Nyårsklockan

Jag har precis lyssnat på Sven Wollters hesa stämma läsa nyårsklockan. Rysningar på armen.


Den stora hemligheten...

2012. Ett år med mål. Mitt mål var att gå från fetma till normalvikt, jag är inte riktigt framme men det gör inget. Jag fann något annat. Jag fann mig själv.

När jag blickar längre tillbaka vet jag hur mycket jag slagits mot depressioner, sen tonåren, från början visste jag nog inte ens vad jag slogs emot. Jag visste bara att jag inte mådde bra och jag kunde aldrig någonsin vila i glädje utan att finna ett nytt problem. Jag var arg också. JÄTTEarg på HELA världen. Så jag bråkade med folk. Och inte så lite heller.

Sen kom faser med högprestation och ätstörningar. Och fortfarande dessa återkommande depressioner, som jag fortfarande inte var klar över. Ätstörningar som tog sig uttryck i jojobantning och att jag isolerade mig. Jag var 21 år, 175 och vägde 60 kg och vägrade följa med min pojkvän ut för att jag var för tjock. För tjock för att gå ut bland folk. Blev omruskad av mamma, vägde för mycket för professionell hjälp då jag fortfarande var BMI normal. Hjälpte mig själv.

Började mitt första lärarjobb 22 år gammal i Huddinge. Friskare, men skör fortfarande. Fann fantastiska kollegor och vänner. Växte. Älskade/älskar mitt kall. Lärde mig så otroligt mycket av mina elever. Depressionen hölls i schack. Närvarande men inte dominant. Spillrorna av mig lämnas åt min sambo, energin och glädjen på andra platser.

Vikariatet tar slut och jag får ett barn. 25 år gammal med en vacker ängel i min famn, älskar så mycket att jag förlorar mig själv i kärleken till mitt barn. Vänner vänder mitt nya konstiga jag ryggen. Andra stannar kvar. Jag är så lycklig, men så ihålig. Tom.
Min syster försöker nå fram till mig men jag förstår inte, jag är ju lycklig.
Men inte. Konstant oroad, är det något fel med min älskling? Är jag värd att få vara mamma. Isolerar mig. Älskar. Försvinner.

Tove kommer med läppglans. Kanske knäppt men banbrytande. Jag finns. Men vem fan är jag? Syster. Med mig alltid. Syster.

Börjar jobba. Kraschar. Jag har ett barn som inte sover. Utmattningssyndrom/utmattnings depression. Blir sjukskriven, men vägrar. Vem är jag om jag inte jobbar? Mitt kall. Mamma torkar tårarna. Så jobbigt att berätta, men hon förstår.
Medicin. Maria kommer med färg, älskar mig och min son. Båda två.
Medicin. Sover. Sover.
Mindfuleness. Träffar nya vänner. Isoleringen börjar upphöra.

Mår bättre. Blir gravid igen. Tar hand om mig tusen gånger bättre. Blir ledig och hittar det jag förlorat och lite till. Fler nya vänner. Träningsglädjen. Livsglädjen. Jag som hatade att träna, nu är dess endorfiner min medicin. Inga tabletter. Träning. Men för ett år sen hatade jag det. Men jag lurade mig själv tills jag älskade det.

Är så tacksam för sambon som stått vid min sida, min fantastiska syster. Gamla vänner som stöttat. Nya vänner som lyssnat. Detta var svårt att skriva, lite naket på något sätt. Inget man pratar om. Därför blir det extra viktigt att skriva och dela för överlevnad. Min stora hemlighet.


Vilodag, i alla fall från träning

Istället blev det klippning av Teodor och M, en sväng till liljeholmen för lite shopping, synkontroll och fika med Charlie och Empan.

Kvällen har varat i trädans tecken, i sällskap av en värld utan slut och en chokladkaka.
Sämre kan man ha det.


Dagens pass och mat

Jag har i två dagar återinfört min numer älskade havregrynsgröt i kosten. Nu med hallonsylt vi fått från Ms bror i julklapp. Snuskigt god! Helt beroende! Efter ett ägg och två mackor var jag peppad att ta mig till gymmet.

Ben var det idag, cykel som uppvärmning samt någon maskin som kallades flow typ, för baksida ben. 10 respektive 5 minuter. Sen utfall 3x10 på varje ben växelvis. Jag hatar utfall. Gjorde 3x 5 långsamma bakåtutfall också för... eeh baken;)
Sen 3 x 12 i knäböj med boll och legcurl 3x 8 för musklerna runt knät.
Insida lår, 35 kg:) 3 x 10. Utsida lår 45 kg 3 x 8, samt 3 x 15 tåhävningar. Svettigt? Jovisst!

Hem, kasta i mig ett äpple och duscha. Sen pasta, sallad och quorn. Till middag blir det pastasallad.
Jag försöker fokusera på träning, vilket får mig må bättre och inte maten. Jag har fortfarande rökt lax i kylen som säkerligen kommer ätas upp av denna vegeterian;)

Efter nyår återgår jag till det vegetariska som jag mår bättre av:) undviker bara att göra allt på en gång. Denna tjej ska vara i mental toppform på sin 30 årsdag, och fysiken ska vara bättre än nu i alla fall;)


Om att bära på hopp och hemlighet

Jag kan inte uppdatera bloggen så ofta just nu. Det finns alldeles för mycket i mitt huvud som jag liksom inte kan skriva om. Hemligheter. Och de tar upp majoriteten av mina tankar.

Som tur är kickade jag igång med träningen igen igår, både långpromenad och gymmet. Träningsvärk i hela överkroppen idag, och ska köra ben idag. Troligtvis kan jag inte röra mig imorgon;)
Kampen för ett bättre mående har börjat, träningen är min medicin för att slå bort depressioner. Jag måste träna. Och nästa steg är att skapa förutsättningarna.

Jag har ju min sporre också, halvmaran i höst:) nu jäklar ska träningsglädjen komma tillbaka efter en tid i tårar..


Usla bloggerskan

Jag har varit usel på att uppdatera och kommer nog vara ett tag till. Så mycket som snurrar i huvudet som jag inte får prata om. Galet. Men.
Tids nog blir det bättre.

Jag har gett mig själv en träningspaus. Välbehövlig paus från allt.
Idag har jag jullov. Jag har inte lyckats kliva upp än, vilket är sjukt stressande. Men så fort jag reser mig snurrar det i huvudet.
Okul.

Jag som fortfarande har lite klappar kvar...


Då renoverar vi!!

Vardagsrummets nuläge...


Borta bra men hemma bäst...

Dagen som gått:
Spinning 55 minuter
Lussekatter
Pasta och basilikapuckar

Barnkalas

Ont i magen.

Hemma.

Polisskolan 2.

Gos i soffan.

Tända ljus.

...sen slipning och spackling av väggar så vi kan börja måla vardagsrummet:D


RSS 2.0