig allt! Själv ska jag mumsa på räksallad! Så gott!!

AjajAj! Spikmatta!!!

Efter lunchen är jag sugen på att plocka lite. Hoppas lillmonstret låter mig;) sen blir det hämta Teodor och gå på en liten lekträff efter förskolan. Ibland är livet såå härligt. Nu 5 minuter kvar på spiken...


Fredag

Fick ju plats på mitt älskade sh'bam igår. Tyvärr var inte kroppen med mig, så jag hade väldigt svårt att hänga med. Jag känner mig dessutom mer och mer sugen på bodypump....

Jag vill ju inte bara gå ner i vikt, jag vill ju bli fast och öka min ämnesomsättning. Förbränning får jag dessutom genom mina promenader... Svårt att pussla med allt, men jag tror det är styrketräning som kommer göra det möjligt för mig att börja springa sen...

Är nyfiken på morgondagens pilatespass. Teodor ser också framemot gymmet:) hoppas det är bra!!


Vilket underbart väder!

Solen skiner så härligt! Njöt av min 50 minuters promenad imorse. Nu vilar jag med W och njuter av stunden.

Jag har insett att jag inte kommer orka jobba idag på dagen. Men det gör inget:) jag skjuter det till helgen, har ju fortfarande gott om tid på mig!

Föräldrarådet blev inställt, så nu hoppas jag på plats på bästa sh'bam ikväll istället. Det skulle ju ge energi inför morgondagen:) men jag har reservplats 8 så vi får se...

Hoppas hoppas hoppas!


Förkylningen som aldrig ger sig

Visserligen mår jag mycket bättre än förra veckan. Men nu har nästäppan och snoret kommit. Så långdraget! Tycker det suger, men är tacksam ändå för jag kan ju träna.

Lite frustrerad över att inte veta hur dagen kommer se ut. Tionde reserv på sh'bam. Men ordförande i föräldrarådet har räknat med möte, suck!

Får se helt enkelt! Fram till dess har jag koll på dagen och har lagt in en förmiddagspromenad, samt plockande på eftermiddagen efter BVC. Det skulle regna fram till 15 så jag är inte precis sugen på långpromenad...
Däremot på dans!

Ska bli spännande på BVC att se hur mycket William har vuxit!


Äntligen resultat!

Okej kompisar! Äntligen har jag börjar krympa! Mina baggy jeans glider av när jag går:) det borde innebära att jag är som jag var innan jag blev gravid!! Yeeeeyy! Steg 1 check!

Det borde också innebära att jag inte längre lider av fetma! Och har minskat risken för typ 2 diabetes! Wohoo!

Känner mig grymt glad och pepp!

Jag hoppar däremot jobbandet! Det blir mentalist och lite plock, sedan sängen. Får fixa jobbandet på fredag och i helgen. Ibland måste man bara vila.


Vilodag

Dagen blev visst en vilodag. Min kropp skrek nog efter det... Promenaden blev inställd på grund av fruktansvärd halka. Sen kom jag hem och plockade lite, åt lunch och sedan låg jag bredvid William när han sov.

Ingen städning blev det. Och inget jobb. Får försöka få lite jobb gjort ikväll och städning imorgon förmiddag.

Att det ska vara så stressigt att vara föräldraledig!


Träningsvärk

Inatt värkte kroppen så att jag fick ta Ipren. Märkligt nog hjälpte det, eller inte märkligt egentligen. Däremot undrar jag varför det inte är ett vedertaget knep. Kroppen är nu mer trött än öm och den krampande känslan i benen försvann...
Jag ska som tur är på promenad med en läkare nu på förmiddagen så jag kan ju fråga henne.

Annars står jag i valet och kvalet inför eftermiddagen, städa eller rätta, det är frågan. Det var så skönt att träna igår, och ikväll är det sambons tur! :) familjen hälsosam 2012!

Höll på att glömma det viktigaste, inatt har barnen sovit!!


Älskade sömn

Älskade sömn, du är numer en myt i MITT hem
Du är mer eftertraktad än kärleken
En gång
Tog jag dig för given
Jag önskar nu att jag lagrat dig istället
Zzzzzzzzz

Bodypump check!

Har nu provat bodypump och insett att jag måste göra det igen:)
Jag är svag som sjutton och detta kan vara vägen till den perfekta ryggen jag eftersträvar! Jippie!!

På den negativa sidan misstänker jag att jag inte kommer kunna lyfta mitt barn imorgon! Och långpromenad som står på schemat... Ajajaj!!


Underbara sol

Det blir nog till att vara ute en stund på gården i eftermiddag och gunga killarna lite. Solen skiner så det är bäst att ta tillvara på dagen...

Har nu legat på sängen i 40 minuter bredvid en sovande W. Det är synd att jag inte lyckats somna själv... Men, bättre att ligga ner och vila en att inte vila alls.

Det blev en timmes promenad, halva tiden i solsken. Härligt!!! Men jag hade nog för lite kläder på mig för nu får jag inte upp värmen... Svårt att klä sig rätt just nu... Jag behöver helt klart fler jeans som rymmer långkalsonger under;) kanske ska ge mig ut på jakt efter det i helgen...

Ikväll blir det bodypump med stressinslag innan, sambon har möte till fem, 18.30 börjar mitt pass och jag skulle egentligen behöva värma upp innan.... Har bokat pilates på lördag! Pepp pepp pepp!!


Shop shop shop

Tillbringade gårdagen med lite shopping. Nya skor och vårmössa till T. Ny mössa och bodies åt W.
Markus var på bomötet, men det var många nejsägare där:( otroligt synd!
I övrigt verkade det som en bra affär.

Det blev en långpromenad i ishalkan igår och fri träning på gymmet. Idag blir det promenad med annan föräldraledig vid tio, sen blir det till att prova på bodypump ikväll.

Följer mitt egenskapade kostschema och det känns bra. Mindre bra känns ännu en sömnlös natt, denna gång på grund av den lilla... Kaffe verkar bli omöjligt att leva utan.


Måndag

Jag vägrar låta mig besegras!!
Idag står grönsaksshopping på agendan, samt eventuellt utrensning av garderoben! Sen i eftermiddag blir det gymmet om sambons öga är bättre...
Som jag längtat!!
Jag planerar ett styrkepass för ryggen och benen! Här ska fett omvandlas till muskler!

Vad det gäller kost blir det också en kickstart denna vecka efter förkylningen. Måste trigga motivationen lite:) dags att komma igång igen! Vill känna mig som hälsan själv! Har börjat äta mina vitaminer igen och satsar på en uppryckning på alla plan.

Sömnlösa nätter besegrar mig inte!! :D


Och endast mamman är vaken

Då sover alla barn och mannen. Endast mamman är vaken. Snön gnistrar. Stjärnor tindrar. Och mamman är vaken.

Varför kan man fråga sig, varför?

Vad upptar mammans tankar i den sena timmen?

Ett leende dansar på hennes läppar. Glad? Men varför då vaken?

Gå och lägg dig.


Plikten kallar

Nu börjar mamman bli mer än lovligt förvirrad. Det blir ingen träning imorgon. Det blir promenad till Coop och lite handling barnbidragsdagen till ära:)

Nåja, det är väl motion det också...


Alternativ behandling mot mamma magen

Jag vet att W bara är 6 månader och
att jag inte ska ha så bråttom. Ändå gillar jag att prova nya saker och försöka hjälpa naturen på traven lite. Därför ligger jag nu på mage på min spikmatta. Enligt det sista numret av "topphälsa" rekommenderade Blossom det som ett sätt att få plattare mage efter graviditeter.

Tänkte försöka ligga 10 min om dagen i 3 veckor och se vad det gör för skillnad på tre veckor, i kombination med promenader och styrketräning.

Ska försöka lämna in W imorgon och bara gå på löpbandet under tiden. Sen blir det styrka på tisdag.:) är fortfarande lite slemmig så jag får undvika hård konditionsträning även denna vecka.


Summa summarum

Idag blir blogginlägget av den skrytiga typen. Denna lördag blev med några få undantag en toppendag:)

Jag tillbringade förmiddagen med att ta ett hett bad och rätta ett ton prov. Sen blev det en räksallad till lunch. Räkor är min absoluta favorit! Nomnomnom!

Efter lunch var vi ute hela familjen i drygt två timmar. Både jag och Markus åkte snowracer med T, sen gick vi till isen vid IP och T fick prova på att åka skridskor. Han älskade det! Blev lite sugen att lokalisera mina brudgriller någonstans... Trots att jag inte kan åka.

Då vi kom in var vi tvungna att ladda med lite mackor och varm mjölk till mig, choklad till de andra. Sen lagades det vegetarisk pasta med grönsaker som fått fräsa i vitt vin och ostsås. 2 glas vitt slank ner till maten. Nu sitter jag i soffan och motar godissuget med avokado.

Imorgon blir nog också en toppendag!


Lördagsmorgon

Idag blir dagen jag tar tillbaka. Jag började dagen med att konstatera att min stackars sambo var tröttare än mig. Därefter tar jag upp bökiga barnen och han får lite skönhetssömn.

Det blir fokus på att komma ikapp med lite jobb idag. Och att styra upp det här med kosten.
Fokus på portionskontroll och sunt förnuft. Om tid och ork finns blir det också en liten promenad.


Tvärtom!!


Jahaja

Haha, vilka roliga bilder. Den underst var nyast! Den översta efter en dags användning:)


Nya tag

Jag var feberfri idag så jag laddar för nya tag imorgon. Måste minnas min fras "jag tänker inte få diabetes". Svullveckan måste nu ha nått sin ände efter tre dagars "jag är sjuk och unnar mig". Idag var jag trots allt feberfri. Ändå blev det två portioner hemlagad pizza och äckliga micropopcorn och vin.

Imorgon blir det jobb för hela slanten. Jag kan inte hjälpa att ha en egen promenad som mål, både lördag och söndag dock bara för att känna att jag är på rätt spår igen:)

Kan också glädjande nog konstatera att tandblekningspennan fungerar. Tändernas färg är mycket jämnare efter 4 dagars användning. Eller tre och en halv. Lyckat!


Less på sjukan

Idag blev det ändå en liten promenad, 40 min med barnvagn i snömodden. Jag har verkligen ingen ork att äta rätt dock. 2 portioner bolognese och en ask gelehjärtan.

Benen värker, vristen, höften och knät ilar och gör ont. Huvudet värker. Frossar.

Efter förskolan blev det lite lek i parken med vänner. Ca 2,5 timmar utomhus idag. Det måste ju vara bra:)
Har lyckats städa av här hemma också. Men klockan är nu kvart i åtta och jag skulle kunna somna. Är så trött!

Det enda jag vill är vara frisk. Missar bästa passet sh'bam idag:(


Innan jag fick barn...

Innan jag fick barn fick jag sova på morgonen. Innan jag fick barn var nätterna mina egna och jag fick vila när jag var sjuk. Innan jag fick barn gick jag på extrema dieter och blev på uselt humör bara för att vara snygg.
Innan jag fick barn var min egen garderob full av kläder. Innan jag fick barn kunde jag leva på nudlar för att sedan kunna köpa en jacka. Innan jag fick barn sminkade jag mig varje dag och hade på mig jeans.

Efter att jag fått barn får jag aldrig vara ifred. Natten är ett konstant orosmoment, med frågan "kommer jag få sova eller inte?" i fokus. Jag blir väckt varje natt och har tur om jag har tid och ork att tvätta mitt eget ansikte. Efter att jag fått barn har jag aldrig något att ha på mig. Efter att jag fått barn är att köpa barnkläder det bästa som finns.

Frågan är, innebär att bli mamma att förlora sig själv? På ett sätt ja, mina söner är två bitar av mig som lämnat min kropp. Helt hel känner jag mig bara med båda i famnen. Ibland suger mammalivet verkligen. Men jag har aldrig varit lyckligare. Hur knäppt är inte det?


Sängläge

Sjuk sjuk sjuk! Vila tillsvidare.


Frisk luft för hälsan

Har idag tillbringat ca 4 timmar ute i fullaste dagsljus. Ibland är det skönt, inte något jag rekommenderar vid huvudvärk dock...

Allt ljus, all trötthet. All sjukdom. Och eftersom jag kom på den kloka iden att bleka tänderna, inte ens något kaffe.

Var på promenad med en annan mamma idag. Hon var väldigt bitter, klagade över det mesta. Jag gjorde mitt bästa för att gaska upp henne men det var liksom lönlöst! Nåja, hennes ansvar. Jag är glad över vad jag har i af.

Framförallt känns det skönt att jag slopade invägningen på lördag och prioriterar att leva hälsosamt istället:) nu vill jag bara bli frisk och kunna återvända till mitt älskade gym!


Sjuka mamman och alla hjärtans dag

Eländes förkylning och eländes huvudvärk. Har bestämt mig för att göra om mina vågrutiner och väga mig den 1 varje månad istället.

Jag tror det är bättre för jag måste hitta tillbaka till mitt långsiktiga tänk. Hitta livsstilen jag vill ha, och behålla den oavsett.

Firade beslutet med att laga korvomelett till lunch:), en omelett jag knappt orkade laga. Vill inte vara sjuk!!!! 2 timmar kvar innan vilden ska hämtas och jag skulle helst bara bädda ner mig i sängen.
Men som mamma får man ju inte det...


Dumma förkylning

Idag blev det bara en liten promenad. Fick finbesök sedan:) förkylningen tröttar mig fortfarande så jag har bokat av morgondagens core pass.. Skulle inte kunnat lämna in William i af eftersom han var febrig nu också.

Jag har försökt att äta bra, 1,5 fralla till frukost, tomatsoppa till lunch, turkisk yoghurt m bär till mellis och hemmagjord fiskgratäng till middag! Förberedde Ws hemlagade lunch för morgondagen med... Torsk och potatis och morötter.

Min tandblekningspenna har äntligen kommit! Jippie! Tyvärr innebär det totalt kaffe och te förbud. Men, jag hoppas på fantastiska resultat:)
Klarade dagen utan snask, trots gårdagens frosseri.


Vid mina sinnes fulla bruk

Ok. Jag har en förkylning i kroppen. Samtidigt som M har mycket på jobbet, helgen varit fullbokad och jag själv ligger efter med både sömn och jobb.

Det är bara så som det är. Jag får inse att jag nog får hoppa gymmet ett par dagar. Desto viktigare blir det att äta bra och promenera. Säker under förkylningen, är för otränad för att pressa kroppen i detta läge. Jobbet får jag ta igen i helgen. Måste ta hand om mig själv i nuet.

Det är vad det är helt enkelt. Vissa veckor blir tyngre än andra.


Fail fail fail

Dålig dag. Usel dag. Förkylning på ingång... Inte invägningsveckan. Så typiskt!

Kan inte sluta nysa!


Söndag

Nä... Ingen sömn i natt heller. Börjar känna mig som en levande död. Halsen ger sig till känna lite, så det blir till att dricka massa te idag. Vill ju vara frisk till step klassen imorgon kväll.

Trots allt är humöret på väg tillbaka, skönt!! Men det vore skönare att få sova lite. Då har jag ändå bästa killen som låter mig sova på helgerna.

Hoppas det blir bättre snart för lilla gasmannen:-/


Tårtbit & choklad

Unnardagen blev inte alls som tänkt. En tårtbit, vanlig mat och en bit choklad... Har inget särskilt sug direkt..

Kunde egentligen ha käkat sallad även denna dag, tröstar mig med att det är skönt att inte behöva tänka så mycket...

Är riktigt orolig att inte ha gått ner något...


Bortskämd

Bortskämd mamma ligger på sängen och hör killarna stöka i köket. Känner sig som en prinsessa, så lycklig över att få en stunds vila.

Inatt är det T som skrikit och stökat mest, även om W inte varit helt bekymmersfri han heller, bästa stunden sov han mellan fem och sju på min mage...

Funderar på om jag ska ha ett viktmål inför semestern men slår bort tanken. Sen kommer den tillbaka... Jag gillar ju utmaningar. Men klarar jag det? Har ny BMI koll om en vecka, får se hur det går. Nyfiken som bara den!! Hoppas det syns där och inte bara på kroppen. Det är ju en liten boost det med.

Morgonens funderingar rullar på. En gnista tänds och det bättre humöret verkar vara på ingång:) äntligen!!!


Fredagsmys

Nu avslutas barnens dag i soffan med Nemo och mys. Jag försöker rannsaka mig själv och se varför motivationen tryter just nu... Snodde tom pommes från sonen vid hans middag. Trots att oxfilé väntas med min älskade när barnen somnat.

Är det bara sömnbrist som fått mitt mående att dala? Eller finns det annat jag kan göra för att må bättre?

Vägen till välmående är väl kanske inte någon dans på rosor jämt det heller, och just nu är det tungt. Men hoppas den mysiga helgen som kommer ska bjuda tillbaka lite energi!

Vila för motivation!!


Fredagen allt går fel!

Skönt att komma till gymmet 50 min innan barnpassning startar. Med en tjurskallig 3-åring som vägrar gå hem för att komma tillbaka senare. Så vi satt vackert i reception och väntade.

T har skött sig så bra, men jag är så trött att stubinen blir mycket kortare än han förtjänar. Dåligt samvete som bara den..

Gillar inte dessa dåliga dagar, har haft sämre humör hela veckan. Tung i kropp och sinne, trots att jag hunnit med 4 pass på gymmet och en lång promenad.

Nästa satsar jag mer på kondition. Endorfiner tack:)


För barnens skull...

Idag blir det en snabb sväng till gymmet för barnens skull. Själv är jag slut efter en natt med magknip på W. Klarade dock inte av att göra T besviken, han vill så gärna gå och träna.

Så jag får bita ihop och köra lite rodd och ryggträning. Alltid nyttigt :D

Om jag inte skulle gå och träna för att jag inte sovit skulle jag ju egentligen aldrig kunna gå;)


Mamman vinner igen

Sh'bam är verkligen min lycka! Och jag hann...:) sambon kom hem i tid! Lillmannen har druckit välling blandat med ersättning:) kompis det går bra nu. Jäkligt bra!!!

Om en vecka och två dagar är nästa invägning, så nästa vecka blir det till att köra hårt! Pepp pepp pepp!! Håll alla tummar att BMI har sjunkit!!


Dagens utmaning för trötta mamman

Dagens utmaning! Trumvirvel tack.... Hur sjutton ska jag komma ur sängen? Jag har haft svårt att sova... Ligger nu och försöker planera dagens måltider....,,det går sådär. Ögonen vill bara gå igen.

Bästa sambon tog bökiga bebin! Inte i natt utan nu på morgonen... Vill sova zzzzzzzzzzz


I love core!!!

Äntligen har jag hittat träningen som ska få mamma magen stark igen! Core!!
Efter ett 30 minuters pass var jag hatad av min egen mage och helt slut!

Jippie! Nästa core inbokat denna fredag och sh'bam imorgon:)

Att träningen skulle ge mig så mycket kunde jag inte tro.


Mellis

Dagens förmiddagspromenad blev inställd i hopp om att hinna hem innan W somnade. Detta misslyckades genom att han slocknade utanför porten. Nu ligger han nerbäddad och sover i hallen.

En bit av mig funderade på att rätta några nationella prov, men bestämde mig för att ge mig i kast med det ikväll istället, alternativt imorgon:) man måste ju vara skärpt när man rättar och just nu är jag allt annat än det. Ikväll blir det core pass :D äntligen!!!

Bokade det på fredag också om inte fredagsplanerna blir av..
Nu, njuta av friden innan dagen börjar på allvar!


Vinsten när man orkar det man inte orkar egentligen...

Idag körde jag ett mespass på gymmet! 15 minuter sittande cykel, sen ett varv i styrketräningsavdelningen:) gick igenom rygg, ben och mage lite lätt.

Och nu mår jag 1000 ggr bättre. Jag älskar mitt gym och min fantastiska sambo som påminner mig om det och om alla fantastiska vinster träningen ger mig.

Det är så mycket lättare att lyckas när man verkligen får stöd. Kärlek.


Energi tack!

Tre nätter med sammanlagt 7 timmars sömn gör att trötta mamman efterfrågar energi, jag är så trött! Hur ska man orka hoppa tillbaka på gymmet in i sådan rytm igen? Jag skulle behöva en dag ledigt, ledigt från allt utom mig själv. Tyvärr finns inte det på världskartan med en ammande 6 månaders son. Trötta mamman är så trött att hon skulle kunna somna. Eller kräkas.

Bäst för trötta mamman

Bökiga bebin höll trötta mamman vaken mellan 2 och 5 inatt. Utöver det gallskrek stora vid fem tillfällen. Trötta mamman har bestämt sig för att ta en promenad istället för ett gymbesök idag. Då kan hon vila istället för att duscha när bebin sover... Eftersom jag liksom alltid varit en sådan som skolkat från idrotten och träning är det tufft mentalt för mig när den inte blir som jag tänkt mig. Jag vill inte använda mina barn som ursäkt. Men ibland måste man vila när man har chansen... Och se fram emot Spinning och core på onsdag!!! Nu tillfixning för förskolan:)

Ljuva visioner

Visioner är den bästa motivationen. Så tycker i alla fall jag! Lyckas jag frammana en inre bild där jag lyckats blir det lättare att ta stegen mot målet! Nu ser jag sommar, sol och bad:)

Vissa dagar fungerar det inte att visualisera framgång dock. Då kör jag på skrämsel! Nu för tiden brukar jag tänka JAG SKA INTE FÅ TYP 2 DIABETES.
Sen kanske jag får det i af, men då ska jag veta att jag gjort allt i min makt för att undvika det.

Jag hade en väninna här igår och över natten på "unnardagen". Det blev kexchoklad, popcorn, varm choklad och chokladmuffins. Jag mår fortfarande illa av allt sött... Har inte en aning om vad jag ska ära till lunch för att balansera upp denna sockerchock och sluta må illa...


Träningsvila

Tredje dagen i rad utan träning. Kroppen börjar värka. Jag är fortfarande på bra humör dock, tror jag gosat till mig mina endorfiner istället.

Natten var tung. Känner mig ändå laddad inför morgondagens träning. Jag ska försöka lämna in W på minisats efter att vi lämnat T på förskolan.

T kommer nog vara lite sur över att missa gymmet dock;)


Gos gos gos

Trötta mamman och bökiga bebin


Trötta mamman och bökiga bebins sovstrider

Om bökiga bebin fick bestämma skulle han aldrig sova. Trötta mamman försöker få bökiga bebin att förstå att det är hon som bestämmer. Och att bebisar som ligger och gnäller mår bättre om de sover...

Men av någon anledning föder jag sjukt envisa barn. Den senaste modellen, ifall jag lyckad söva honom, vaknar om jag flyttar mig från sängen. Det är lite streSsande faktiskt, med tanke på att jag har en del att fixa med :-/


Trötta mamman och de morgonpigga barnen

På plussidan vaknade Teo av att han var kissnödig. På minussidan var klockan 06.10. På plussidan viskade han "jag är klaaar". På minussidan började han gråta högt när jag kom istället för hans pappa.

Det gick snabbt över, han hann dock väcka sin lillebror... Så nu tittar vi på bikupan. Trötta mamman ska dricka kaffe och tänka på att trötta pappan nog fortfarande sover i sin hotellsäng. Härligt!
Trötta mamman ska byta blöjor. Och längta efter trötta pappan <3


Bröder som myser

Syskonkärlek.


Fredagsfina

Idag har jag gjort killarna fredagsfina. När pappan är borta kommer Sofia på middag:)


JAG KAN HA MINA JEANS

I november köpte jag ett par byxor som var lite tighta i midjan. Nu passar de skönt!


Vilodag

Det blev vila från träningen idag:) bara lugn och ro med grabbarna! Hoppas på lite varmare väder imorgon så det känns värt att ta ut grabbarna på lite pulkåkning.

Idag blir det till att stretcha, pyssla och njuta av mitt nystädade hem och mina fina killar.

Den stora åker ju till London ikväll. Är ganska avundsjuk!!! Men jag unnar honom det:) vi kommer sakna honom mycket dock...


SATS

Trötta mamman kom iväg, körde lite lätt, brände 350 kcal och gjorde styrkeövningar för rygg och mage. Imorgon väntas ett besök på gymmet igen, denna gång med inlämning av barn och ett core pass.

Magen är verkligen inte densamme efter barn nummer två. Inte lätt att få den i form igen, hoppas få tips och inspiration efter core passet!

Nu, babygos, bad och Once upon a Time:)


Trötta mammans mentala målsnöre

Den 19/5 går jag i mål mentalt. Då hoppas jag ha en kropp och en själ som mår riktigt bra. Då åker familjen på solsemester. En semester jag betalar i svett:)

Varje träningspass, varje steg jag tar emot att ta bättre hand om själv leder nu till en belöning, en belöning utöver den i vardagen där jag blir starkare, mer energifylld och gladare.

Ibland kommer stunder då livet känns helt jäkla fantastiskt. Helt plötsligt känns det inte lika jobbigt att ta sig till gymmet ikväll...


Städträning!!

Sedär, då har man obelerat om, skurat och dammsugit barnrum, vardagsrum och hall:). Kök och två badrum kvar då:)
Provade vrida soffan så att elementet kommer fram ordentligt!
Med lite tur blir det lite varmare här på morgonen nu.

Snart dags att plocka vidare och träningspeppa:)

Men nu en stunds vila och barnmys..


Träningsmotivation tack

Idag behöver jag en spark där bak för att ta mig till gymmet.. En rejäl sådan!
Är så sjukt trött!
Om detta inte vore sista chansen innan på tisdag (som jag kan säga med säkerhet) så skulle det vara annorlunda.

Det var ju inte precis någon som sa att det skulle vara enkelt... Synd att jag missar bästa passet bara men det är inte mycket att göra... Får köra 30 min crosstrainer plus tio rodd kanske... Borde få igång hjärtat!

Men jag ska lyckas ta mig till gymmet också, pepp efterlyses. Kexchokladen i kylen är väldigt lockande....


Pliiiiiiiiiiiiis let miiii sliiiiiiiiiiiiiiiip

Trötta mamman vaknade med huvudvärk, så jäkla trött! Bökiga bebin har dragit mig i håret och grävt mig i munnen halva natten. Så trött att jag inte är talbar. Sen blev det ingen sh'bam ikväll. Sambon måste köra bort bilen..

Nu kröp bökiga bebin ett steg framåt, ramlade sen.. Mycket som ändras i hans liv plutten!!!
Nu vaknade stora. Hur sjutton ska jag orka till gymmet ikväll?


Hälsoutmaning FAIL

Idag var middagen så mumsig att jag var tvungen att ta två portioner. Zucchini lasagne yumyum!

Eventuellt siktas en belöning för allt slit i maj sedan:) skönt att dela sitt liv med någon som har samma prioriteringar som en själv:) ***lycka***

Huvudet värker:( usch busch


Räkna räkna räkna

Se där, då har man lagt ett sgi pussel utan like och det ser ju faktiskt ut som om vi kan få det att fungera. Vi kommer inte ha mycket pengar, men det är faktiskt inte hela världen. Tomatsoppa är ju billigt och gott:)

Är mest orolig för om lägenheten skall ombildas, om det blir för dyrt... Väntar på information...

Trött och hmm, glad?


Sgi


Att vara snäll mot sig själv

Enligt mitt Wii har jag trots exemplariskt arbete gått upp 200 gr. Känns inte sådär jättebra. Nästa mätning blir lördag den 18 februari, förhoppningsvis efter en natts sömn. Hoppas på ett mer tillfredställande resultat då, i af ett minus istället för ett plus....
Idag ska jag försöka vara snäll mot mig själv i af.

Måla naglar, laga nyttig mat. Kanske göra hårinpackning och en ansiktsmask:)

För det nya livet handlar ju även om att ha energi till barnen och må bra. Det framförallt! Och det känner jag!


RSS 2.0