BVC

Jag och William har varit på BVC idag och fått konstaterat att han kanske kryper runt och gnäller hela tiden för att han är hungrig. Stackarn har bara gått upp 500 gr på två månader. Så, dags att smacka på med mer fett i maten. Jag fattar bara inte hur mycket eller hur ofta ungen ska käka! Det är ju galet och ändras helatiden. 
Blev tyvärr lite besviken på min BVC tant idag, hon kändes stressad och jag kände inte att jag fick stöd och svar när jag frågade om hans galna separationsångest.

Och som den mesiga kvinna jag är skriver jag om det här istället för att ta det person till person. Typiskt mig. Gaaaaaaah! Skärpning!!

Idag har jag och sambon barnvakt, farmor och farfar ska träna på att passa grabbarna inför en viss helg i juli då vi ska bege oss till Smålands skogar. 
Håller tummarna för att det ska gå över förväntan!!
Just det, minimannen fick prova käka äppelbitar idag, han älskade det!

Om någon skulle undra varför bloggen inte uppdateras lika ofta längre är det för att min App slutat fungera..


Det senaste!!

Nu har jag en ny dille på hjärnan! Tänkte prova balsammetoden för håret! Är så trött på hår som är torrt, risigt, platt och fett samtidigt. Jag har använt ett så kallat sista schampo, och sköljt håret med vatten en gång. Snart dags för min första balsamtvätt. Imorgon kanske...

Dessvärre har detta nya intresse lett till att jag tappat ett annat och återigen börjat äta massa skräp jag mår pyton av. Jag förstår inte att jag aldrig lär mig att skrota vågen. -22 kg sen Wille föddes.
Sen mår jag toppen på min vegetariska kost utan mjölkprodukter. Om jag inte äter massa skräp dvs. Då mår jag bara skräp.

Mitt hem, slagfältet!

Jag gick till gymmet idag och insåg att det måste jag sluta med... Wille var vaken när jag kom hem, helt övertrött. Hemmet ser ut som ett slagfält. Nu efter 45 minuters försök sover Wille i min famn i soffan.

Tittar med ett halvt öga på Våra pinsamma kroppar och tänker på vad som finns kvar på dagens agenda, tvätten, köket och plockandet. Jag tänkte dammsuga med men eftersom jag inte ens hunnit duscha efter träningen så får nog det strykas.
Jag hade tänkt lägga mig senast 21.30. Det kan nog också strykas. Däremot måste räkningar betalas.

Imorgon ska jag och Teo besöka hans nya förskola, farmor ska få hänga med krassliga Wille:)


Varför är det så mysigt att gosa med sovande barn?

Särskilt när man borde laga lunchen så den är klar...
Idag står tomat och kikärtssoppa på lunchmenyn för mig, förmodligen en burk till Wille. Gottigott!
Till middag blir det ugnsrostad färskpotatis, champinjoner och hemmagjord hummus:)
Mycket kikärtor just nu :D

I eftermiddag ska jag få promenadsällskap (jippie!!) och ikväll Spinning och core. Vet att jag tjatar lite;) försöker peppa mig själv att komma igång med träningen på allvar:)

Hade planerat ett träningspass på torsdag med intervaller som inte blir av. Funderar på om jag kan köra något sånt på fredag med vagnen, trots att den har 4 hjul? På raksträckor i af, då borde det ju inte spela så stor roll menar jag.... Hmm får se...


Kamp mot kvällssuget...

Jobbar på att inte äta massa skräp efter middagen. Dag 2 idag.
Mina erfarenheter har lärt mig att det tar mig 3 dagar att bryta en vana. Mao är jag halvvägs ur lidandet.

W ligger och halvsover i min famn, jätteroligt... När han har somnat ska jag göra mina magövningar och ta ett bad. Det är jag värd!!


Det vegetariska köket

Åh vad jag älskar vegetarisk mat!! Har idag ätit bönfärsbiffar med jasminris kryddat med persilja och champinjonsås, till det broccoli och majs. Syndade och njöt av mörk choklad till efterrätt. Mums!
Känner mig lite hängig, W har dessvärre feber, stackarn!
Hoppas må bättre imorgon då jag bokat Spinning och core!


Konsten att jogga

Det gick faktiskt rätt bra att jogga idag, rundan var kort, men jag sprang rätt mycket i af:) känner mig dessutom peppad på torsdagens intervaller.
På onsdag har jag mer träning inbokad, Spinning och core, efter det en cykeltur mot bandhagen för mig eller M.

Känner att jag egentligen borde sova just nu. Istället lyssnar jag på alla som kollar em och är arga på Sverige. Vad ska man göra?

Har haft världens trevligaste dag i gamla vänners lag. Detta trots att någon gjort inbrott i vår bil i garaget. Pajat rutan och lacken. Och snott 25 kr. För det får vi betala självrisk. Helt uselt.
Men goda gamla vänner kan få en att glömma sådant och ha en fantastisk dag.


Ny dag, nya tag!

Med eventuellt finbesök (vore ju galet trevligt), mardrömsaktig natt i bagaget! Blev väckt av ett finger i ögat:-/
William är vild, Teodor sover fortfarande.

Jag får njuta av lite nyheter och en kopp kaffe. Sen gäller det bara att vänta in dagen:) det står potatis och purjolökssoppa med pannkaka på middagsmenyn. Lunchen är inte spikad, den beror lite på sällskapet:)

Ikväll gäller joggingtur efter utvecklingssamtalet! Pepp pepp efter gårdagens kvällspromenad!


Laddar batterierna

Denna söndag står vila på schemat. Vi följde några goda vänner till deras landställe och har grillat och varit ute:)

På väg hem kände jag mig snurrig. Inga måsten denna vecka så jag hoppade gymmet. Är hungrig som en varg och ont i lederna.. Imorgon står en joggingtur på schemat, efter Ts utv samtal. Sen hoppas jag på att hinna gymma och springa en gång till nästa vecka. Nya tag nya tag!
Pepp pepp!


Däst

Lite för mycket mat och öl igår.. Om 3 timmar ska jag vara hos syster för Tildes hattparad. Jag hoppar nog gymmet nu på morgonen, ligger bredvid ett sovande hjärta. Med lite tur blir det en cykeltur hem sedan i af.

Jag har insett att vissa veckor blir det såhär, inte mycket att göra. Bara ta nya tag nästa vecka.
Jag serverades mjölkprodukter igår hos mamma. Klarade det hyfsat ändå men magen är väldigt svälld idag :/

Trevlig helg!


P p p powerwalk

Oh yes!
Kommer man inte igång med tung träning får man köra lätt träning 2x45 minuters promenad står på schemat. Första avklarat!

Det kan behövas eftersom jag trillade i godisfällan igår. Syndigt gott! Idag-ont i magen och en liten finne hade ploppar upp. Candy is bad- but soooo good. Ibland måste man:)
Hoppas på att träna och springa i helgen. Och massa annat så klart.
Ikväll blir det middag hos bästa mamman, min!!


"Jag vill inte vara en gentleman, aldrig mamma. ALDRIG"

Fick igår någon form av knäpp och bestämde mig för att uppfostra Teodor till en liten gentleman. På vägen till förskolan snackade jag lite med honom om hur viktigt det är att man är snäll och hjälpsam.
Den biten kunde han ju köpa.

Sen pratade jag om gentlemannen. Som begrepp och sa att det var viktigt att vara snäll mot och lyssna på flickor. Flickor blir glada om man är snäll mot dem (inte så pk direkt).

T är tyst en lång stund. Sen konstaterar han att han inte vill vara någon gentleman.
Varför inte undrar jag.
För jag vill vara snäll mot ALLA mamma, inte bara tjejer.

Satt på pottan=jag :D


Sen var det det här med mammor

Hade en mycket intressant telefondiskussion idag om kvinnor.för en tid sen läste jag en artikel om hämthets på förskolan, om alla mammor (och pappor) som stressar som galningar för att hämta tidigt. En kvinna från en äldre generation tyckte det var konstigt, hennes generation hade slagits för att få barnomsorg och med det chansen att arbeta heltid.

Jag träffade en tant från New York på semestern som jag också talade om detta med. I USA har man bara 3 månaders ledighet, något jag frågade lite om. Hon berättade om en läskig nannykultur, särskilt i övre medelklassen. Sen frågade hon mig om det var vanligt att mammor ej återvände till jobbet efter ledigheten i Sverige. "Va? Öh, no, that is very very rare"
I USA började det tydligen bli mindre vanligt också, men inte helt ovanligt.

Lite knäppt hur olika det ser ut i världen, jag vet egentligen inte vad som är bäst. Det som är synd är att man inte längre har råd att välja att t ex vara hemma med barnen om man vill.
Sen, jag vet inte, det känns som om kvinnor i regel tar vab, går ner lite i tid och bränner ut sig i en strävan att behaga alla.


Torsdag

En helt vanlig torsdag. Inte ett skit har hänt egentligen (det är såhär man fångar läsarens intresse);).

Jag har idag varit ute på två timmeslånga promenader och tillbringat nästan 2 timmar i parken med bästa J och Alexander. Jag hämtade Teo två idag, han önskade det. Gissa om han blev paff när jag dök upp innan mellis. Kostresan går vidare då jag idag experimenterat med tofu.
Först lät jag den sjuda med wokgrönsaker, inte så toppengott...
Men till middag slängde jag ner små små bitar i en tomatsås till spaghetti. Blev faktiskt toppengott!

Nu på kvällen var jag lite inne på att gå och träna, men då hemmet såg ut som ett slagfält bestämde jag att städning var bättre träning för själen.
Längtar efter gymmet men har haft svårt att komma i fas med vardagen och hinna med. Tips någon?


Från kaos till mys

Hade världens panikmorgon då virrpannan (jag) inte hittade vare sig körkort eller bankkort. Innan dessa kom fram hanns:
-vagnen som vi sett på blocket säljas till någon annan
-trötta mamman få ett hysteriskt sammanbrott
-trötta mamman spärra bankkort
-trötta mamman polisanmäla körkort borta
-kontakta transportstyrelsen.

Så nu har mamman på sin agenda att klara sig utan bankkort i 5 arbetsdagar. Bara för att hon är så virrig.

Dagen räddades dock av lite eftermiddagsgrillning vid hellasgården med bästa syster och familj!


Framgångens sötma

Var på Mvc idag för recept och fick väga mig. -17 kg sen januari! Väger nu 8 kg mindre än jag gjorde vid invägningen i v 10.
Så jäkla stolt.
Och tappar utan att tänka. Jag bara väljer annorlunda. :) tänker annorlunda och tar hand om mig själv.
Jag gillar't!

Blodtrycket låg bra 110/65. Och jag är piggare än på länge, utan magont. Utan finnar. Får man må så bra fysiskt?


Zzzzznark

Ligger bredvid en snarkande W och tjurar. Skulle gått på afro ikväll men fick ställa in det. *Sur tjej. Men nästa vecka!! Då tänker jag gå på både sh'bam och afro. Så det så...
Ikväll blir istället lite hemma yoga tror jag, och imorgon springa eller styrka. På torsdag vila, och på fredag träna igen.

Var på Willys och handlade och är nu uppe i 450:- i matkostnader. Då har jag köpt tofu, sojakorv, veg.färs, barnmat, valnötter. Sen tidigare, kronhjärtan, sparris, jordnötter, frukt, melon, grönsaker, potatis och morötter. Mm.

Eftersom jag är en snåljåp är jag extremt nyfiken på att se vad denna kost kommer kosta fram till midsommar. Jag är också nyfiken på vad den kommer göra med midjan:)

Imorgon ska det shoppas vidare, jag glömde ju köpa pasta! Så det blir en promenad till Coop på morgonen, eftersom de hade extrapris på baljväxter:)
Nu ligger jag och försöker vila. Och önskar att nästa bok hade kommit, så jag hade något att läsa. Over and out!


Plötsligt händer det

Jag ligger bredvid två snarkande barn och klockan är halv åtta. Lyxliv!
Idag ska Teo tillbaka till förskolan efter nästan tre veckors ledighet.
Så, så småningom kanske jag måste väcka honom. Lilla bebin sover gott han också, efter lite välling vid halv sex..

Vad gör trötta mamman? Försöker sakteligen skaka liv i sin trötta kropp, de stela benen och kurrande magen. Sen arbetar jag på att släppa punktligheten. Minimannen och jag ska ta oss till Willys sen.

Se där, nu vaknar de:)


Första rundan!

Kunde inte låta bli att ge mig ut på en löprunda! Dessvärre gick det uselt:D


Tjejmilen-bokad!!

Jaha, lite bitterljuvt känns det ju. Att milen är bokad. Målet. Och jag är nu redo att börja springa. Jag hoppas kunna springa hela milen när den dagen är här.

Imorgon måste jag lägga upp en träningsplan. Idag äter jag chokladbollar och falsk vegopizza på tortilla utan ost. Till lunch pastafjärilar (varför köper jag dessa äckliga fjärilar?) och böngryta. Ibland är vegolivet gott!

Lillebror var här en sväng och blev lite uppgödd. Och sambon svängde förbi liljeholmen och köpte kronärtskocka till morgondagens middag. Hur det nu ska gå utan smör. Hmm.
Får nog ta mig till Willys imorgon och kolla upp något alternativ...


Tillbaka i vardagen

Ligger och myser med smågrabbarna, tittar på smurfarna med William sovande i famnen. <3
Ibland får jag de här överväldigande känslorna för mina barn. När det känns som om kärleken är så stor att jag nästan försvinner i den. Så känner jag nu.

Vardagen närmar sig. Idag var ju åtminstone T ledig från förskolan som var stängd för planering, mysigt för oss som fortfarande är lite trötta efter resan.

Jag inledde dagen med lite havregrynsgröt och bär. Jag är inte särskilt förtjust i havregrynsgröt men vet ju att det är nyttigt.

Känner mig redo för bättre tag med kosten, inspireras av Kathy Freston. Och gör så gott jag kan. Ser framemot att se hur jag kommer må utan mejeriprodukter och kött till och börja med. Jag tänkte undersöka hur mycket kosten kommer kosta oss som familj en månad, eftersom jag själv alltid tror att vegetariskt är dyrt. Hittills har vi lagt ca 200 kr sen vi kom hem.
Men då finns lite pasta, ris, kikärtor, böner och frysta grönsaker i skåpen.

Min hy är bättre än på länge efter 10 dagars kostomläggning:)


RSS 2.0