Hälsoutmaning dag 2

Då har jag klarat enportionsregeln två dagar i rad då:) duktig duktig tjej. Inte har jag sprungit till Hemköp och köpt choklad heller.

Men det är nog säkrast att M får köpa kaffefilter... Jag klarar inte hur mycket som helst;)
Millas mumsiga tomatsoppa till middag dessutom:)


Crazy for chocolat

Man får inte vara kaxig "åh, det är så lätt att klara att inte dricka cola" smart trötta mamman. Klart att du då ska drabbas av chokladsuget från helvetet.

Jag vet ju att jag bara söker tröst i choklad för att jag är trött och haft en tung dag... Kämpar emot, men det är tungt. Tungt som sjutton.

Slut på kaffefilter, övertrött bebis och en treårig pojke som tror mitt huvud är en motorväg och min mun ett garage... Keep sane, förlora inte fattningen, bapabapaba....


Styrkan finns

Idag ska trötta mamman låta bli sjuka sonens coca cola. Det kanske inte låter så svårt, men för ett halvår sedan skulle det inte ha gått. Idag går det bra:)

Känner mig stark! Ser framemot min rast ikväll! Lycka är tid i fred, en chans att omvandla oro till energi och få utlopp för den!


Den som är den...

Jag vill inte vara den som är den men är det ändå. Är det inte liiiite lustigt att M Graaf gör reklamen för naturlig och ekologisk hudvård? Har gått och irriterat mig länge på det nu, har kvinnan inte självinsikt?


Se där, han ålar bakåt!

Precis när man sitter och skriver att bebin inte kan ta sig någonvart ålar han wohoo!! Visserligen bakåt men det är ju en början! Duktig kille<3


Trötta trötta mamman

***varning*** gnällinlägg på gång:
JAG BEHÖVER SOVA!!!

Stora barnet vaket hela natten. Magsjukan från helvetet. Sambon har haft jour på honom men hans skrik har ekat genom lägenheten. Lilla liv! Nu verkar han vara bättre som tur är!

Lilla barnet ammar varannan timme på nätterna nu. Så trött! Han ligger klistrad mot mig hela nätterna. På dagarna går han upp i kryp, men lyckas ännu inte ta sig fram, som tur är.
Jag antar att hans sömnproblem har med det att göra.

Huvudet värker av trötthet och barnen skriker. Det kommer bli en bra dag det här XD


Veckans hälsoutmaning

Okej, jag har hittat veckans utmaning. Denna vecka handlar det om att bara ta en portion.
Jag vet med mig att portionskontroll är ett mycket effektivt sätt att gå ner i vikt.

Problemet är att jag ÄLSKAR mat:) tar gärna både två och tre portioner smaskig mat. Det enda jag gillar mer än mat är godis, och det har jag tagit bort helt.. Ny utmaning, portionskontroll alltså:)


Tidig middag pepp pepp pepp

Sådär, middagen är förberedd! W somnade så jag tyckte det var lika bra att köra på. Det blir en fantastisk Wok med glasnudlar. Bra laddning inför träningen, om nu älsklingen kommer hem i tid...

Nu gröt till lilleman sen middag för mig och T:)


Att träna eller inte träna, det är frågan

Dagens dilemma, ska trötta mamman ta sig till gymmet ikväll eller inte?
Frågan är om hennes mentala hälsa klarar om hon inte gör det?

Å ena sidan är det alltid skönt att komma iväg en sväng, plus att det är invägning/BMI koll på onsdag. Å andra sidan är jag trött. Men jag vet ju inte när jag får chansen igen...

Det avgör saken. Kommer Markus hem i vettig tid går jag en sväng till gymmet:)


Trötta mamman och fina barnen

Världens sötaste plågoandar..


Sovmorgon...

Tvingar M till sovmorgon idag. Tyvärr innebär ju det att han kommer hem senare. Men bara måste passa på, mysmåndag på fullaste allvar.

Får se om det finns tid för träning ikväll, har en känsla av att både kropp och själ skulle må bra av lite vila...
2 kottar hemma idag, T får vara hemma imorgon med för säkerhets skull!


Ljuvliga söndag

Idag har jag hunnit träna, rätta 7 prov, summa lön denna månad 4032 kr, ta en promenad med familjen, gosa bebis och hjälpas åt med sambon att laga mindre nyttig mat =D tacos!! Får se om det blir någon invägning onsdag morgon. Egentligen är det inte så viktigt exakt vad jag väger. Jag vill mest räkna ner till normalvikt! Hur många kg jag behöver tappa...

Mest stolt är jag över att jag lyckades vända ett uselt humör till ett bra. Och glad över en fantastisk sambo som skickade mig till gymmet. Ska nog överraska honom med massage när barnen slocknat <3


Gym check

Det blev en liten vända till gymmet. Sen dusch, lunch och jobb. Hoppas kunna komma ut på en liten promenad i eftermiddag. Får se till att så blir....

Det är ju så fantastiskt väder. Brände 325 kcal och tränade magen. Total tid 35 min, sen stretch. Bra för hjärtat.

4 träningstillfällen denna vecka:)
Målet är att hålla mig mellan 2 och 4.


Sjuka barnet

Jaha, så var storprinsen inte frisk än och jätteledsen över att missa sin träning. Själv ligger jag och myser med en sovande lillprins.
Jag har en dålig dag idag. Världens bästa sambo frågade om jag ville gå till gymmet för att lyfta humöret lite.

Känner mig stressad över att inte veta hur dagen ser ut längre. Eftersom lekgympan blir inställd ställdes hela dagen på ända... Nåja, dags att jobba lite..


Trötta mamman är... Trött igen!

Helt galet trött till och med! Hur ska det gå en dag som denna, med så mycket att göra?
Hoppas promenaden hjälper mig få lite energi...
Om jag kommer upp ur sängen dvs, sååå skönt! Veckans träningsschema är fri träning på måndag, lämna in bebin på tisdag och köra cykling plus core. På onsdag städar jag, och väger in mig om jag törs:) på torsdag SH'BAM!

Är väldigt sugen att gå på fredag och få lite energi inför helgen också, men vi får se;)

Sen är jag utan älsklingen fredag till söndag eller måndag, dumma fotbollsmatch att bli flyttad!


På lördagar får man unna sig... Om man vill:)

...och det ville jag. Kexchoklad och popcorn:) god mat och shopping! Imorgon blir det upp på banan igen med en förmiddagspromenad.

Sen blir det arbete och därefter städning och måltidsplanering. Idag mumsig kycklinggryta m jasminris MUMMA!!


550 kr

För 550 av mina egna pengar fick jag två par galonisar, två regnhattar på pop. Sen blev det 5 tröjor till Teo och ett set till Wille på lindex, en mormor stödköpte byxa och tröja till W. Tror hon tyckte jag var orättvis. Känner mig nöjd, hur nöjd som helst!

Särskilt m tanke på att fina mamma bjöd på lurre också:)


Shopping och vuxenpoäng:)

Idag ska jag handla smart, reasmart! Denna månad gäller det nämligen att hålla i slantarna på allvar:) killarna behöver dock nya kläder. Vi har som tur är lite presentkort som ligger sedan jul!:)
Får återkomma i eftermiddag med hur mycket jag köpt och vad det har kostat mig..

Jag minns när shopping till mig själv var stora nöjet, nu är det att handla till småkillarna:)

Idag blir det dessutom lite lördagsgodis, tänkte satsa på lite kexchoklad, galet sugen hela veckan:)


Kräksjuka

Stackars T har kräkts inatt. Länge sedan han var skruttig nu. Med hans mage vet man inte heller riktigt. Han var mindre gnällig än vanligt igår, gosig och mysig. Halv tre inatt hade han kräkts ner sin säng! Wohoo!!! Så nu är det bara att avvakta två saker, blir någon annan sjuk eller kräks han igen. Jag låg vaken halva natten och lyssnade efter kräkljud...

Idag blir det med lite tur en sväng för att shoppa till grabbarna:) regnkläder och mjukisset och tröjor till T.

Oron gnager i magen! Hatar kräksjuka!!!


Zumba

Det där med zumba tycker jag nog är lite överreklamerat, visst, jobbigt var det absolut. Men på tok för komplicerat för mig... Energifyllt och ok musik på plussidan.

Av någon dum anledning ligger afropassen så att jag aldrig hinner till dem:( tror annars jag skulle gilla dem... Får ont i "trampdynan" på danspassen. Undrar om det är för att jag är tung eller om det blir bättre när jag gått in skorna...

Nu sover strax barnen. Då blir det vuxenmiddag! Bara vi två <3


Lunchdags

Idag äter trötta mamman pasta i tomatsås och kyckling till lunch. Lillmannen käkade biffstroganoff:) funderar på om jag ska orka baka en kaka till fikat med Mary i eftermiddag.. Borde verkligen!

Lunchtime


Skönt trött i kroppen

Har sovit galet gott! Och bokat in tre pass även nästa vecka:)
Känns härligt!
Zumba är inbokat idag som sagt, kroppen är så trött men det får gå helt enkelt:)
Sen blir det middag på tu man hand med sambon, middag när barnen sover. Får se om det kan vara ett bra koncept ett par ggr per månad. Någon nytta ska man ha av kvällströtta och morgonpigga barn:)

Nu stress:)


Trötta mamman älskar danspass

Inte en rörelse gjorde hon rätt, men kul hade hon trötta mamman:) hoppas verkligen att träningsvärken lyser med sin frånvaro då hon är inbokad på zumba imorgon kl 17.

Dessutom fika med tant Mary klockan tre, tänkte bjuda på lite chokladkaffe, även om hon hellre skulle ta en whisky.

Endorfinerna rusar i kroppen, dags att varva ned med lite te och soffmys med sambon.


Ingen promenad idag

Idag blev inte den dagliga promenaden av. För trött. Försöker samla energin till leken i parken och kvällens danspass! Ska bli SÅ kul! Nästa vecka får nog lillemannen hänga på minisats:) i af om jag ska få in de tre pass jag vill.

Älskar verkligen att det finns barnpassning på gymmet:)


Trötta mamman är produktiv

Städat, rensat ur lillgrabbens kläder och konstaterat att mina barn växer som ogräs. Busat med W. Ätit lunch. Nu plock ur diskmaskin, sen dags för lite mer gos. Sen hämta T, åka pulka. Sen hem, laga mat och lägga barn, sen SH'BAM äntligen.

Keep up the good work mama:)


Babygos

Å vad mysigt det är att ligga trött och gosa med liten bebis!!
Skönt att bara vara hemma och mysa när man inte sovit. Förhoppningsvis mäktar jag med att städa innan jag ska hämta... Skulle också velat rensa ur Ws byrå.

Får se vad mamman mäktar med. Trött, irriterad och lycklig!


Trötta mamman ska vila...

Skönt att W sovit inatt och jag legat klarvaken. Och att T vaknar nu och skriker. Trötta mamman är trött, som fan. Trötta mamman vill sova nu. Men det kommer knappast att hända...

Dagens planer blir lagda på is. Idag blir det pyssel m annat. Typ sova


Sedär

Så, då blev det en dryg timmes promenad i alla fall:) och varsin pulka till barnen och semla till mannen.

En semla som var lätt för mig att motstå efter dagens finbesök:) känner mig mer peppad än någonsin!! Tacksam för fina vänner. Idag påbörjade jag något som skall vara min dagliga träning, träning för magmusklerna (crunches och plankan) sen träning av sätet med bakåtsparkar. Hejdå ryggvärk om jag fortsätter det:)

Nu sova tidigt! Nattinatti


Inte bara mamma...

Jag är inte bara mamma, jag är kvinna, syster och dotter också. Är det inte galet att alla delar av mig nästan ägs av andra.. Mina barns mamma, min sambos kvinna, min mors dotter och min systers syster. Dessutom är jag moster. Och filosofisk så det skriker om det! Definierar man alltid sig själv utifrån sin relation till andra?

Intressant....


Två flugor i en smäll

Idag blev det ingen morgonpromenad... Tänkte eventuellt vara världens bästa mamma, i kombination med att röra på sig lite och ta en promenad efter middagen idag och gå upp till Coop och köpa pulkor (om det nu finns några kvar...

Imorgon blir det påfyllning av grabbarnas garderober! Med min kära syster, på kvällen sh'bam, ibland är livet bra! Nu vila lite...


Morgonmonstren

Mammas ständiga anledningar att gå upp på morgonen...


Trötta mamman och bökiga bebin

Varför?!? Sover inte barnet/en?!?

Inatt var det bökiga bebins tur, han vaknade och skrek och gnällde mellan tio och elva. Jag och sambon (som är förpassad till att sova på kontoret för att inte gå under av sömnbrist) tänkte tänder och gav ungen en Alvedon.
Sen sov han till kvart i tre och sen till fem. Klockan sex var det dags att gå upp... Jippie!
Vad har jag gjort för att få detta straff?

Så, status idag, trött i knopp och trött i kropp efter gårdagens träning. Med lite tur får jag dock ett toppenbesök idag, hoppas!


Älskade gym

Jag lyckades äntligen! Trötta mamman besegrade stressen i livspusslet och kom iväg till sitt älskade gym. Har dessutom styrketränat HELA kroppen!

Undrar dock varför män alltid låter så mycket när de tränar, stönar, stånkar, dreglar och gruffar. Det är faktiskt inte särskilt fräscht.. Det verkar inte heller spela någon roll vad de gör, armhävningar eller 2000 kg i bänkpress, båda sakerna verkar kräva lika mycket... Ljud. Usch...

Nu hett, avslappnande bad som Tilde skulle säga..


Skoköp och vila

Har precis köpt två par skor på rea på nätet för 848 kr inkl frakt! Snart fryser jag inte om fötterna mer:) jippos!!!

Vart säger jag inte... Men det ena paret var nedsatt från 1299, det andra från 499. Like like like!
Måste snart göra något åt håret igen... Dags för frisörbesök, men även hemmafärgning så småningom. Det växer som ogräs nu.

Lillfisen vill bara sova i min famn, stackarn! Så istället för plockande blev det mer vila. Bara han inte insjuknar igen!


45 minuter

Det blev 45 minuters skön vinterpromenad! Vilket fantastiskt väder, trötta mamman kan inte annat än känna sig inspirerad:)

Detta är en bra dag, jag bara känner det! Trots en morgon med svår lämning, frisk luft gjorde susen för mitt humör.

Pepp pepp pepp! ! !
Och Come together med Beatles på radion!!


Morgonpromenad på gång

Idag har jag sällskap efter lämning:) ut på en morgonpromenad i det vackra vinterlandet:) sen blir det full rulle hemma, här ska plockas och torkas:)

Lax och grönsaker står på menyn till lunch och en pasta carbonara till middag. Sen blir det förhoppningsvis gymmet. Hela kroppen längtar efter att röra sig!


Trötta mamman förlorar

Ibland får hon inte livspusslet att gå ihop trötta mamman. Det blev visst ingen rymning ikväll. Matning och nattning av barn fick gå före.

Trötta mamman tänker att det är en ny dag imorgon...


Lunch på mcdonalds

Om man ska äta lunch på donken, vad sjutton käkar man då? Idag blev det filetofish m morötter och vatten. Höll mig mätt länge dessutom!

Ser framemot att besöka gymmet ikväll, min snälla sambo hämtar oss här hos syster.

Till middag lagar jag tomatsoppa! Mumma!!!


Morgonmys

Mammas knä var ledigt...


Trötta mamman och det där med sömn...

Kan inte begripa det!?!!
Nu sover ju faktiskt ungarna hyfsat... Men efter Ws andra mål, brukar inträffa mellan 03-04. Kan Jag Inte Somna Om.

Trötta mamman blir trött på sig själv helt enkelt. På dagens agenda står ett globenbesök, T ska få vara hemma:), alltså, från förskolan, inte från globen... Sen är det Bodybalance ikväll. Det spelar ingen roll hur trött trötta mamman är, ikväll ska hon rymma!!


Vänner

Alltså. Med stöd från de bästa klarar man ALLT!

Jag har en vän som erbjudit sig att vara bollplank till mig, som säger att jag bara ska ringa eller smsa ifall suget kommer. Fantastiska vän. 12 år har jag haft henne i mitt liv.

Våra liv idag är väldigt olika. Men ändå har vi ALLTID varandra <3


Dagen som gick

Förluster: inget gymbesök, missat mellanmålen!
Vinster: rättat 17 prov, tjänat 1700 kr efter skatt, Markus har hittat mitt körkort, hemmet är nystädat. Nyttig och god mat:)

Glad tjej! Men imorgon blir det baske mig bodybalance!!
På bilden är Teodors godis, som jag inte rört....!


Träning på schemat

Jag hoppar dock över passet och kör fritt istället. Behöver mjukstarta och inte vara stressad över tiden eftersom jag har mycket jobb att göra idag...

Sov typ 5-6 timmar i sträck inatt..efter det var det riktigt svårt att somna om. Så jag lät bli;) somnade vid sex istället. Sömnstörning vem då?


Mat!!

Dagens lunch, crabfish, zucchini, paprika och svamp fräst i lite olivolja och smör... Innan dess blåbärsdryck till mellis. Väldigt mättande faktiskt...


Åh själviska jag

Idag hyllar jag mig
Mitt själviska jag
som stod upp för sig själv

Min kropp, min själ, mitt hjärta
Uttryckte samma sak

Jag vågade säga, vågade göra
Det som var rätt för mig

Mitt liv blev viktigt
Återigen

Mitt hjärta ler
Igen

Väntar nu bara på sista delen
Vill ej känna någon stress
Snälla fall på plats
Utan press


Ny dag nya tag

Då jag vann kampen mot godiset igår känner jag mig stärkt!
Efter samtal med världens bästa Tove har jag dessutom investerat i lite bra mellanmål. Ska nu prova detta 5 mål om dagen tänk och försöka reparera magen.
Det betyder för min del inga mjölkprodukter!

Imorgon ska jag vara modig och prova SatsEnergy. Gissar på att jag kommer dö.

I det privata finns en lugnare känsla. Det bevisar att jag mår bäst när beslut är fattade. Väntar bara på de sista pusselbitarna!


Myser

Vila är ju också viktigt för ämnesomsättningen....


Dumma godis

Dumma trötthet, dumma godis!!
Trillade visst dit idag med, av en löjlig anledning..

Men men, hann med mina promenader och var ute och lekte i parken en timme. Och har ätit bra mat. Imorgon ska jag besegra godiset!!!

Gjorde dessutom lite mindfuleness.. Klarade 5 minuter och orkade efter det jobba lite:) inte illa alls.


Dagens utmaning

Tänker två promenader idag och nyttig mat, bör dessutom få i mig mängder med vatten. Går runt med huvudvärk varje dag och har börjat inse att jag nog har vätskebrist. Dumma amning!

Det finns inte en chans att jag kommer ihåg att dricka de mängder vatten min kropp behöver. Knappt så jag hinner ens... Men ska bli bättre.

Dagens utmaning ligger i att inte gå till gymmet. För jag vill!!! Men men. Förkylningselände. Nu vila. Kanske lite mindfuleness skulle vara på sin plats?


Lunch

Lilleman provade potatis. Mamman kvävde alla tankar på att hoppa lunchen och åt pasta m grönsaker:)


Mamma är ett pussel

Du mamma, du är ett pussel och vi vi är dina pusselbitar
Ibland kan du tappa bort oss kanske
Men du blir inte hel utan oss

Mina söner är mina pusselbitar
Utan dem är jag aldrig hel.

De är en del av mig


The home of the living dead

Trötta mamman befinner sig i upplösningstillstånd. JAG MÅSTE FÅ SOVA!!

W är äntligen piggare, trots det började han härja halv fem en natt han ätit var tredje timma.. T har vaknat tre ggr ovanpå det. Vad gör man? Hur ska man orka med? Och när när när ska jag få sova??

Inte meningen att låta så bitter, det är lite galghumor. Men en del av mig skulle ge rätt mycket för att vara en hemmafru på 50 talet just nu, då skulle jag ha 6,5 år kvar till skolstart.. Sen skulle det bli vila!


Tröttheten besegrade mamman...

Sovande bebis i famnen. Bubblande treåring i rummet intill. Trötta mamman har fortfarande feber (eller feber igen) och erkänner sig besegrad. Det blir helt enkelt inte mycket till träning just nu..

Imorgon måste däremot en del arbete göras när W sover och T är på förskolan. Money must be made..

Nu ska snart trötta mamman sova!


Trötta mamman och hennes älskade syster

Är det samma med bröder som med systrar? Jag hoppas verkligen W och T får samma glädje av varandra som jag får av min syster!

Annars tänker jag mycket framåt just nu, framförallt på att gå specialpedagogprogrammet så småningom (och då förbruka alla mina studiestödsterminer)... undrar om man har chans på lärarlyftet?
Uppdrag rättning känns väldigt bra:) stor glädje att bli bättre på bedömning! Nu väntar jag bara på att få sprida kunskaperna vidare!!


Trötta mamman och hennes små sabotörer....

Då ska vi se, från 00-04 William håller låda, bökar, snorar, skriker. Mamma trött. 04.20 och 04.45 Teodor vaknar ledsen. 05.15, pappans klocka ringer, väcker William som börjar skrika. Somnar om efter 30 minuter. 06.30 Teodor kommer in i sovrummet, bryter ihop för att pappa åkt till jobbet. Gallskriker. Väcker grannen som bankar i väggen.
Are you kidding me?

Såå, barn, söta, älskvärda... Mitt liv måste vara en vandrande kondomreklam!

Beach 2012 glider längre och längre ifrån mig tror jag. Frågan är, slår man ihjäl sig om man går till gymmet ikväll?


Imorgon smäller det

Då ska jag för sjutton ta mig till gymmet om det så ska bli det sista jag gör. Skippar pass och kör fritt och räknar kcal istället, mycket nervös inför att väga mig... Tror jag kommer ha en mycket lång väg att gå..

Är ganska skrämd av det. Sist jag hade så mycket att gå ner blev jag knäpp.

Kämpar fortfarande mot sötsakerna, och mina massiva portioner. Skulle vilja snitta på 1 kg per vecka ungefär... Samtidigt som jag kommer i form, skulle vilja må bra till sommaren.


Trötta mamman är överflödig

Ungarna tar visst hand om varandra:)


Trötta mamman är... Trött!

Inte trötta mammans dag alls idag. Ska lämna treåringen på förskolan, han lägger sig på marken och vrålar att han inte vill gå till "örskolan".
Trötta mamman vet att hon är för trött för att vara ensam med två barn till klockan sex om hon dessutom ska laga middag och lyckas arbeta lite ikväll.
Trötta mamman känner sig hemsk i alla fall, särskilt när de stora tårarna rinner ner för hans kinder. Tar en promenad, känner sig hälsosam, halkar, gör illa sig.

Kommer hem, lagar nyttig lunch wohoo vegetariskt! Mums. Lilla skrutten vaknar. Trötta mamman lagar gröt. Märker att päronpuren är slut. Försöker med gröten i af. Trötta mamman har nu gröt ÖVERALLT.. Lilla skrutten gnäller. Somnar efter ca en timme på mamman. Mamman sitter rysligt obekvämt men vågar inte röra sig, då kanske han börjar skrika igen.

Trötta mamman bloggar istället.


Kolhydrater, fett, inget eller båda?

Finns det "bovar" i vår kost? Eller är det bara bantningsjättarna som hittar på och lurar in oss på olika spår?

Jag vet inte, men jag kan avslöja att jag provat det mesta:

Shakes: viktnedgång 6 kg på två veckor, därefter 1-1,5 per vecka. Inte hållbart för mig pga laktoskänslighet. Fasade in "riktig" mat sakta och gick inte upp igen.

Kålsoppan: -7 kg på två veckor, bra kickstart om man har en plan för hur man ska fortsätta.

Ämnesomsättningsdiet Danmark: -7kg på 14 dagar, +7 kg på 7 dagar. Samt konstant hunger och yrsel under tiden.

Lågkolhydratmetoder: generellt -2-3 kg per vecka för min del, samt yrsel matt kropp, förstoppning och depression.

Därför följer jag nu "motions och portionskontrollsmetoden" det ursprungliga, för att se om jag kan finna hälsan igen. Nu lunch:)


Promenad CHECK

Då var man på tåget igen då!! 45 minuters förmiddagspromenad:) Rågbröd och banan till frukost! Nu är frågan, exakt vad är en nyttig lunch? Definitivt inte pastan med ostsås från igår... Ris och grönsaker kanske? Jag behöver helt klart nya lunchuppslag...

Kan iofs laga tomatsoppa (alltid gott och nyttigt). Tyvärr kan jag inte göra ägg eftersom minimannens mage inte klarar när jag äter det.

Känner mig hyfsat motiverad! Hoppas på att kunna träna igen imorgon om förkylningen inte blivit värre av dagens promenad.


Ojojoj

Idag har jag inte hunnit skriva. Och inte blev det några nya tag heller när Skolinspektionen bjöd på godis och smaskens hela dagen heller.

Jag kan inte äta rätt när det är buffé! Tur att vågen aldrig ljuger och att jag får stå till svars på lördag morgon. Det är då resan börjar på allvar!

Har lärt mig ofantligt mycket idag! Och jag har fått sakna mina killar(och de har fått sakna mig!) nyttigt! Lite kärlek är en bra grund för de nya tagen!:)


Nya tag

Ännu en sömnlös natt sätter sina spår. Utbildning imorgon känns inte så pepp. Tröstar mig genom att tänka på bodybalance passet imorgon kväll. Det måste jag bara gå på trots förkylning och sjuk bebis.

Kom ut på en promenad idag hela familjen, upp till apoteket. Det är i af en början. Motivationen måste komma åter. Invägning på lördag!!!


Effektivitet med skräpmat?

Av någon anledning, förmodligen mitt sockerberoende, har jag mycket lättare att få saker gjorda om jag häller i mig godis och äter skräpmat. Oro och ångest över liten sjuk gör också sitt till..

Jag har trillat av vagnen de senaste dagarna, men jag ska på igen. Januari är en svår månad tycker jag... Mörkt och kallt och inte mycket att se framemot:(
Upp upp upp upp pepp peeeeeerrrp


Förhoppningarna grusas

Trötta mamman trodde hon skulle få vara ifred från alla barn för att hinna jobba, plugga och kurera sig. Trötta mamman trodde fel och ligger bredvid snarkande liten sjukis. Det finns inte en chans att jag kan koncentrera mig på jobb eller annat när jag har den här lilla.

Blir så trött. "Nämen trötta mamman, är du trött?"
Det finns gränser även för min tydlighet. Lilla W, snälla krya på dig!


Trötta mamman efterlyser energi....

Sedär, nu har trötta mamman smittat lilla söta. Ögoninflammation ser det ut som. Trötta mamman har fått mjölkstockning(otippat), halsont och huvudvärk.

Trötta mamman som verkligen skulle behöva jobba idag. Trötta mamman ska sova nu.

Dagens höjdpunkt; frukost på sängen. I fred:)


Jösses

Jag saknar ord. Mammor borde aldrig behöva bli sjuka. Det finns inget utrymme.


Trötta mamman och hennes moderna drömprins

Jag vill inte längre ha ett slott, ett drömbröllop eller vackra klänningar. En drömprins för mig är inte längre någon som bidrar till materiell extas.

Min moderna drömprins kommer och lämnar barn på förskolan när jag är sjuk, fixar kurering med fräsch frukt och stark kycklingssoppa. Han tappar upp ett hett bad och låter mig sova. Han tar bort stress genom kramar och kan vara på fler platser samtidigt!

Och han är nog ungefär lika verklig som Snövits eller Askungens drömprins...


Trötta mamman fortsätter vara trött och sjuk...

....dessutom fortsätter hon fiska efter medlidande men lyckas inget vidare.

Har lyckats smitta W med min förkylning, detta resulterade i en sömnlös natt för hans del (och min). När han sedan somnade efter en Alvedon vid fyra somnade han på min arm. Hej nackspärr!!!

Väcktes sedan av en vrålande T 6.15. "Var är min pappa?" "Jag vill inte gå till förskolan!!!" tårarna sprutade! Trötta mamman orkade inte så nu är hon vackert hemma med två barn. Aldrig får hon sova/duscha/gå på toa. Men söta är de...


Total failure

Försvagad i kroppen innebär försvagad i sinnet. Just saying. Trötta mamman är en loser idag.


Bitterhet som sjukdom???

Jag hade verkligen sett framemot dagens träning. Sen insåg jag ju att det inte var hållbart med ett hårt konditionspass med hosta och massa snor.
Tänkte då på att laga något nyttigt till middag för att peppa, vad händer då? Jo efter en lunch på Ikea ballar min mage ur.

Inte min dag idag inte....

Kung Fu Panda 2 med monstren hjälper dock lite....


Trötta mamman inser faktum

Det blir fan ingen träning idag. Fy sjutton vad jag mår dåligt!!

Vill inte tappa sugen nu! Bäst att ladda med bra mat. Men blir ändå lite bitter... Har ont om chanser att träna de närmsta veckorna bara.. Så varje gång jag missar svider... Nu snart hemma!


Morgonmys i soffan

Detta är anledningen till att man går upp klockan sex.. Kl åtta slumrar man i soffan...


Trötta mamman och den bistra sanningen

Idag har det återigen bevisats, om man mot alla odds får sova på natten, då är det klockan sex på morgonen som gäller... Trötta mamman får aldrig vara pigga mamman.

Att sminka sig på morgonen med två barn under fem kan liknas vid ett matteprov. Man planerar och räknar och hoppas att inget går fel. Risken är dock stor att man glömmer ett led och får ert uruselt resultat. Fan!!

T har nu på morgonen gömt sina tre tandborstar. Suck suck suck!


Träna eller inte träna, det är frågan...

Huvudvärk, ont i bihålor... Sh'bam... Feberfri men ont i örat. Svårt att veta.. Ta risken och kanske bli sjukare, eller vila och hoppas på det bästa?

Men jag vill ju gå!


Suget har återvänt

Dumma förkylning och sömnbrist. Jag är så sjukt sugen på choklad!! Trots en fantastiskt god middag lagad av moi. Spaghetti m skaldjur och kronärtskocks bechamel. Mumma!!!

Dessutom fantastiskt trevligt middagssällskap, bortsett från smärre olyckor(se tidigare inlägg) en riktigt lyckad kväll.

Hoppas verkligen förkylningen blir bättre till imorgon, jag behöver verkligen träna!!


Trötta mamman och hennes bristande uppmärksamhet

Idag har jag råkat klämma fast min treårings huvud mellan min stol och skåpet. Svar ja, det gick hål, och nej, det var trots allt inte meningen.

Det intressanta var när jag bett om förlåtelse och gosat med honom, när jag tillslut kände, nu är det NOG. Bestämt säger jag att det räcker. Han tittar upp på mig med sina blå ögon och säger "men jag vill att du ska vara ledsen mamma". Så, då är det väl bevisat. Han vill straffa mig helt enkelt.


Saknar mina endorfiner

Har varit på promenad med min kära syster, denna timmes promenad frigjorde dessvärre inte många endorfiner. Dumma, tröttande förkylning!!!

Jag vill ju vara pigg och glad. Nåja, får se om lite arbete hjälper och sätter fart på energin... Först sovande baby, sen lunch, sen lite jobb tror jag om inte babyn vaknar:-/

Funderade lite på om det finns mat som ökar endorfinpåslaget, choklad har man ju hört men det ska man ju helst hålla sig borta ifrån...


"Far och son"

"Mamma, jag är INTE stilig. Jag är modig, pappa, han är stilig."

"Mamma, jag vill att du ska vara min pappa istället."

"När William blir större mamma, då kan du gå till jobbet igen och pappa kan gå till gymmet."

"Mamma.... INGENTING!!!"

"Ojojoj mamma. Alla älskar mig. Mamma pappa William mormor farmor Tilde moster. Ja ännu fler, det är lite svårt att komma ihåg alla för de är SÅ många mamma."

"Hjälp! Mina kramar är slut, vi måste handla nya"

"Mamma,jag vill ha min pappa. Jag vill ha honom mer än lördagsgodis..."

Sann kärlek


Morgon

"mamma, jag tycker vi behåller William. Dig och William." frågan är vad ungen drömt?


Hur störd är man?

Om man tillbringar morgonen med att nynna " om prussiluskan prompt vill ha ett litet barn, så kan hon få ett litet barn av mig tjolahej" och läser "jag minns den ljuva tiden, jag minns den som igår, då William brukade sova..."

Inatt har de härjat, båda två. Vet inte riktigt hur jag ska palla med. När William sov som bäst fick man ju ändå inte sova pga Teodor. Nu har William sin första oroliga fas och jag är slutkörd!
Men, det blir nog bättre!

Nu kaffe, sen liten promenad med syster. Sen blir det nog vila istället för att jobba idag.

Anaforer med sen suger, men jag är för trött... Middag med finfolket ikväll:) bror och fina E.


Frossa

Alltså inte i godis, utan jag FRYSER. Har klarat 4 godisfria dagar nu, wohoo! Är dock extremt chokladsugen, ska försöka vrida det till mörk choklad tills på lördag.

Apropå urrandet så oroar det mig, vill ju inte missa klassen på torsdag för allt i världen!! Gå över fort dumma förkylning..
Sjukdomar har jag ingen lust med. Får dricka fiskolja som sonen... Bläääh!

Unnade mig själv en ensammiddag i soffan under täcket, kanske inte borde ha både städat och promenerat... Men men.

Nu te med honung och vila.


Sovdags

Medan mamma promenerar sover William...


Mental toppendag

Är detta effekten av struktur och att ha satt fart på tillvaron och det goda livet?

Trots annalkande förkylning och ett par jobbiga nätter mår jag toppen. Dessutom är det toppenfint här hemma:) jag hann tom läsa lite mer i boken för seminariet.

Ikväll blir det till att läsa lite info om de nationella proven, vill bara börja!!
Middagen redan klar, nu en promenad, sen hämta T. Får man må såhär jäkla bra? Stark stark stark!


Lilleman och gröten

Min lille älskar sin babygröt! Sempers 5 månaders risgröt, sen päronpure till, han slänger sig fram för att äta:)

Jag vet, egentligen är det bäst att helamma till 6 månader, finns dock inte en chans att jag orkar det.

Kom på vad som hade förändrat våra nätter och skapat en skrikbebis, mina försök att reglera nattamningen.. Nu ammas det fritt på natten (jag kan ju sova under tiden som tur är)!! Och sambon får sova:)

På dagarna styr jag upp det dock, eller försöker. Annars får jag mjölkstockning. Så lilleman ammar nu var tredje timme dagtid och får ett mål gröt däremellan.
Funkar sådär....


Ok. Träningsvärk och förkyld.

Typiskt opepp! Blir ingen träning idag som planerat. Kroppen måste vila idag... Vill ju vara pigg inför sh'bam på torsdag! Hoppas jag tillfrisknar redan till imorgon så jag kan gå då istället.

Idag, promenad, städning och plugg. Hej vardag:)


Tusen poäng till trötta mamman

Som gick på bodybalance och märkte att hon inte ens kan stå på ett ben... Hmmpff!

Men istället för att gå hem och lägga sig under ett täcke och skämmas gick hon fram till instruktören och bad denna ha fokus på modifierade rörelser nästa vecka så hon lär sig.

Den där mamman alltså... Wow! Nu dusch sen lite mer plugg plugg:)


Pirrig eller peppad?

Snart dags. Mitt första pass på evigheter.. Bodybalance, lät lugnt och lovande. Förmodligen kommer jag ändå svimma av ansträngning haha. Inte riktigt i mitt livs form.

Sambon har glädjen att ha grabbarna helt själv. Inte illa. Jag har dock tagit hand om köket, efter att ha bjudit på rårakor och fräst svamp! Mums! Det var min absoluta favvo när jag var veg.

Nu, bara 40 min kvar tills jag går, pepp pepp pepp!!!


Hälsomåndag!

Veckan inleds hälsosamt trots extrem trötthet. Duktig duktig duktig tjej! Rester från igår till lunch, potatis o ärtmos, hemmagjorda pannbiffar och morötter.
Några mackor och kaffe till frukost:)
Promenad 45 minuter efter lämning på förskolan, handling inför middagen.

Nu har jag undersökt webbplatsen för jobbet och försökt begripa hur jag ska kunna arbeta så småningom.. Då fanns det givetvis ingen bedömningsmall uppe. Lönlöst att vara duktig ibland:)


Trötta mamman tror inte på slumpen...

Hur kommer det sig att barn alltid sover dåligt natten innan man har viktiga saker att göra? Är det slump, jävelskap eller påverkar man de små liven med sin egen stress? Förmodligen det senaste... Hur ska man då bryta mönstret?

Inatt sammanföll det dessutom med ett kalas igår, kanske allt socker som var boven för stora. Lilleman har förvandlats till en gasman. Jag försöker visserligen äta nyttigt, ta bort skräpet utan att banta. Så jag har inte drastiskt ändrat min kost. Kanske gröten och frukten han får smaka? Eller tänder...

Pja, ska nog klara dagen eftersom jag har energi nog att spekulera:)


Trötta mamman <3 real housewives of new jersey

Alltså!!!!! Äntligen har min favvo serie återkommit! Jag njuter, dreglar och tjuter av glädje! Varför blir jag så fascinerad av dessa hemmafruar?
Teresa är min absoluta favorit, är så star struck att jag funderar på att köpa hennes kokbok.
Jag som alltid hatat alla typ reality serier är nu kompis med Teresa och Joe. Kan man köpa alla säsonger?

Helt plötsligt är mitt eget liv mindre dysfunktionellt, samtidigt som jag känner igen mitt "gamla" temperament. Jag säger bara love love love!


Fatet ville inte tömmas

Största suktningen Ever.....


Och hon....

Segrade!!!!
Inte en tårtbit, kaka, bulle eller ett glas med saft tog vägen genom munnen till magen!
Härliga tider, känner mig extremt nöjd!
Att jag sedan bestämde mig för att inte stanna på middag och åka hem och plugga och plocka ger ännu fler pluspoäng tycker jag.

Fan, jag kanske lyckas denna gång!!


Trötta mammans söndagsutmaning

Idag är det dags att utmanas. Det blir barnkalas och dagens utmaning är att motstå frestelser. Bullar. Kakor. Tårta.

Jag motiverade mig själv genom att prova två par byxor. Innan julen kunde jag stänga dem, nu inte riktigt... Hoppas på att kunna stänga dem om två veckor vid invägningen... Sen åkte i af ett par riktiga byxor på(inte joggers). Dessa sitter åt i midjan för att påminna mig om att inte äta skräp. Kan ju tänka mig hur hårt jag skulle behöva jobba för att bränna en tårtbit.

Pepp pepp pepp!!


Inte riktigt bra....

.....men bättre


Trötta mamman och försöken att färga håret

Jag har nu aktivt försökt färga håret i två veckors tid. På något mirakulöst sätt försvinner alltid den tiden. Men idag ska det baske mig bli av.

Har en utväxt à la white trash 1990. Känns inte fräscht. Jag minns när jag gick hem från skolan för att färga om håret och inte gick ut om utväxten var för stor. Fåfänga är en lyx....

Nu är jag lycklig om jag hinner borsta håret varje dag. Man skulle kunna tro att badrumstid finns i överflöd i ett hushåll med 75% manfolk. Men så är inte fallet. Knappast. Nu färga håret.


Välkommen förkylning

Då har den kommit. "komma igång med träningen förkylningen". Huvudvärk, halsont och lätt täppa. I vanliga fall skulle jag nu lägga mig ner och ge upp men inte denna gång!! Jag ska i form och jag SKA klara tjejmilen så det så.

Hur kurerar man sig bäst och snabbast då? Kanske bra med en dag utan ansträngande motion så jag stryker långpromenaden till syrran idag och lägger på tonvis m te istället. Vill ju vara pigg inför body balance imorgon:)
Kanske borde dricka Ts fiskolja, han har ju varit frisk i två och en halv månad nu. Rekord!!! Tack eskimo oil!


Skillnader mellan mammor och pappor

Ok, känner mig väldigt bitter för stunden så ta mig med en nypa salt.
När pappor lagar mat, då är de så duktiga. När mammor lagar mat glömmer man att säga tack för maten.
När en man väljer ett kvinnoyrke får han högre lön. När en kvinna väljer ett mansyrke får hon förmodligen inget jobb. Får hon ett jobb blir hon sexuellt trakasserad.
När en pappa är föräldraledig är han ansvarstagande, när en mamma är ledig undrar folk hur länge hon ska vara hemma egentligen?
När ska det ställas krav på lika ekonomiska villkor för mammor och pappor, när ska det krävas att man delar på vabbandet?

Föräldraledigheten för mig som mamma går åt till amning, sömnlösa nätter och ett försök av min kropp att läka. Det är inte någon ledighet. Och jag skulle jättegärna vilja att samhället klappade mig på huvudet och tyckte att jag var sådär fantastisk.


Klargörande

Angående mitt bloggande om bl à min vikt och hälsa finns det vissa saker jag vill klargöra.
1. Jag har kämpat med min vikt sen tonåren.
2. Jag har svultit, svällt osv på ett sätt som gjort att jag ständigt behövt köpa kläder.
3. Min relation till sötsaker och mat har varit allt annat än sund.
4. Jag har provat allt, fått hjälp från en fantastisk sjukgymnast m. Fl.
5. Uppskattningsvis har jag förmodligen runt 20 kg övervikt, får veta säkert när jag väger in mig den 21/1.
6. Jag har fött två barn på tre år.
7. Nu vill jag bli frisk, stark och sund för mina killar. Jag känner mig redo att ta tag i detta.

Om man vill följa resan kan man göra det på bloggen, kommer försöka berätta vad som fungerar bra/mindre bra. Kanske kan det fungera som inspiration för någon, men framförallt stärker det mig att få skriva av mig.


Lunch för mästare

Proteinspäckad lunch


En påse bilar

Nu ska jag berätta exakt hur jobbigt det var för mig att bränna en påse bilar. Först 120 kcal på löpbandet(fy vad trist), sen 145 kcal i roddmaskinen, trappmaskinen 140 kcal, crosstrainer 141 kcal, 20 kcal i någon arm-maskin, sen ytterligare 50 kcal i roddmaskinen. Summa 616 kcal, bilarna 576!!!

Så inte värt det även om det var skönt att träna...


Kärlek

Syskon fina syskon


Tekniskt geni

Lyckades visst radera min mödraskap kategori... Snyggt:)


Ny dag, nya tag

Känner mig ganska usel efter gårdagens svulleri. Detta i kombination med att det lilla barnet inte låtit mig sova så bra gör mig rätt motivationslös idag. Jag önskar man kunde köpa sömn på flaska... Hehe!

Jag gräver långt inuti mig för att hitta lite "go". Enklast skulle ha varit att ta sig till gymmet direkt på morgonen, men som förälder får man väldigt sällan ta den enkla vägen. Först ska jag vara ensam med busarna medan sambon åker och gör pass.

Måste bita ihop och klara att ta mig till gymmet, mår ju så mycket bättre sen!


Herregud

Efter dagens promenad kände jag mig så fantastiskt duktig att det fick bli att öppna en flaska vitt till middagen... Tre glas senare och med massa babbel i telefon gick det lätt att stoppa i sig en påse bilar själv (My god kan vi inte ha godis hemma till barnen???)

Sen kom bomben, mitt oskyldiga frossande kostade 576 kcal som måste brännas imorgon på gymmet. Observera att jag då inte räknat med vinet.... Inte konstigt att man är tjock. Egentligen. Invägningen sker den 21/1. Då sätts målet för hur mycket jag behöver gå ner... Jösses.. Bra med en tjuvstart tror jag...


Vårt nya fredagsmys

Det här med nyttigheter kontra onyttigheter har fungerat ganska bra vad det gäller Teodor. Han började få lördagsgodis när han slutade med blöja. Vi befinner oss nu i gränslandet då han även börjar sova utan. Jag funderade en hel del på hur detta skulle premieras. Fredagsmys blev min tanke.

Men vad är då fredagsmys? Jag insåg att det var vi själva som hade lyxen att utforma detta för vårt barn. Och vad efterfrågar vår treåring? Jo, mer tid med oss. Så fredagsmys i vår familj innebär att vi spelar Wii tillsammans hela familjen. Underbart!


På promenad

En timme blev det!!!


Oförskämt duktig

Oförskämt duktig känner jag mig efter morgonens storhandling, godiset blev dyrare men bättre. Det är jag säker på.

När vi hämtat T hos syster blir det promenad för mig och W i detta fina väder, tänker att det är lika bra att promenera hem så att det faktiskt blir av, då blir det i af ca 45 minuters promenad idag:) och imorgon gymmet igen!! Jag längtar faktiskt...


Nu kör vi!!

Godmorgon!
Dålig sömn inatt, men bra Wii kväll igår. Roligast var T som varenda gång hans gubbe förlorade utbrast "åh vad han är ledsen, han har nog ingen mamma!"

Känner mig peppad på dagen, mål storhandling och promenad. Vi satsar på torkad frukt och naturgodis till lördagsgodis! Inte för att det är nyttigt utan för att få variation och mindre färgämnen.


Godis-Camilla 0-1

Godisfri idag, godisfri idag, godisfri idag!!
Dessutom har jag spelat Wii och druckit te istället för att bara slötittat film!

Heja mig!!


Hur behåller man peppet och känslan?

Måste man träna varje dag för att få energi? Dagarna då jag tränat flyter lyckan i mina ådror, dagarna jag har "vila" verkar hela kroppen sucka.

Är detta normalt? Det kanske bara är så tills man fått upp rutiner.. Hoppas! Och hoppas att de dagliga promenaderna ska hjälpa när jag kommit igång med dem.

Har också insett att denna i form satsning kommer ta tid i anspråk, det kommer innebära att jag måste lära mig säga nej till annat och prioritera hälsan. Svårt, till naturen är jag nämligen en ja sägare.

Men men, jag måste ju rädda mig själv. Och det går framåt, inget godis alls idag!!


Alla dessa gräl

Jag blir så trött på att bråka med min treåring, samvetet skär i mig när han kommer och säger "förlåt mamma".

Det är bara det att han säger det ca 50 ggr per dag, vanligtvis för att han hoppat på mig eller slagit mig.

Jag vill gärna vara pedagogisk och bra men jag räcker liksom inte till... Nu har jag flytt fältet, ligger på sängen bredvid en snarkande W. Detta jullov blev inte alls som jag tänkt mig. Saknar att ha rast, längtar till gymmet och minisats.

Hur blir man fri från alla dessa konflikter?


Mm fötter

Smarre smarre


Barnpassning

Med lite målerier


....och endast mamman är vaken

Någor har hänt! T sov hela natten, W väckte oss inte förrän halv tre. Helt otroligt. Känner mig som en ny människa! Vid matningen nyss vaknade jag dock på allvar:( W verkar somna om i af. Skönt!! Likt en första barnet förälder försöker jag nu lista utbad jag gjort eller inte gjort.. Var alla lika trötta som mig efter träningen? Berodde det på gårdagens kost? Intressant värre! Vi mattade T i två omgångar igår. Först M sedan jag. Det sista jag fick honom göra var skratta, vilken betydelse har det? Men äh, jag tror nog jag njuter istället! Kanske sover en stund till...

Träningsvärk

My god!!
Eventuellt lider jag redan av träningsvärk, detta bådar inte gott inför morgondagens städdag som ska avslutas med Wii spel.. Ajajaj!

Jag börjar dock redan efter en veckas medlemskap på gymmet känna lite mer kärlek för mig själv. Valde att göra pastagratäng på zucchini och funderar nu på vilka hälsosamma recept morgondagen kan bjuda på.

På grund av tidsbrist har det blivit så att jag dragit ner skarpt på kaffet, 1-2 koppar om dagen. Detta har lett fram till fruktansvärd huvudvärk både igår och idag. Abstinens!!!!


Lust att pyssla om mig

Måla naglarna var inte igår, tack träning


Roliga kommentarer...

Ibland tänker man inte riktigt på hur man uttrycker sig som förälder. Idag spelade min treåring tillbaka mina ord mot mig efter maten då han kläckte ur sig. Efter maten ska pappa bada ungarna. Jag började skratta såklart. Senare i vardagsrummet ber jag honom be sin pappa sätta på badvatten. "pappa badvatten" ropar den Lilla grisen. Sen vänder han sig mot mig och säger "han verkar ju inte höra något alls den där." Mini me???

Glada efter träningen

Det är lättare att träna när det gör ens barn såhär glada:)


Trötta mamman och den lilla sängen

Inatt har det hänt 2 revolutionerande saker (inte precis som det låter) det ena är att T själv valde att sova utan blöja. Vi har försökt att inte pressa honom angående detta trots att han i övrigt varit torr länge. Det andra var att han dessutom ville sova i vår säng, han kom in vid halv två, precis vid nattamningen av W och ville sova hos oss. Inga problem tänkte jag och lade W i spjälsängen :). Problemen kom först vid nästa matning vid 5. Då fick pappan flytta stackarn:). Resten av familjen sov gott tillsammans till kvart i åtta. På något mirakulöst sätt befann vi oss påklädda och redo på gymmet tio över nio:) Ibland är det väldigt mysigt att vara mamma, men vi skulle verkligen behöva en större säng:) i alla fall om detta fortsätter....

Trötta mamman funderar över sin förmåga att lägga pussel..

Alltså livspussel! Jag har nu börjat få information från skolinspektionen angående mitt extrajobb som börjar nu på måndag. På måndag ska jag också gå på mitt första pass, bodybalance. Jag hoppas på att under måndagen kunna logga in och kolla av min arbetsyta, innan dess, förmodligen i helgen tänkte jag läsa på informationen jag fått. På tisdag hoppas jag kunna börja rätta, eftersom jag ska hinna 40 prov per månad:) Sen tänkte jag hämta T och lämna in honom och W på minisats och köra egen träning. På onsdagen blir det eventuellt badhuset, på torsdagen mer rättning och ett pass. På fredag tänkte jag ta med mig ungarna och hälsa på en vän. Till helgen blir det förmodligen tonvis med rättning. Utöver detta gott folk? Satsar på 40 minuter dagliga promenader, städning onsdag och hålla ett glatt humör. Kompis, det går bra nu:) hur sjutton ska jag hinna arbeta så småningom...

Nytränad

Det är så härligt med barnpassning!!! Jag klarade nästan av att ha dem inlämnade full tid dessutom vilket inte är fy skam. En timme och 15 minuter, då hann jag 15 minuter crosstrainer, 10 minuter rodd samt träning av rygg, lår och mage (även om magen gärna kan få en dubbel omgång).

Eftersom stora killen så gärna vill gå till gymmet kommer det nog bli träning måndagar och torsdagar utan barn men även tisdageftermiddagar så han får följa med.

Eftersom jag nu inte vill göra om måndagens misstag ska här lagas en rejäl lunch, pasta al tono med sallad och yoghurt till mellis/ alternativt ett kokt ägg:)


Nya tag

Tack vare lite stöd från oväntat håll och krokben från ett annat känner jag mig åter pepp! Nu ska det kommas igång med träning och ett hälsosamt leverne. Invägning i slutet av månaden. Måste skapa lite hälsosamma rutiner först... Borde kanske ta en före och efter bild, i tights och linne. Inga jäkla underkläder i af.
Kanske en bild på mammamagen för att se framstegen... Undrar om jag kan få den chokladköpande sambon att hjälpa till med detta i helgen...

Mycket av mamma "ledigheten" verkar gå åt till att hitta en form, när ska man få lukta på bebis egentligen?

Har i af lovat T att ta honom till gymmet imorgon. Tack E för den vänliga sparken i baken;P


Trötta mamman möter motgångar

Jag önskar jag hade framgångens hemliga recept! Särskilt dagar som denna som varit usla från början till slut. Ingen annan motion än promenaden till parken och en stunds lek där... Jag inser att det ibland måste handla om att misslyckas så lite som möjligt snarare än att lyckas helt för mig. Låta dagen göra så lite skada som möjligt. Jag har en lång väg att gå och kommer nog möta många dåliga dagar. Vet liksom inte vad jag ska ta mig till när jag inte får sova. Lyckades inte få till det med gröt till frukost heller. Blev rostmackor igen. Nu kan jag inte ens tänka på annat än godis....

Underbara liv

Någon är inte nöjd med sin mamma idag...


Dålig start=dålig dag?

Morgonens fråga, hur vänder man denna urusla dag till något positivt? Om bara den lilla ville sova en stund och ge mig lite tid för kaffe och komma igång... Eller åtminstone energi nog att svara på den storas frågor och laga frukost.. För att inte tala om lite energi till hövlighet... Annars försöker jag just nu strukturera vårt hemmaliv och skapa rutiner. Detta är inte helt enkelt, allra minst med en sambo som inte riktigt är med på tåget... Så det gäller för mig att stå på mig och skapa. Inte så jäkla kul men någon måste göra det. Har lovat mig själv att ta en promenad ikväll eller rymma till gymmet. Måste få chansen att tömma huvudet. Kanske ska lämna in dem på minisats i eftermiddag vid fyra i alla fall? Får se... Är så stressad utan att veta varför. Inte kul. Ingen kul dag.

Vilodag idag

Inatt har sömn åter varit en bristvara. Med anledning av detta ställer jag in dagens träning och hoppas på en bättre dag imorgon.

Idag får det bli en vilodag med vegetarisk mat och kanske lite mindfulness. Längtar till mitt bodybalance pass nästa vecka. Jag behöver nog lite drillning:)


Träning tröttsamt för alla?


Träningshunger

Min kropp reagerar annorlunda på bristfällig kost nuförtiden. Amning, träning och min storlek gör att jag måste tänka mer på att äta ordentligt... Idag blev det två rostmackor till frukost med två koppar kaffe, en frukt till mellan. Rester av potatissallad och några skivor rökt skinka till lunch. Mellis blev knäckebröd med makrill... Hungern grep tag i mig och resulterade i 3 portioner ris m curry o kyckling. Imorgon blir det gröt till frukost och hoppas jag slipper hungern då!!! För min treåring till pt tvingar mig till gymmet imorgon med...

Fråga pappa

Idag funderar jag mycket på betydelsen av manliga förebilder för barn. Jag skulle idag retas med min son och frågade honom vad skillnaden är mellan pojkar och flickor. Ibland när han får denna fråga brukar det leda fram till hans oro över att mamma saknar snopp och hans löfte om att köpa en till mig:)

Min treåring funderar mycket kring kön, kan flickor bli pojkar och vice versa. Jag tycker att dessa funderingar är mycket svåra att bemöta. Hur mycket sanning ska man säga till små barn och vad är egentligen en flicka eller pojke och vem bestämmer det?

Jag bestämde mig för det enkla "fråga pappa" sa jag.
Resten får jag ta när han blir äldre.


Åter på gymmet

Se där, pallrade mig visst till gymmet idag i af. Tur att de har barnpassning, jag tror tom T var nöjd.

Han vill att vi ska gå och träna imorgon med. Fortsätter det såhär kan han få jobb som min pt:)

Körde enbart kondition, crosstrainer, rodd och flod. Kroppen kändes tung och ville inte. Eventuellt berodde det på gårdagens chips....


Hej då nya liv, hej chips!

Okej fullt så dramatisk kanske man inte behöver vara, men efter en natt utan sömn känner jag mig allt annat än sugen på att vara hälsosam... Det är svårt när man har en sådan lång väg att gå och kroppen ännu värker sen besöket på gymmet. Jag minns när det var lätt att röra sig och ämnesomsättningen hög. Men det verkar som om varje barn tagit med sig en del av min ämnesomsättning. Skitungar:D Men. Det är för deras och min skull jag måste ändra på saker. Jag vill vara en stark mamma, vid god hälsa och med glatt humör. Inte en trött, deprimerad, överviktig sladderboll. Det är för deras skull jag måste bli bättre och hitta tillbaka till mig själv. Det är ju så att när man nått sitt mål så kan man börja unna sig saker ibland. Måste bara hitta dit först. Men idag får det vara okej att vara trött.

Trötta mamman i det nya året

Sitter i soffan hos syster yster och urrar. Dock inte av orsak vild fest eller alkohol utan som vanligt av orsaken att T inte sovit.

Inatt stod han och skrek att han ville hem. Nu när sambon är uppstigen, sen frukost intagen och säng ihoppackad då vill han inte längre åka hem. Såklart.

Underbara treåring...


Tolvslaget

Välkommen 2012 med allt du har att erbjuda, alla visdomar du kommer föra med dig:)

Året inleds med party alias:)
Jag med bästa syster!!


RSS 2.0