Lite från Kroatien...

Då semestern inleddes med en dag sol, då vi var slutkörda efter att ha varit på resande fot en hel natt, fick vårt rum 03.30. Barnen sov lyckligtvis till nästan nio. Sen följde tre dagar med regn och rusk, varav en fördrevs med en resa till Split... Som gick sådär. Shoppingen är lika med noll med två småbarn.

Hur som haver har jag ändå läst ut mina två böcker, Kathy Freston's Veganist och Alicia Silverstones The kind diet. Sen råkosten har jag haft en extrem dragningskänsla åt det vegetariska, min kropp fungerar bättre utan kött (utan att gå in på detaljer). Då jag inte tål laktos och har svårt för mjölkprodukter generellt bestämde jag mig för att forska lite vegankost.

Jag tror att alla måste lyssna på sin egen kropp, för mig gäller följande allt kött gör mig förstoppad och får mig överäta, mjölkprodukter ger mig magknip och gaser och ägg mår jag illa av i sin naturliga form. I smet och bakning fungerar det bättre även om jag alltid mår illa av sötsaker, överätning igen. Oj, nu blev det visst detaljer ändå...

Jag börjar luta in mig på att testa leva utan animalier helt, inte på det striktaste sättet, men göra mitt bästa. Detta kommer göra min matlagning till en helt ny utmaning:) jag ser framemot det!!


Trötta mamman och det försenade flyget...

Andas in. Andas ut. Andas in. Andas ut. Planet är i nuläget 2,5 timmar sent, och hysteriska mamman har googlat på båttiderna Split-Supetar. Och anser att hon kommer missa sista färjan. Får lite andnöd och panik.

Andas in. Andas ut.
Om ca en timme blir vi upphämtade. Sen bär det av mot Arlanda. Är lite orolig/nervös men också lite pirrig och kanske lite... Glad?

För superkontrollerande lätt hysteriska trötta mamman jobbar på att släppa kontrollen. Tänker att det är charterbolaget som får ta hand om röran. Andas ut.
Det är ju liksom det som ska vara skönt med charter, att man blir omhändertagen.


Dagen D

Då var det dags! Idag drar vi till varmare breddgrader!! Har jag nämnt att jag är lite flygrädd?

Så, idag ska det sista packas! Mamman ska tvaga sig, och städa av hemmet! Pappan ska ta ut kidsen en vända.
Mobilen ska tömmas, kameran laddas! Jösses!
Än så länge har jag inte kommit upp. Mår illa av packångest och resfeber (helt okej att inte tycka synd om mig)!!!

Reseapotek.Solhattar.För stor shortsdress. Smink. Tandborste. Pass pass pass!!!
Hjälp.


Resfeber

Imorgon kväll bär det av och jag har värsta resfebern. Har packat nästan allt, gjort listor och bockat av.
Idag blir det en vända till Farsta C för att växla pengar, och byta shortsdressen till en M. Sen behöver vi handla lite till. Lite mer mat till W, en uv-dräkt till, badshorts till Teo, en tunika till mamman.

Sen blir det en snabbvisit i lushuset,om de hunnit bli lusfria. Stress, stress, stress! Och imorgon poffar vi iväg!
Ska bli spännande!
Teodor är salig över att få bo två veckor på "badhuset". Jag är mest glad över att vi ska få vara tillsammans.
Slapp jag bara denna huvudvärk/nackvärk skulle livet vara gott just nu:(

Ska vila lite innan jag tar itu med dagen!
Kom dock i de vita jeansen jag inte kunde stänga hos mamma för 2 veckor sedan! Helt utan ansträngning! Vågen visar detsamma, eller -1kg på tre veckor. Skööönt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1026702/images/2012/pic_203031091.jpg" class="image">


På söndag morgon...

Vaknar trötta mamman någon annanstans! På ett hotell! Med hotellfrukost. Trötta mamman Loves hotellfrukost!

Åh vad jag ska leka med kidsen!! Och bada. Och inte passa några tider. Det ska bli så skönt! Och så bra för barnen!

Det är vad jag sitter och tänker på denna torsdagsmorgon framför Björnbröder!!


Bredvid sovande bebisar är livet alltid gott!

William ligger sött och sover på min arm och jag känner mig väldigt lugn.
Jag har bokat av kvällens core och bestämt mig för att köra fritt själv istället. Precis nu när jag skrev fick jag lite ont i halsen så det kanske inte blir alls.

Har haft en härlig dag fullt med barn:) jag gillar det. Tempot blir högt samtidigt som det blir mysigt.

Om 4 dagar ligger jag bredvid W på en hotellsäng istället... Det är helt klart värt att tänka på!


Efter en kopp kaffe...

Har klockan hunnit bli 07.52. Skönt att vi inte har bråttom idag. Teo är ledig och vi får leksällskap:) alltid mysigt!

Natten har varit stökig, W har roat sig med att nypa och klösa sin mamma och T campade i vårt rum. Resultatet, en mamma och två barn i sängen. En pappa golvet. Nu kanske dags att förbereda dagen lite... Gäsp!


Oj!

Hittade visst mjukiskläderna! När M kommer in från löprundan ska trötta mamman ta ett långt bad innan plockandet tar vid!


Trötta mamman och den inställda promenaden...

Jaha. Då var man Bortglömd. Promenadsällskapet hade glömt bort mig och åkt in till stan. Promenad nu ombokad till torsdag.

Istället blir det ett evinnerligt plockande och tvättande inför resan tror jag. Trötta mamman behöver nog kaffe för att mäkta med.

Inte så upprörd, förutom över att ha blivit rånad på J's sällskap. Alltid trevligt att få snacka lite goja och komma ut! Nåja, mysigt att pyssla lite hemma också!


"Låt honom inte slå sig mer nu bara"

Det var rådet från läkaren på barnakuten. Man kan ju bli vansinnig för mindre. Lägg lite mer skuld tack!

Man skulle ju nästan kunna tro att jag generellt låter mina barn trilla och slå sig sådär lite för skojs skull. Typ, ska vi slå vad om hur många ggr William slår i huvudet idag. Det är nämligen många gånger. I början vaktade jag som en hök. Sen blev jag härdad. Dags att återgå till hökandet. Det innebär i praktiken att jag inte kommer hinna något annat.

För han är snabb som en iller och klättrar överallt. Dessutom tror han att han kan gå. Så han slänger sig ut från möblerna. Han rör sig hela tiden.

Hur fan kan man säga så till en redan hysterisk förälder.

Btw, vad som hände? Han kröp ur sängen och landade på sitt huvud. Skrek kort, verkade ok. En dryg timme senare såg jag att han blött lite näsblod. Så vi åkte in.


En lycklig liten stor kille

Idag blev Teodor lämnad på förskolan av sin pappa! Strålande glad var han! Lillskrutt!
Stunder som denna funderar jag faktiskt på att gå tillbaka till jobbet tidigare, känner mig självisk som "stjäl" så mycket av tiden.

Samtidigt som jag älskar att vara hemma, jag älskar att kunna hämta kl 15. Älskar det! Gillar att laga mat (även om jag i detta nu helt saknar inspiration). Och lilla W. Jag skulle inte klara mig hela dagar utan honom än...

Dessutom är jag garanterat för trött, efter 18 månaders extremstörd sömn, först på grund av smärtan under graviditeten. Sen bökiga barn... Men men. Kluvet känns det idag..
Stora T, pappas kille!


Måndag måndag måndag

Idag blir det skolk minsann! Jag tänker skolka från mina promenader, från allt! Så trött trött trött!


På den 7e morgonen vaknar hon...

Och får njuta av hotellfrukost och ledighet. Och bara minifamiljen.
Jag har nu provat mina badkläder, hello cellulites!;) jag hade nästan glömt att ni var där.

Arbetar stenhårt med att vara nöjd i nuet, är inte mentalt redo att gå ner mer. En klok vän poängterade för mig att att inte vilja gå ner inte behöver innebära att gå upp. Så jag ska jobba på det den närmsta tiden. Och försöka träna och äta bra.

Fy vad det är svårt att bryta mönster!


Dum och snål, eller smart och sparsam?

När William föddes köpte vi en crescent comfort duo vagn. När han låg i den stora, djupa liggdelen var jag jättenöjd med vagnen. Nu har vi sedan länge bytt till sittdelen, och jag är mindre nöjd. Suffletten krånglar, selen ger efter. Vagnen är tung, särskilt när man drar 17 kg extra med ståbräda och Teo..

När Teo var 2 stod vi och velade när vi skulle köpa sittvagn, jag ville ha en lätt trehjuling och M en mer robust fyrhjuling. Jag gav efter och jag ångrar det så mycket nu. Skulle ge så mycket för en lite lättare vagn på mina promenader, bara in och ut genom porten skulle ju kunna vara tusen ggr lättare... Frågan är, är jag nu dumsnål som inte byter till en vagn jag vill ha. Eller. Är jag smart och sparsam som använder de vagnar vi redan har?


Fredagsmys

Nu myser vi för hela slanten, ananas täckt med choklad och kokosflingor. Vaniljglass på det:)


Laddar

Det blev gymmet igår. Styrka ben & rygg. Tack vare pepp och sällskap av goda vänner. Är det inte skumt hur vissa människor kan plocka fram ens bästa sidor, när andra lockar fram ens sämsta?

Har extremt låg energinivå idag. Förstår inte riktigt hur jag ska mäkta med en dag med en sen sambo. Särskilt när jag hela tiden planerar in så mycket måsten. Känner mig inte ens inspirerad inför middagen.

Nåja, imorgon är det helg, och imorgon får jag träffa min fina syster. På söndag blir det shopping:) wohoo!
Men samtidigt Zzzzzzz! Jag behöver en ledig dag. Helst idag.


Varning för trött tjej

Är så trött på mornarna att jag har svårt att komma upp. Med tröttheten tryter motivationen. Sen lätt förkyld på det. Och uselt minne.
Nåja, snart helg!

Diskuterade igår dygnet runt jobbet att vara föräldraledig. Man är liksom aldrig ledig. Som idag, det vore så skönt om någon annan kunde hämta och lämna T och ta W på en promenad. Den här mamman behöver få stanna i sängen.

Nähä, ingen? Ok. Får väl masa mig upp då...


Total skolk

Kollapsar och släpper min karaktär idag. Lite motgångar och många komplimanger gör att tröttheten och chips och dip suget besegrar mig.

Nåja.


Frukost - check!!

Har idag, denna mulna onsdag, lyckats med att äta frukost! Första gången denna vecka!! Wohoo!!
Sen väntar en liten morgonpromenad och finbesök:)
Ikväll är det core på sats! Jobbar hårt på att få magen i form och gör små synliga framsteg! Glädjer mig mycket!!

Snart är det helg, sen bara en vecka kvar till vi åker! Så skönt!

Det verkar som om W börjar sova lite bättre sen återinförandet av magdropparna från semper. För jäkligt att de är så himla dyra bara!! Men vad är priset för sömn?
Tyvärr har T börjat vakna på natten igen, och 05.30 på morgonen. Inte toppenkul när W nu kan sova till 07.


Toppenvecka på g!!!

Igår hemma för vila! Idag jobbet, och fantastiskt och inspirerande sällskap! Imorgon en vän på besök! På torsdag promenad i trevligt sällskap! På fredag Öppis! På lördag träffa syrran! På söndag shopping!!

Köpte ett par shorts i strl 42 som sitter skönt! Närmar mig målet, strl 40 med stormsteg! Köpte en för stor shortsdress som ska bytas till en M!!! Wow wow wow! Duktig mamma!

Ätit mumsig grekisk sallad. Och en vegetarisk pastasallad! Och gjort. Sjukgymnastiken.

Har dessutom haft trevligt sällskap på middag, blir det bättre? I think not!!


Blixtvisit i Sollentuna- och att spara pengar går ju sådär...

Har haft en mycket trevlig dag på jobbet och i Sollentuna. Sitter nu på pendeln hem.
Jag har shoppat loss lite, en rosa solhatt till mig, 2 solhattar till Wille. Diadem, hårsnoddar, hårklämmor, en shortsdress, korta leggings och ett par jeansshorts. Kvar att handla: tröjor, tunikor och linnen. Sen är jag semesterredo!! Wohoo!

Är faktiskt på väldigt gott humör idag, vet inte om det var gårdagens träning, sömnen inatt eller besöket på jobbet.
Ikväll kommer farmor och farfar på middag till Teodors stora glädje. Han hoppas på att få gå på ormjakt med dem. Vi får se, sa jag.


Konsten att överleva

Överlevde visst dagen, trots trötthetens galna grepp om mitt liv och min livsglädje. Hann med en 7 km promenad och en 45 minuters vända på gymmet. Kroppen ville inte styrketräning idag, kände mig svagare än någonsin!!

Men jag kom iväg!
Har idag ätit ris och grönsaker till lunch (det blev mat, inte sömn) och pasta med broccoli och ostsås. Mår sådär efter mina dubbla portioner och all ost. Förutom det älskar jag mitt vegetariska liv! Känner mig lättare och gladare! Och kan nu stänga alla mina jeans. Stressen är över mao. Jag är inte tvingad att köpa massa nya jeans! Lycka!!

Vet inte vad jag väger, sist jag kollade var det -1 kg sen råkostens slut. Vilket innebär 6 kg övervikt. Mot 20 som i julas:)
Jag gillar läget och kämpar vidare. 12 dagar kvar till stranden!


Dead woman walking

Så sjukt trött. Kan inte begripa att det är måndag. 5 dagar kvar till helg. Herregud!
Hur ska det gå?

Ligger just nu bredvid en sovande W. Trött, med hunger i magen då jag glömt att äta idag. För trött för att laga något. Frågan är om jag är för hungrig för att sova?

Återkommer med svaret...


Min vänner

Har idag verkligen fått bekräftat att goda vänner ger livet mening. Goda vänner är allt. Och har också kommit till insikt med att man måste få spåra ur ibland för att sedan kunna uppskatta att man är på rätt väg.

Som min inspiration Kathy Freston skriver, det finns inga misslyckanden, bara lärdomar. Och jag har lärt mig en hel del denna helg. Bland annat att godis får mig må illa och att fler än en portion förtar njutningen som mat kan ge.

Jag har också lärt mig att jag har otroligt fina vänner, med varma stora hjärtan. En otrolig syster. En stark mamma. Runt omkring mig finns varma människor i en annars rätt kall värld. Det är minsann en upplyftande tanke.


Bringa inte hat, bringa hjärta

Kasta inte hat på mig
För att jag inte tycker som
Alla andra

Kasta inte hat på mig
Trots att jag kastar hat
På världen

Saker är bara saker
Pengar är bara pengar
Liv är liv
Blod är blod

Kasta inte hat på mig
Jag försöker att inte kasta
På dig

Hjärta
Blod
Tårar
Liv

Vad är viktigt
För Dig.


Trött tjej

Var på fest igår med sambon. Kom i säng strax innan ett. Blev väckt halv sex. Det känns. Känns inte så bra att det är måndag imorgon. Jag är ett vrak. Helt enkelt.


Toooo muck food!

Ibland kan jag verkligen inte kontrollera mig. Middag hos mamma är ett sådant tillfälle. 2 portioner mat, pavlovatårta till efterrätt och 4 glas vin. Sen lite godis. Kaffe mm. Det bara slinker ner liksom:)

Men gott var det, och idag, definitivt värt det;)


Denna första dag

Det ska bli spännande denna första dag, att se hur väl jag klarar mig utan teknik. William har haft ännu en usel natt:(
Jag börjar komma till den gräns där jag förstår varför man förr dövade barnen med sprit så de sov;)

Idag ska jag och killarna ta oss till min mamma:) det är middag för Dennis som snart fyller år ikväll. Vi åker efter att vi ätit lite lunch.

Gick en jätteskön promenad igår med trevligt telefonsällskap! Det kändes nästan som om jag hade någon med mig:) var sjukt sugen på godis och chips sen men lyckades faktiskt motstå frestelsen.

Diskuterade matmissbruk med en vän, och det vanliga allt eller inget beteendet och kom på att jag tyckte hon skulle analysera varför det går bra när det går bra istället för att analysera varför det går dåligt. Tänkte att jag skulle ta med mig det rådet själv;)

Over and out!


Upp och ner

Att vara mamma är Fasiken inte lätt. Särskilt inte om man alltsom oftast längtar ifrån sina barn, för att i stunden man kommer hemifrån genast börja sakna dem.
Detta barn nummer två har i ärlighetens namn tagit mycket på krafterna.

Jag är bra på att gnälla om det. Men jag skulle aldrig. Gjort. Något annorlunda.
Jag har bestämt mig för att bara uppdatera bloggen på morgonen och eventuellt kvällen hädanefter. Och hitta nya sätt att njuta i nuet av mina barn. Mina små bästisar.

Kravlöst. Med massor av kärlek. Inte spela så mycket wordfeud eller drawsome. Inte kolla mailen flera gånger per dag. Nu är det mama time på allvar.


Dagar då allt går snett

Kan nu, inte så glatt konstatera att alla dagar som startar med att man försover sig slutar med katastrof. Även om man är föräldraledig. Har rykt ihop med stora fina Teo kanske tio gånger. Mest på grund utav mitt usla humör, lite på grund utav att han är en supergnällis efter magsjukan.

Kan egentligen inte klandra honom, stackarn tappade ju 1,2 kg!
Jag är bara så trött, fina minimannen sover så dåligt och trötta mamman blir trött (igen).

Och får dåligt samvete för mitt usla humör! Time to suck it up!


Frukost på balkongen eller BRRRR!

Jag hade visst lovat min stora frukost på balkongen idag. Det var lite kallt så vi packade in oss i filtar:)
Mysigt blev det!

Vi ska försöka städa här i eftermiddag, i af om det är mulet! Annars måste vi nog hänga på loftgången idag med... Teo ska få grillade mackor till lunch idag, jag och Wille äter rester. Ikväll blir det en klassiker, soppa och pannkaka!
Somnade om och sov för länge imorse så sambon kom inte iväg förrän kl 8. Det betyder att han sannolikt inte är hemma före sju eftersom han har mycket att göra..

Arbetar mentalt med att tycka att min sovmorgon var värd det! Det går sådär.
Ska försöka mäkta med lite styrkeövningar under dagen, sen blir det promenad med bästa J ikväll:)


Tillbaka!!

Har precis tillbringat en dryg timme på gymmet. Cyklat, kört lite trappmaskin och pumpat ordentligt med styrketräning av benen.
Skönt att träna. Skönt att komma hemifrån. Skönt att pressa sig.

Har idag ätit en väldigt god svamppasta till middag, med rivna morötter, gurka och majs. Till lunch åt vi ris och frästa wokgrönsaker, Teodor har blivit en hejare på grönsaker! Nu äter vi alla vegetariskt i veckorna, så behöver vi bara göra dubbla rätter i helgerna.

Nu dags för att ta ett hett hett bad!


Efter magsjuka kommer mys

Inte illa att inleda dagen på detta vis! Sen har jag och Teo tillbringat 45 min i solen på balkongen när W sov. Nu vankas snart lunchlagning, minimannen får fortfarande hålla sig till majsvälling.

Har en lite obehaglig känsla i magen, hoppas på att det är stress och inte något som ska sabotera träningen ännu mer....


Energin verkar ha återvänt!

Lilla minimannen kryper omkring i vild yra, tjuter och skrattar! Är sååå tacksam över att han verkar ha fått en lindrigare variant än storebror!

Ikväll står core och cykling på schemat, och pasta med svamp på menyn:) att det dessutom ska bli 18 grader känns ju inte fel det heller. Jag och Teodor får stjäla lite sol på loftgången när Wille sover i eftermiddag. Ingen förskola för T idag, han har nu varit kräkfri i två dygn.

Är väldigt tacksam för en fin sambo som laddat kaffebryggaren! Nu Nyhetsmorgon, sen frukost!


Stackars liten kräksjuk bebis

Idag blev det godis och lite mys i soffan med sambon istället för en kvällspromenad. När jag nu ligger bredvid en orolig liten kräksjuk bebis i sängen medveten om att Markus kommer ha jour på stora inatt från soffan känns det som helt rätt val! Jag struntar i löpning och vad det än må vara om barnen inte är friska. Efter denna senvinter/vår räknar jag inte med att kunna springa en hel mil 1/9.

Men det gör faktiskt inget. Det gör inte heller något om mina jeans inte passar när vi åker till Kroatien. Faktiskt. Saker och ting får lösa sig på bästa sätt de kan. Tiden då jag kunde gå ner 3-4 kort vecka är förbi, för jag är mamma nu. Och mest av allt är jag en förebild för mina barn.

Det sista jag vill är att lära dem vara ytliga. Jag vill att de ska vara sunda och hälsosamma.

Idag handlade jag deras semestergarderober, tack vare ett rejält bidrag från min mamma blir de redigt fulla.
Nu, bäst att försöka få någon sömn. Det lär ju vara en bristvara inatt...


Och så även den lilla..

Jag hade idag den fantastiska möjligheten att smita iväg och fylla på killarnas garderober. Teo har inte kräkts på 1,5 dygn men dras med en hemsk hosta.

När jag kom hem dröjde det väl ca 1,5 timme. Sen kräktes Wille. Nu verkar han dock ha fått behålla både saft och välling. Men vi får se vad som händer...

Själv är jag fruktansvärt trött efter att lilleman hållit mig vaken mellan 03.30 och 05.30. Sen ville han gå upp kl 06. Som tur var orkade sambon gå upp... Hoppas verkligen denna natt blir bättre. Är helt yr. Tänkte dock ändå försöka ta en liten promenad ikväll när de somnat. Tror jag behöver röra mig lite...
Imorgon står efterlängtad core på schemat.


RSS 2.0