Plötsligt kräks han eller och så regnade det spyor

För 26 timmar sedan började det, hej maginfluensa. Stackars T fick inte behålla något alls mellan halv tolv och halv sju. Och han var så törstig.
Pratade med vårdguiden, satt sammanlagt i kö ca 1,5 h.
Nu har han inte kräkts sedan halv nio.

Sambon tog ungarna imorse eftersom jag blev dålig igår kväll. Nu håller vi tummarna att stormen bedarrat och att W klarar sig. Jag och T kollar Fievel i vilda västern och M sover middag med W. Håller tummarna att vi får behålla frukosten!


Vill Inte Gå Upp

För när jag gått upp och ätit frukost rör sig sambon mot Malung och jag blir själv med vildarna. Ingen rast, ingen ro.
Trötta mamman är dessutom alltid så trött.

Trötta mamman behöver kicka igång sin träning på allvar nu, har fortfarande inte
Anmält mig till milen, det känns osäkert eftersom jag fortfarande inte kan springa. Hur ska jag förklara? Kroppen känns fortfarande ranglig liksom. Ostadig.

Imorgon är det Valborg, då ska jag bjuda min kära syster på middag med hennes fina familj. Sen blir det aktiviteter vid brasan här i Solberga. Det ska i af bli mycket mysigt!

Idag får vi kanske en hemlig gäst på besök. Jag håller tummarna!


Tystnad

Bara tyst
Äter upp all glädje
Att vara tyst
Ensam
Ihålig

Pallar inte med mer tystnad

Tyst
Äg det
Gör tystnaden till din
Ta makten
Kontrollen

Svårt när man är krossad


Lördagsmorgon och lilla sabotören...

Nu är det för ovanlighetens skull inget av trollen jag refererar till utan min hals. Hade tänkt gå ut och springa idag på förmiddagen, men halsen ger sig till känna.. Kanske mäktar med en rask promenad i af...

Har lätt träningsvärk i överkroppen, körde rygg, axlar, armar och mage. Hittade en jätteskön shoulderpress som kom åt precis där i axeln jag har ont. Vikt jag klarade? Ynka 2,5 kg. Men det är fan en start.

Idag ska hela familjen åka in till stan. Ska försöka fylla på med tröjor till killarna. Och leka lite med några vänner.
Nu blir det vila lite.


Lite jävlar anamma!

Där hittade jag det! Lite jävlar anamma! Jag kom hem från dagens utflykt och var så slut. Så trött att jag skulle kunnat somna, lätt! Ingen ork till middagslagning och träning. Bestämde mig först för att skippa träningen till förmån för matlagningen. Som tur var vaknade mitt jävlar anamma.

Sambon får fixa mat till ungarna. Jag SKA träna, måste träna!! Kör styrka idag, känner att jag behöver något terapeutiskt! Nu jäklar. Jag SKA må bra, det bara är så. Nu ladda vätska!!


Äntligen fredag

Så blev det dags för en långhelg!! Vilket tyvärr inte betyder samma sak för föräldralediga. För oss blir det snarare så att man får jobba lite extra;)

Surfade runt på blöjor och blev jäkligt upprörd. Om man vill ha en s k byxblöja får man ju 14 färre blöjor till samma pris. Varför?


En perfekt torsdag.. Eller nästan i af:)

De enda dåliga sakerna idag har varit att jag glömde köpa kaffe på Willys, sen skar jag mig på en konservburk(uppenbarligen på grund av koffeinbrist) ajajaj! Sen har W varit som ett plåster. Stackarn tror hela tiden jag ska försvinna.
Sen spöregnade det förstås under min promenad med bästa J.

Men, det bästa är att jag fått gosa med två små killar hela morgonen. Jag har lagat och ätit fantastiskt god mat. Jag har hunnit prata med några av mina änglar. Jag valde honungsmelon över godis och jag kom faktiskt ut på en promenad. Dessutom fick jag precis en fotmassage.

Det goda vann helt klart över det dåliga:)


Hmm... Problemlösning!

Jaha, pajen står i ugnen. Då somnar klängiga bebin på trötta mamman.. Vad nu? Måste jag väcka det barn som sover? Ogillar! Kloning tack!


Plötsligt händer det!!

Trötta mamman somnade till slut på dagtid! Sov nästan en timme nu bredvid W! Så skönt! Hur trött var jag egentligen? (frågan är om jag vill veta det?) nu ska jag strax försöka smyga upp och göra en smoothie på jordgubbar och sojamjölk! W borde få smörgås!

Hur kunde jag bara ligga och sova? När jag skulle ta hand om köket, städa, förgrädda pajen... Men skönt var det. Misstänker dock att det är bäst om jag tar mig upp och börjar snart...

Hur mår jag då? Mystrött, men bra! Inte ont i magen:) har inte hunnit träna något denna vecka, kestinen verkar hjälpa så jag kanske kan ta igen det i helgen!:) nu jäklar... Drygt tre veckor till semestern!!


Torsdag, eller mitt tråkiga liv...

Ligger kvar i sängen. Låtsas för en stund att jag bor själv, att det är lördag och att jag kan sova hur länge jag vill:)

Men jag tror inte tillräckligt på det för att somna om, även om huvudet snurrar och huvudvärk börjar ge sig till känna...

Tur att jag har så spännande saker på agendan idag då:) ska promenera till Willys när jag lämnat T, kaffet är slut!! Måste handla!! Sen behövs det fixas lite (läs städas) här hemma.

Men, sen blir det härlig promenad med J, och imorgon är det fredag! Nu ska jag prova min allergimedicin!


Onsdag till ända, eller fan vad jag älskar barn!!

Då har onsdagen gått och torsdagsplanerna blivit inställda. Jag hade med mig T ikväll och passade Viggo och Tilde! Det var trevligt och mysigt och egentligen inte särskilt jobbigt.

Jag älskar ju mina syskonbarn, att ha hemlisar med Tilde och mysa i en soffa framför film! Lovely!!

Min "svåger" hade svårt att förstå varför jag valt att inte gå ut och festa i Köpenhamn. Konstaterade trött till syrran att jag knappt orkade gå ut innan jag fick barn, nu, med all sömnbrist känns det än mer avlägset. Jag gillar mer att hänga med människor!!


Hej rygg

Hur länge har man känningar om man gjort illa ryggen egentligen? Det smällde visst till när jag bar på W.. Typiskt okul.

Fotograferingen gick bra! Dessutom har jag nu deklarerat via sms. Skönt!

Nu skulle jag lätt kunna sova en stund, men istället blir det kaffe!


Dagens dilemma

Idag har trötta mamman fotografering av grabbarna på öppna förskolan. Därför blir dagens dilemma att välja kläder till grabbarna. Kläder som ska passa ihop, men inte vara övermatchade.. Syskonfotografering är svårt.

Båda killarna är väldigt fina i blått och rött. Och vitt såklart... Trötta mammans hjärna arbetar redan på högvarv.. :)

Jag drömde om jobbet inatt, jag jagade några elever jag någonstans är orolig för. Det var hemskt! Maria har med andra ord smittat mig med sina mardrömmar...

Annars mår jag bra förutom kliande ögon, ska prova köpa allergimedicin idag. Ikväll blir det barnpassning av syrrans ungar! Nu kaffe!!


Dagen som gått

Idag kan det inte ha varit kul att vara en trogen lillapillerill läsare. Jag har inte hunnit skriva mycket, och inte direkt hunnit tänka alls:)

Jag har dock hunnit: äta frukost, lämna på dagis(T går faktiskt inte på en förskola även om han tror det), en 50 minuters promenad, snabbhandling och uthämtning av bärsele, tillagning av lunch(tomat och kikärtssoppa med röda linser), träffa en fin vän och dricka kaffe i två timmar,göra och dricka hallon och banansmoothie, hämta på förskola, hänga i parken, laga och äta veg. Pasta, gå ut och åka inlines och låta Teodor träna cykling. Nu badar T och W äter välling hos sin pappa. Dagens första paus.

Full rulle, en härlig dag. Jag saknar Maria. Imorgon ska barnen fotas!


Solen skiner.

Njuter verkligen av denna dag, mina tradera fynd har kommit. Haremsbyxorna var fina om än lite korta, och bärselen skön!


Vad är sex? Hört på pendeln...

På pendeltåget på väg hem från centralen igår satt jag med ett par i samma fyra. De såg väldigt unisex ut i likadana ljusblå trasiga stuprörsjeans, grå koftor och svarta skinnjackor. Det som skiljde dem åt var färgen på deras converse. Hans röda. Hennes vita.

De snackar om sex, inte på det roliga sättet som kanske fått en att spetsa öronen. Nej nej. De pratade om vad sex EGENTLIGEN är. För sex är tydligen inte bara sex som jag trodde. Nej nej. Dessa kids konstaterade att hela världen hade fel om sex. För sex är TVÅ KROPPAR SOM TALAR MED VARANDRA.

Min fråga är, om dessa 18-19 åringar har rätt och hela världen fel, hur mycket kommer de få ligga?


Var är badvännerna?

Hela helgen har jag skrattat om att det har varit så skönt att bada utan Teodors badvänner.
Det brukar nämligen vara på så vis här hemma, att varenda gång jag försöker mig på ett bad kommer Teodor instormande med alla sina badvänner eftersom det verkar så trist för mamma att bada själv.

Tanken är ju fin, däremot är det inte precis någon höjdare att få en trave plastleksaker över sig när man ligger i badet med en god bok.

På den vägen har det då varit i helgen, att jag skrattat och sagt till Maria vareviga gång jag badat att det är så skönt att göra detta utan badvänner.
Vid dagens bad var jag beredd. Jag väntade. Och väntade.
Men inga badvänner kom. Vad sjutton är det frågan om?


Nä, så lyssnar man inte...

"Mamma, från och med nu lyssnar jag på dig"
"Okej Teodor, då vill jag att du ställer dig upp"
"Men mamma, jag vill sitta i ditt knä."
"Teodor, det är inte att lyssna, att lyssna är att höra vad jag säger och sedan lyda."
"Nej mamma. Lyssna är inte det. Lyssna är att sitta i ditt knä och kramas, jag lovar."
Smooth.


No food

Allt raseras när man inte har mat hemma. Men trötta mamman gör framsteg. Istället för att mamman åt knäckebröd fick Teodor äta vegetariskt.


Ordningen är återställd...

Trötta mamman är lycklig, tack vare en fantastisk helg och en härlig familj! Det var skönt att komma hem till ett välstädat hem och söta killar.
Trötta mamman är dock så trött att hon yrslar. Därför blir denna dag en vilodag.

T fick vara hemma från fsk, jag orkar inte sätta ena benet framför det andra och ta mig till fsk. Dessutom hostar han fortfarande och jag vill att han ska vara så frisk som möjligt vid fotograferingen på onsdag.

Nu måste jag försöka söva om W.


Sorg i hjärtat

Sitter på tåget med sorg i hjärtat. Jag saknar min bästis! Varför måste hon bo i Skåneland? Helgen har gett mig SÅ mycket!

Maria lever liksom jag mellan två måltider och vi har ätit som kungar. Vi provade vegansk toast på laundrymat café och frossat i frukost och brunch buffé. Nomnom.

Jag har saknat mina killar dock, men inte så mycket att jag inte klarat att ha roligt! Nu saknar jag i alla fall Maria istället. Det känns lite som om jag är halv vart jag än är... Så jag tröstar mig med lite godis på tåget hem som snart lämnar Skåneland och åker in i Sverige. Vissa sorger måste botas med godis.


Godmorgon Malmö!

Jag kanske åt världens godaste falaffel igår här i Värnhem! *nomnom
Jag har visst hålls Maria vaken med mitt snarkande inatt(är nu brakförkyld!) ska köpa öronproppar till henne idag.

Idag blir det shopping i Köpenhamn!! Wohoo! Men först ett bad i fred och därefter lite frukost:) ska prova Marias jordnötssmör!


Inget ska stjäla mitt humör

Inte ens tåg som blir en timme sena, värkande ben, irriterande medresenärer eller svältvärk i magen. För jag ska snart få träffa min bästis. Lycka!!

Så nu pumpar jag manu Chao


På tåget

Fast i Huddinge, tågkö hur segt som helst... Sitter med min onda hals och lyssnar på musik och drömmer mig bort. Önskar att jag unnat mig lite godis idag..
Är väldigt tacksam för att jag hade reserverat en plats. Även fast det kostade 50:-
Det var en äldre kvinna här som inte reserverat som blev rätt illa bemött av konduktören...

Sj räknar med ankomst till Malmö i tid dock! Hoppas!! Är lite småhungrig, köpte ett äpple som jag tänkte ha lite senare...

Försöker peppa och tänka att nu är det bara timmar kvar. Men det blir lite antiklimax när tåget står still...
Snart Maria, Malmö, falaffel!!


Snart

Ingenting är som väntans tider... Måste dock säga att SJ är helsnurriga, galet många spårbyten så jag sitter som en galen pensionär och stirrar på skyltar..

Är rädd att behöva springa till ett annat spår (läs pensionär). Om bara det jäkla Göteborg tåget kunde avgå så jag kan ställa mig bland mina likar (pensionärerna) och oroa mig över eventuella toalettbesök och vart min vagn är:)

Tur att jag klädde mig ordentligt och tog med spännande läsning.


Inte en blund

Har trötta mamman fått inatt. Känner mig lite som om jag blivit överkörd av ett tåg och inget kaffe i världen verkar hjälpa.. Jag önskar att jag legat vaken och grubblat genus, men här har stökats och bökats och hostats.

Så länge varade Ts återkomst till förskolan. Lika bra att ha honom hemma och hoppas att det lägger sig under helgen, i alla fall blir bättre så M inte behöver springa mellan killarna.

Det är med skräckblandad förtjusning jag lämnar dem i helgen. Det hade ju känts bättre om de hade varit friska och det skulle vara vackert väder. Men det blir nästa gång!

Tycker att det ska bli obeskrivligt skönt att få sova. När T var liten var jag mycket bättre på att lägga mig direkt, tidigt på kvällen. Igår åt jag popcorn framför tv:n och hade svårt att gå och lägga mig. Sen stök hela natten...

Det ska bli grymt skönt med vilotid på tåget. 15.25-21.10 utan att ens behöva tala med någon. Obeskrivligt. Dagens ord!


Prioriteringsändring

Istället för en långpromenad blev det cykling med sonen. Gör lite ont i mammahjärtat att åka ifrån honom!


Hur tidigt börjar skiten?

Hämtade nyss på förskolan. T hade på sig den rosa mössan som varit kvarglömd hos oss.
Två pojkar står och tittar på T. Den ena pekar på mössan och säger "Teodor ser ut som min mamma". Max 5 år gammal.

Jag tycker att det är galet, och eftersom ingen i personalen tar i det frågar jag "ursäkta?" pojken upprepar blygt vad han sagt. Jag svarar "Nämen, att du har en lika snygg mamma som Teo, det var inte illa." Sen tillade jag "för du menade väl inte mössan? Alla får ju välja själva vilka färger de gillar oavsett om de är killar eller tjejer."

Det värsta är att barn lär sig av vuxna. Och vuxna skapar en massa jäkla dumma normer. Sen vet jag också att jag kommer låta mitt barn välja färger själv. Alltid.


Lunch!!!

Time to eat


Sömn efter träning

Sover verkligen sjukt mycket bättre efter att ha tränat. Är väldigt trött dock, kommer inte riktigt upp än... Tur att jag inte måste det då. Tur att det finns barnprogram när det finns trött mammor!

Idag SKA T till förskolan, trots att han inte vill. Jag måste packa och vila och deklarera:-/ vart jag nu har min kontrolluppgift... Inte lätt!

Det blir en rå frukost, sen en promenad på ca 45 minuter efter lämning. Ska bli skönt! Sen är det dags att börja packa inför resan. Osäker på vad jag behöver packa... Våtservetter? Blöjor? Mat?
Skadad tjej....


Ooops!

Nämen vad kul! Jag råkade visst halka in på ett core pass. Bra för kroppen och svullna magen! Beach 2013(nej jag har inte skrivit fel) here I come!
Efter det körde jag 30 minuter på cykel, sen stretch!
Jag älskar älskar älskar mitt gym!

Fokus fokus fokus!!!


Lite bilder

Mat och the kids.


Helt vanlig onsdags gos!

Japp. På tåget igen! Har promenerat till Konsum och köpt hänglås! Ikväll blir det gym! Kickstartade dagen med lite Raw food, frukt till frukost (det bästa som finns!) mängder med vatten och en kålsallad till lunch. En näve nötter till mellis och lite till efter kvällens cykeltur på sats blir det, och varm potatissallad till middag:)

En bra dag! Är lättad över att kunna fokusera på hälsa igen, utan massa annat som distraherar. Otroligt skönt att ha jobbat färdigt, och kunna vara en bra mamma igen. Det funkade ju bra att jobba, tills nyligen då vi blev krassliga. Och sen framförallt W börjat kräva en annan typ av närvaro.

T är ju hemma idag med, och nu ligger han bredvid här i sängen när W sover. Fortsätter vädret vara vackert tar jag nog ut dem en sväng vid tretiden...


Teodor sover

Är det inte typiskt att när Teodor väl sover, vaknar William 05.45! Fasiken inte kul...
Trötta mamman längtar efter SÖMN!

Är bra sugen på att prova wen, se om det hjälper mitt trötta hår. Bara en dryg månad kvar till semester nu!! Längtar!!
Inte för att det blir mer sömn då, men vi får vara tillsammans alla fyra.

Pratade med en gammal kollega häromdagen och bokade in ett besök på jobbet i början av maj. Ska bli kul!


Trötta mamman längtar efter helg!

I helgen är det ingen som kommer tvinga upp mig före sex. Misstänker nog i af att jag kommer vara tröttare efter helgen.. Men roligt ska jag ha.

Igår blev jag bortvald till förmån för "Jag är Zlatan", inte bra för självförtroendet.

Idag står Coop med smågrabbarna på agendan. Sen gymmet! Om jag fortfarande är feberfri dvs...


0 och "jagfårintetappaminiphoneibadet"

Kunde inte låta bli att rätta de sista fem proven också. Så imorgon blir det nyfokus på hälsan igen.

Mår ändå bättre på veg. Kost än innan. Tyvärr inte lika bra som på råkost:( ska försöka äta mer rått, bara blanda ut till en ris eller pastasallad.

Kött och mjölkprodukter verkar bara vara något min kropp mår bäst utan. Stora frågan är hur mycket det är värt? Hur mycket är mitt mående värt?

Beställde klänningar från hm på rean, strl M passar perfekt! Lycklig tjej!
Lycklig tjej ser framemot egofokus. Min feber verkar dessutom ha varit kortvarig, feberfri idag=lätt träning imorgon! Wohoo!!


23

Då var det 23 prov kvar. Har en numer inte så hemlig plan att rätta 18 ikväll. De sista fem imorgon förmiddag. Sen är jag fri. Och med lite tur även feberfri:)
Har lyckats rätta 12 prov under dagen, i barnens sällskap. Det är bra träning för dem, med en lärare till mor:)

Till lunch blev det supermumsiga rester, ris och grönsaker med chilisås. Till middag blir det nog pastasallad. Grabbarna får en bolognese jag redan gjort.

Har hunnit med ett besök till BVC och fått en remiss för att kolla Ts polyper och fått veta att W numer är 74 cm och väger 9600 prick. Han har gått upp nästan 1 kg på två månader, knappt.

Nu ska jag lyssna på T som rabblar repliker ur hitta Nemo och vara lite äckligt nöjd med mig själv :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1026702/images/2012/pic_198834290.jpg" class="image">


Jaha. Tisdag..

Det ser ju inte bättre ut än att jag får hoppa bodypumpen även idag. Tänkte rätta som en tok på förmiddagen för att sedan försöka fixa oss till BVC när W tar sin eftermiddagslur.

Inatt hade T feber och en inte så härlig skällhosta. Hos mig har snoret kommit... Frågan är om man ska ringa anticimex? Det verkar ju sitta i väggarna!! Går ju bara runt runt runt:(

Ska bli spännande på BVC dock, är nyfiken på hur mycket större minimannen har blivit, om jag gissade rätt på 72 cm i hans pass. Strl 74 börjar bli liten, men det är nog mer för att han är knubbig.... Nu frukostdags:)


Nedräkning:35

35 prov kvar, sen har jag jobbat klart! Passar på att försöka riva av dem nu, nu när det är krassligt igen här hemma...
Penicillin dödar verkligen mitt immunförsvar och både jag och T har feber igen!:(
Så nu blir det laddning med socker och fokus på jobbande. När jobbet är över börjar jobbet m mig själv igen. Wish me luck!


Måndagstrött

Hej vardag! Hej trötta mamman!
Trötta mamman har hunnit jobba lite, och kommer jobba mer ikväll. Trötta mamman är för trött för gymmet, med lite tur orkar hon med en promenad ikväll efter middagen. Sen lite mer jobb.

Småkillarna samarbetar för att mamman inte ska orka träna eller jobba. De är söta, men det känns ändå lite surt. Såå trött efter ännu en natt utan sömn. Behöver sova!! Så mycket!

Idag kommer mamma och hälsar på. Det ska bli mysigt, trots tröttheten. Nu, snart dags att utfodra vilddjuren!


Fiskolja is the shit

Som ett experiment köpte vi ingen ny eskimo kids när den tog slut. Resultatet blev förkylning, ögoninflammation och nu hosta.
För vår lilla kille(eller stora) är det ett livselixir !!


En bra söndag

Jag har haft en riktigt bra söndag!! Riktigt bra. Gick milpromenaden med J, fick gnälla av mig, vilket var välbehövligt och skönt. Efter det lagade min sambo en god lunch till mig (tummen upp).

Sen åkte jag och barnen till världens bästa syster och fikade, medan Markus bytte till sommardäck m pappa.

Efter det lämnades Teodor, till sin stora glädje, kvar hos kära syster. Jag och M åkte till Nacka, han på Ica med W och jag på bh jakt i Nacka forum. Har ju krympt några kupstorlekar efter W... Hittade till slut 2 på twilfit:)

Ikväll måste jag kolla om någon bärbar dator fungerar, om någon gör det får jag större möjlighet att hinna ikapp med jobbandet, för särskilt mycket sådant har jag inte hunnit...


Jag minns...

En tid då söndagar liksom var dagar då man kunde ligga i sängen hela dagen. Utan dåligt samvete. Man kunde ligga hemma och titta på film. Äta frukost hur sent man ville. Det var F.B, före barnen.
Idag strejkar jag. Jag vägrar gå upp, i alla fall en liten stund till...

Pratade med en vän häromdagen, då konstaterade vi att det var tur att vi fått barn tidigt. Innan vi fyller 45 kommer vi få uppleva och njuta av sådana söndagar igen!

Och uppskatta dem på ett helt annat sätt än innan barnen. För innan jag fick dem var det mycket jag inte uppskattade. Och de fattades mig innan jag fått dem. Jag blev inte hel förrän efter jag fått dem. Egentligen får man väl inte känna så. För själviskt. Barn har man ju bara till låns.

Förkylningen har återvänt, så idag blir nog bara promenad, ingen intervall träning. Men, det ska bli skönt att röra sig lite:)


Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Ingenting. Ingenting alls. Men det behöver ju inte vara dåligt.


Lördag morgon...

Ok, kvart över sex vaknade minimannen. Och han vill inte somna om. Bara nypas (på ställen som gör ont) . Ajajaj! Han har varit så mammig inatt. Dessa så kallade separationsfaser gör mig galen!!

På agendan idag står 1. Lite jobbande. 2. Firning av mormor för mig och W./däckbyte för M och T. 3. Lite mer jobbande 4. Teodor och Markus ska på kalas. 5. Jag går till gymmet när de kommer tbx. 6. Lite mer jobbande.
En inte så härlig lördag mao.
Det ska bli väldigt skönt när jag är färdigjobbad denna månad.

Annars kom ju Ws första tand igår, dagen innan 8 månaders dagen "innan barnet fyller 8 månader har de flesta fått den första tanden" så vi hann på håret bli som de flesta. ;) haha!

Sen har jag känningar av den härliga aprilförkylningen, men väljer att ignorera! Nu, morgongos!


Älska älska älska sats!

Jag glömde träningskortet, inga problem. Glömde hänglås och fick låna ett. Praktiskt taget folktomt på gymmet, tur att man inte har något liv.
360 kcal fattigare och en utstretchad rygg. Tummen upp!

Håller på och funderar på hur jag ska kunna träna så mycket som möjligt.
Måste vänja W vid minisats!!! Start onsdag!


Måsteorkagåhemifrån

Måste orka krypa till gymmet. Måste ta mig härifrån en stund.
Men de små monstren har antagit utmaningen och försöker köra slut på trötta mamman. De kämpar. Hårt.
Frågan är vem som vinner?


Snart rast!!

Ok, klockan är tolv, jag har hunnit äta frukost, lämna barn, 45 minuters rask promenad, öppna förskolan, laga omelett och äta lunch:) nu har W precis slocknat och min rast börjar! Och jag tänker vila på den!! Sen blir det dags att hämta T och fixa korvgrytan till grabbarna.

Sen, så småningom kommer M hem. Då ska jag återse mitt älskade gym <3
Sen blir det en sen middag utan barn! Men nu duscha och vila.


Nu då?

Då har man lyckats promenera till Willys. Handlat för 400:- gått hem. Ätit tortellinirester. Samt 2 knäckemackor.
Känner mig seg och oinspirerad. Fungerar helt enkelt inte utan sömn.
Försöker slappna av men hjärnan jobbar som en galen. Galen.
För mycket att fundera över...

Snart bara 1 månad till semestern. Önskar jag var mer pepp, känner mig dessvärre bara slutkörd:(
Ikväll blir det varm potatissallad till middag, sen förhoppningsvis ork till lite jobb.

Dessförinnan ska jag städa av med T när jag hämtat honom.. Kanske inte så konstigt att jag känner mig lite oinspirerad...


Trötta mammans guldkant

Efter att ha sett dagens trissvinst:
"Teodor, om mamma vann 500 000, då skulle du få 100 000 och William få 100 000. Då skulle ni ha mycket pengar när ni blir stora."
"Mamma, om jag vann 500 000 kr, då skulle du få 73 kr. Det är inte så mycket pengar. Men det går bra."


Usla natt!!

Har sammantaget sovit ca 3 timmar inatt. Det snurrar i mitt huvud.
Alla dagens planer är nu inställda. Vila står på agendan.
W bestämde sig för att vakna 05.30 efter en stöknatt.

Själv har jag haft bekymmer med sömnen, kunde inte somna! Helt omöjligt att hitta en ställning som inte ömmade. Inte så att det var någon fruktansvärd smärta, men värktabletterna hjälpte inte och det gick inte att sova.

Skåda trötta mammans återkomst!!


Stolt

Lyckades få undan lite jobb! Känns som en seger varje gång, sedan utmattningssyndromet har jag fört något form av krig mot mina "måsten" och haft mycket svårt att slutföra uppgifter. Så varje gång jag lyckas måste jag se det som en stor seger.

Hann mjuka upp ryggen i ett hett bad också, hoppas på att väder och lust faller på imorgon så jag klarar en liten promenad efter jag lämnat T på förskolan. Vore bra om jag fick röra mig lite, mjuka upp!

Känner mig annars ganska lugn, trots att jag är ensam. Önskar att W börjat sova hela nätter, jag längtar så efter sömn. Längtar också efter att äta ute, utan barnen. Tur att Köpenhamnresan närmar sig med stormsteg!!

Pja, vad mer? Håller tummarna för mindre ont imorgon, mer jobbande och mer promenader..


One down, one to go...

Klockan är tio i sju och W håller på att somna i min famn. Bredvid sitter en nybadad T och trötta mammans hjärna jobbar i 180...
Skulle vara så skönt om jag orkade jobba undan lite ikväll.. Om jag bara skulle orka sitta en timme ikväll och en timme imorgon! När jag ändå är ensam. Sen tänkte jag försöka sitta fem timmar i helgen, så jag blir av med proven någon gång. Det kommer vara en sådan befrielse.

Problemet är att T inte vill lägga sig än på länge, och trötta mamman börjar bli... Trött;) men men, man får göra sitt bästa!
Fräste grönsaker och rödlök till middag, supermums!!

Funderar lite på om ryggen skulle fixa en liten shoppingtur imorgon.. Men det är nog bättre att ta det nästa vecka!


Tradera junkie!

Note to self, gå inte in på tradera mer! Visserligen har jag fyndat, ergonomisk bärsele 280 kr inkl frakt. Snygga haremsbyxor 180 kr inkl frakt. Men det är ju roligare att gå i butiker:) dessutom registrerar inte min hjärna köpen om jag handlar över internet;) typiskt obra!!

Hoppas byxorna kommer passa!! Bild kommer när jag fått mina grejer!

Har precis avnjutit en lunch bestående av tortellini m mozzarella och soltorkade tomater och mumsig sallad till! Gott med lite varm mat! Snart dags att lägga lillemannen och proppa i sig nya smärtstillande.


Uttråkad...

Smärta suger. Dessutom kommer jag mig inte för något. Så jag planerar ett tufft träningspass för mig och Jessica på söndag. Intervallträning.

Längtar efter att hitta tillbaka till gymmet och glädjen där. Men det känns som om det sätts käppar i hjulen för mig hela tiden:( snart bara en månad kvar till Kroatien!! Belöningarnas belöning!


Hej kaffe!

Dumma dumma rygg! W har fortfarande ögoninflammation... Ser ut som om jag måste ställa in morgonens träning.
Så trött. Och dessutom trött på att vilja men inte kunna.

Men det kommer nya dagar. Nya tider. Segt att vänta bara...

Svårt att säga om jag är tröttare nu utan råkosten i och med värken. Får vänta och se.


Otur

Efter en dag med hängande på polisstationen i Flemingsberg och springande i Skärholmens centrum. Ryggen säger AjAJ aj. Och jag inser att jag inte kommer komma iväg till gymmet. Trots krypavstånd!

Känner att jag inte kan riskera att bli sämre, blir ju själv med barnen onsdag och torsdag eftersom sambon åker till Holland. Jag är trött på denna dumma otur. Trött på att inte komma igång med träningen igen. Vill Mer.
3 ggr per vecka i af, gärna 4... Jag ska se om jag är bättre imorgon, om Ws ögon är bättre kan jag ju lämna ungarna på minisats. Annars kanske jag kan yoga lite när de somnat.

Nä, behöver lite nytt kom igång pepp!


Invägning

9 kg kvar till alla hälsofördelar med ett normalt BMI. Från att ha haft 23. Det är rätt bra jobbat ändå. Tappade 3 kg på mina två veckor med råkost. Men mådde toppen, de sista dagarna lessnade jag dock, inspirationen försvann.

Så, nu kör jag veg. med ett minimum av mjölkprodukter. Får se hur jag mår på detta:) hoppas jag får fortsätta må fantastiskt och sakta men säkert gå ner det sista är jag glad:) och min vikt är nästan sådan att jag kan springa så nu ska det börjas! Wohoo tjejmilen.

Ryggen känns lite bättre, hoppas crosstrainer m stretch hjälper!!


Verkligheten kallar

Snubblade över en bild på fb, och fick tillbaka mig själv:) skönt!
Nu är ryggen mitt största problem. Kommer med största sannolikhet få hoppa över bodypumpen på tisdag och försöka träna själv istället.

Målet nu är tonad mage och tonade ben, mao en kombination av styrka och konditionsträning. Saknar mitt gym!!
Saknar att kunna träna ofta.

Fr.o.m. Imorgon gäller vegetarisk kost, vanlig:) men med fokus på nyttigheter såklart!


Nästa steg

Nu fick hjärnan till slut tuppjuck! Det kändes som om allt som inte var rått var onyttigt, panik fick jag och trodde jag skulle bli tjock av allt. Så jag gjorde det enda logiska, och proppade i mig godis! Haha, inte klokt. När vi kommer hem blir det vegetarisk kost utan mjölkprodukter tillsvidare. Får se hur jag mår på det.

Det är intressant hur det blir om man en gång haft problem med maten, så kallad ätstörning, den ligger där latent och väntar på att göra sig påmind. Sen jag bestämde att jag skulle väga mig har jag fuskat. Inte klokt egentligen... Det är ju bara siffror. Inget annat. Tänker att jag kanske inte är redo för vågen. Jag har ett par jeans jag kan prova istället.

Blir nog också lite knasig för att jag är nära att bli av med övervikten nu, jag känner det. Till och med termobyxorna har blivit för stora!

Imorgon kväll vankas härlig kvällspromenad. Jippie!!


Minisemestern lider mot sitt slut!

Snöstorm annalkas! Hemresa tidigt imorgon!

Med blandade känslor, en bit av mig vill stanna lite längre, trots kylan och den onda ryggen! Det är härligt att bara vara vi fyra, och luften är så skönt uttröttande!

M jobbar hårt på friggeboden, taket är snart klart, då blir det dags för tapetsering! Håller tummarna för att han hinner mycket!!

Imorgon ska tydligen västra Sverige drabbas av snöstorm. Mindre kul, men bara vi kommer iväg i god tid ska det nog fungera. Håller Raw food idag, för att jag har lust!


13,5 dagar

13,5 dagar på helrå kost blev det, dock inte utan att jag kunnat unna mig något vid fika en gång per vecka. Nu är det nog, jag vill börja äta tillagat igen. Jag behöver det för att kunna motstå andra frestelser.
Så idag blir det varm mat, frästa grönsaker!! Mums!!
Glad påsk!


Ajajaj min rygg!

Hade det underbart! Nu ont i ryggen. Ont som bara den... Inte lust med någon Raw food. Lust med comfort food och påskgodis.
Har aktivt valt att nalla godis. Men inte Fasiken slutade ryggen göra ont för det:-/ får hoppas att rödvin hjälper... Snart varm mat igen!

Och snart hemma i ett hett bad. Ajajaj!!


Nästa steg

Ligger och tittar på Landet för Längesedan med Teodor. William ligger på min arm och sover och Markus är ute och slipar i lillstugan.
Jag ligger och funderar mycket kring nästa steg, och undrar hur det har gått med vikten och hur det kommer gå i framtiden.
Jag ska göra en invägning på tisdag för att se hur det gått:) spännande!
Trots att jag redan ser resultaten. Jag ser mig själv när jag tittar mig i spegeln. Skönt!

Inte för att jag brukar vara någon annan, men jag har inte riktigt haft samma känsla, egentligen inte sedan innan T föddes... Behövde ett barn till för att få balans igen:)
Just nu har jag ett sådant där härligt ögonblick då jag verkligen njuter av livet!

Trots detta förlorade jag till slut mot godisfrestelsen. Nåja, även solen har sina fläckar i påsktider. Och det var värt det, mums med lite påskgodis! Där fick jag för att jag satte mig på höga hästar. Men, dag 14 och jag längtar efter MAT!:) trots att jag mår så bra!


Frestelser!

Man får utstå mycket såhär i påsktider. Men aldrig att jag äter godis när jag inte äter mat!
Jag klarar mig bra, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var frestad...


Hej spikmatta!

La mig nu på mage på spikmattan, jag har slarvat så med det att det inte är klokt! Tänkte ligga tills sambon slängt ihop någon frukost. Ta med den bort gör jag inte nämligen.
Ska ju shoppa på Victorias secrets i Köpenhamn den 21/4, och då vill jag ha huden i topptrim.

Idag har jag träningsvärk kan jag lova. Helt sjuk sådan dessutom! Kan inte röra ryggen!! Ajajaj!
Bokade ett datum för köp av sommargarderoben, 12/5. Wohoo!


Första springet!

Sprang kanske 500 meter i af:) underbart skön kväll ute. Benen var tunga och kroppen tung efter igår. Men vi tog oss ut!

Är väldigt stolt. Nu väntar ett hett bad och lite pyssel inför resan norrut imorgon.
*måstekommaihågvattenfärgsåvikanmålaägg*

Good luck!


Sötmonstren

Onda eller ej, söta är de i alla fall!


Trötta mamman motgångar

Fasiken! Idag går allt åt fel håll!
Teodor går efter mig och överanvänder ordet mamma. Jag satte mig på golvet, 30 sekunder senare är jag täckt av barn. Jag har lyckats packa deras kläder, och mina, och tagit fram middagen som ska lagas.

W sov 30 minuter, sen hörde jag ett brak från sovrummet. Lilleman hade dragit ner två blomkrukor i sängen. Sen dess har jag fått huvudvärk och blivit förföljd av två som jag brukar kalla mina hjärtan. Allt har fortsatt i sådan total osynk. Sambon måste handla på rusta innan han kommer hem, sen ska jag ut på promenad vid sju.
Det behöver jag VERKLIGEN idag, komma ifrån kaoset. Vilken jäkla dag!! Sluta jävlas!


5 dagar kvar, 11 gjorda

Känns lite bitterljuvt på något sätt. Mår bättre än någonsin, även om jag idag är seg i kroppen efter gårdagens träning...
Är lite orolig att jag ska börja må sämre när jag rubbar kosten, samtidigt som det faktiskt börjar kännas lite trist nu. Jag vill ha rykande het tomatsoppa.

Ligger bredvid sovande W, han är så orolig, svårt att komma ner i djup sömn. Men snart så:)
Då ska trötta mamman steka ägg till grabbarnas matsäck. Sen ska hon packa sina egna kläder och försöka komma på någon rolig middag...


Raw food och träning

Kom på att jag glömde utvärdera hur det gick att träna på frukt, grönsaker, oljor och nötter. Det gick bra tror jag, lade på lite extra vikt igår för att verkligen pressa mig. Och jag klarade det! Inte så förvånande för alla kanske, men jag trodde inte jag skulle klara så mycket.

Mitt orosmoment just nu är att jag håller på att tappa aptiten, antingen har magsäcken krympt, eller så är det något annat. Men jag mår ju fortfarande strålande så jag tror inte jag behöver oroa mig.

Annars är alla negativa effekter borta, ingen huvudvärk och jag fryser inte längre. Jag har funderat lite kring detta med Raw food och tänker att det vore nyttigt för alla att köra ett par veckor om året, livsstilen, om man ska tänka 75-80% rå mat minst passar nog inte alla. Min räddning har varit att jag älskar grönsaker och frukt!


Hej träningsvärk

Och trötta mammans återkomst! Imorgon bär det iväg norrut så idag ska jag och grabbarna packa. Ikväll blir det långpromenad igen:)
Hur mår kroppen idag efter gårdagens möte med en galen gyminstruktör?
En lätt ömmande känsla, ingen direkt träningsvärk dock... Är förmodligen värre imorgon bitti så jag gör nog rätt i att göra lite yoga innan vi åker.
Instruktören var inget fan av att stretcha, men hon fick mig att lägga på extra och göra mitt bästa:)

Nästa pass blir nästa tisdag, sen tors och fre! Back on track yes! Nu frukost:) i plyschdress:) vattenmelon:)


Dagens tre huvudmål

Lägger upp bilder på frukost lunch och middag, allt Raw food. Kanske inspirerar det. Mellan målen äter jag frukt, torkad frukt och nötter. Mums!
Och, jag mår så jäkla bra!


Laddad tjej

Och så var man igång igen, nya träningsbyxor:) glad tjej!!


2 timmar kvar

Till underbar bodypump, denna vecka ska gostrollen inte lura mig till något familjemys. Även om de försöker....
Ser verkligen framemot att komma hemifrån wohoo!

Kroppen har ju gått tillbaka, ryggen har börjat värka igen, särskilt svanken som stökat sedan jag gjorde en del dumma lyft under graviditeten, hoppas träningen får mig att komma igen. Vill vara smärtfri igen!!

Pepp pepp pepp träningstisdag!


Ett gott skratt...

Förlänger livet!!


Lite mindre vila...

Och lite mer mys blev det. Teodor säger att han är sjuk, han vill vara hemma. Tänkte att, jag är ju ändå hemma så. En vacker dag arbetar man igen och då kan man ju inte välja.
Dessutom har han varit frisk såpass bra detta läsår att jag unnar honom några sjukdagar, han är ju trots allt tre:)

Nu leker killarna i Pippitältet och trötta mamman borde göra frukost men tittar på Musses klubbhus istället:)


Lyxtisdag

Idag tänker jag ha lyxtisdag i ett städat hem! Bara tvätt att jobba med, tänkte njuta av den ordning som råder och vila med W.
Ikväll ska jag våga mig till gymmet för första gången på evigheter. Det blir bodypump!
Ska bli så jäkla skönt, min kropp behöver träna.

Tänkte också försöka få i mig lite kaffe idag eftersom jag saknar det. Är inte sugen, men saknar det. Visst låter det knäppt?

Halv sju börjar passet, pepp pepp pepp!


Raw food middag

Recept ur boken, rätt gott faktiskt!


Dag 9. Kämpar på

Jag vet inte vad det är, börjar nu tröttna på att inte äta varm mat. Kryddningen blir inte detsamma när man inte värmer maten. Saknar inte köttet alls, egentligen inte fisk eller fågel heller. Ris däremot, det saknar jag! Och pasta. Ser framemot att sakta överge denna strikta vegankost och kunna äta pasta igen!

Och potatis, fräst i lite olivolja och havssalt! Mumma!! Kommer fortsätta utesluta alla tre (vetemjöl, mjölkprodukter, kött) till en början och bara vänja magen vid tillagning först:) sen ta in lite pasta och kanske bröd.

Men en sak i taget. En vecka kvar nu och jag behöver en tydlig plan. Vill inte förlora mitt välmående!


Någon behöver lilla mamma:)

Ibland är det en supermysig känsla att vara behövd! Då gör det inget att man ibland känner sig isolerad från omvärlden...


Det går sådär...

Med askungegörat.... Har världens mammigaste bebis. Han vaknade efter 45 minuters sömn (brukar vara 2 timmar)... Ligger nu och sover oroligt med mamma bredvid sig.. Så nu är det stopp. Hann kök, snabbstädning av badrum och plocka upp i vardagsrummet. Hälften av tvätten är vikt. Samt köp av tågresa och maila banken...

Har idétorka inför middagen. Funderar på att prova ett nytt recept ur boken, vattenmelon och spenatsallad.
Grabbarna får torsk och kokt potatis.


Måndagens rolltolkning blir.....

ASKUNGEN!
Idag ska plockas, det ska städas, det ska fixas det ska donas! Saknar dock en galakväll med prins att fira på;)

Jag har kommit fram till två saker, det ena är att jag har utvecklats till en förälder som tycker att sex på morgonen är tidigt. Med T fick vi gå upp halv fem, ibland tom fyra!! Då avskydde jag föräldrar som kallade sex tidigt!

Haha, nu har jag glömt vad den andra insikten var:) nej, just det. Det är mycket svårare med två barn än ett. Önskar ibland jag hade större möjlighet till avlastning, eller att mina barn hade ett liv lite rikare på nyckelpersoner:)
Jag förstår inte hur min mamma klarade oss fyra, och att pappa jobbade så mycket! Helt galet!
Å andra sidan fanns det ju en annan gemenskap därute, så vi kunde vara hos våra kompisar. Oftast inte alla samtidigt dock!

Måste ordna tackkorten till dopet, ligger liiiiite efter va? Snart dags att lämna stora, sen är det bara att sätta fart!


Morgonbilder på måndagen:)

Såhär såg det ut hemma hos mig klockan sex imorse:)


Dag 8

Idag är första dagen det känns lite motigt. Inte för att jag mår dåligt. Hungerkänslor är numer helt borta, och jag var inte ens frestad av grabbarnas pommes. Känner mig lite uttråkad och frustrerad... Kanske för att jag inte hunnit allt jag velat idag. Kanske pga av annat. Vet inte.

Förhoppningsvis blir denna känsla bättre efter träningen på tisdag:)
Helgerna går för fort utan vila... Känner ett stort behov av att slappna av och vila.

Sova ut, bara en morgon. En dröm.


Söndag

Idag har jag provat mandelmjölken. Lite blaskig men helt ok:) grabbarna fick fattiga riddare till frukost.
Min längtan efter lagad mat har börjat avta, men jag föredrar mina fräscha sallader framför bokens mosiga recept:) ikväll blir det dock savojkålstaco igen, helt klart en favorit!


RSS 2.0