Effektiv, javisst!!

På kicken av kosten har jag blivit så extremt alert! Har gått ca 7 km med en vän, detta efter att ha jobbat i 1,5 h!
Kom hem och provade ett Raw food recept, inte sådär jättegott tyvärr. Gör godare mat själv;) men fick i alla fall använda min nya matberedare! :)

Hittills använt handkräm, skor och matberedare. Kvar bodybutter, shower milk och tröja. Men det är ännu lite kallt:) nu har barnen slocknat så jag och sambon ser slutet på Tintin<3


Lördag

Ligger på sängen och gosar. Klockan är strax dags att börja jobba men jag drar mig en liten extra stund...
Har idag blivit drygt 3000 kr fattigare. Då har Teodor fått första dosen Twinrix junior, jag har vaccinerat mig mot hepatit a.
Sen har jag investerat i ett par bra löparskor och en löpartröja. Nu jäklar. På onsdag börjar jag springa lite smått:)

Sen har jag investerat i en matberedare för att göra min Raw food lite roligare, i chilli serien från obh nordica. Hoppas den är bra, ska prova göra mandelmjölk sen, och värma den ljummen med kakao:) mums!

Skämde även bort mig själv på THE BODYSHOP och handlade läppglans, body butter, shower milk och en handkräm.. <3

Vad fick resten av familjen då? M fick Tintin och Teo en kexchoklad. Man skulle nästan kunna tro det var Mors dag:). Sen hem och underbart god lunch!! Nomnom!

Idag/inatt har frysandet börjat avta. Kroppen känns om möjligt ännu bättre och jag känner mig peppad på en till vecka!!


Yoga

Det blev 45 minuter yoga! Jag undersöker nu hur det påverkar den kalla tjejens blodcirkulation. Hoppas att inte behöva två täcken inatt! Just nu fryser jag inte heller, det beror nog på att jag inte varit ute så Mkt idag heller.

Väldigt skönt med båda ungarna hemma. Saknar ju stora ganska ofta. Svartsjukan har infunnit sig mellan syskonen vilket gör att det är rätt tröttande att ha båda, så nu går den här tanten (som fick gå upp halv sex imorse) och lägger sig!


Jobb eller pilates, det är frågan...

Nu när minsta barnet slocknat i min famn väntar lite gos med stora. Sen är frågan pilates eller jobb?
Plånbok eller kropp & själ?

Och vad orkar jag? Förmodligen kommer jag jobba bättre imorgon om jag tränar ikväll... Och känna mig gladare. Känns som om träningen kommer vinna;)

Det blir en skön mjukstart. Dessvärre har jag köket kvar innan det är dags... Bäst att sätta fart!


Fleece I love!!

Kall tjej hittar värmen


Klänningsdille!!

Har precis surfat runt på hm.com och hittat typ 10 klänningar jag vill ha:) kul!! Det var så länge sedan jag tyckte detta med kläder var kul!!
Då är det ju passande att det står shopping på schemat imorgon. Och att jag har en shoppingresa till Köpenhamn inbokad den 21a april!!

Ligger och vilar bredvid en snusande W. T tittar på Pettson i soffan. Ska försöka hinna vila lite innan Chippen vaknar, han har snart sovit 2 timmar! Tröttmössan!


Lunchdags

Lite bilder på min respektive Teos lunch


Mysfredag

Teodor fick vara hemma och mysa idag, vår enda agenda är att ta oss till Hemköp, mamma behöver mer grönsaker och frukt. Teodor kände sig villig att prova falafelköttbullar till middag så det ska också inhandlas:)

Nu är det bilar 2, en sovande W. Jag ska snart lägga in honom och fixa lite frukost. Papaya och mango smoothie med kokos åt mamma, prickig korv macka till T. Mums! Intas framför filmen! Mys för hela slanten!


Fördelar och nackdelar, dag 6

Jag sover bättre, liksom lättare och är trött men inte utmattad morgon och kväll :) det är superskönt! Jag behöver inte ens dricka kaffe på morgonen för att klara dagen. Jag är fortfarande inte hungrig direkt och magen mår bättre än någonsin.
Den största fördelen står dock sonen för, när jag skär min mat kommer han nyfiket fram och frågar "vad är det? Kan jag få det?" Igår mumsade han vitkål och champinjoner:) härligt härligt!

På minussidan är fortfarande detta med kylan. Igår fick jag sova med dubbla täcken, visserligen hade jag varit ute på en promenad på en mil, vilket säkert förvärrade lite... Sen vaknade jag med huvudvärk igen. :( okul!
Vet inte om det beror på kost, kaffeabstinens, vätskebrist eller den lilla förkylning som lever kvar. Förmodligen vätskebrist! Vatten tack!

Känner fortfarande att fördelarna vinner över nackdelarna. Imorgon blir det nog lite pausande i kosten eftersom jag ska ut och äta med sis!


Vegan va???

Sent ska man fatta, upptäckte idag att jag temporärt lever som vegan. What??? Men mår fortfarande som en prinsessa fysiskt! Åt valnöts- och bananmos till lunch idag, har för första gången lite svårt att planera vad jag ska äta, så jag satsar på ett stadigt mellanmål:)
Vet inte vad än....

Till middag blir det strimlad palsternacka och vitkål med champinjoner och tomatröra. Någon var glad över sin biffstroganoff lunch och någon annan var uppklädd för förskolan;)
Tar med en härlig frukostbild också:)


Morgonstund...

...med träsmak;)


Alla är olika

Igår var jag ute på en timmes promenad med J. Jag kom att börja göra reklam för min råa mat. Hon svarar genom att säga att äta lite av allt är det enda som fungerar. Jag sa, kul att det fungerar för dig, för mig fungerar inte det. Hon är på gränsen till underviktig, jag tror aldrig hon har haft en övervikt eller så.

Jag hör till dem som måste ha en teoretisk mening med min kost, känna att det är något särskilt med den. Sen är jag ju på jakt efter att hitta en livsstil son jag trivs i. Det största problemet jag har med att äta vanligt är att jag snabbt blir uttråkad och då börjar överäta av ren tristess.

Tyvärr tror jag också att alla som får övervikt och jobbar bort den får en viss matstörning, har man aldrig varit tjock verkar det lättare att äta mindre portioner.

Slutligen, dag 5 tar sin början. Mår fortfarande kallt men fantastiskt. Ska prova mota kylan med fler koppar te idag..


Familjemys

Ibland vinner familjen över gymmet, särskilt om det var länge sedan man var där <3 men lika glad är jag..


Dagens William

Lite morgonbilder


Livet e gött

Livet är rätt härligt när man får ligga bredvid en sovande bebis på sängen och slappna av. Då är det rätt skönt att existera. Bara nu.. Höra de ljuva små snarkningarna. Hålla två små händer i sin egen stora. Älskar't!!

I eftermiddag blir det visit på gymmet! Finally! Som jag längtat!! Tänkte cykla och köra styrka ben. Sen mage/rygg på fredag:)

Tänker på vad jag ska äta idag. Hittills en superäcklig smoothie och en mandarin och ett glas vatten. Frukten börjar ta slut:( får handla imorgon. Kommer äta blomkål med senap till lunch. Sen något med den överblivna tomatsalsan till middag. Lite oliver kanske och soltorkade tomater och paprika. Cashews till mellanmål:)

Nomnomnom


Ok jag är trött....

Men inte förlamande trött. Absolut inte. Snarare skönt trött. Lite mystrött trots ännu en tuff natt.
Jag har en liten"high" av maten, just nu känns det som om jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Jag är inte ens sugen på kaffe!!

Det har ju typ aldrig hänt!! Idag får Teo 30 min extra på förskolan. Har en promenad inbokad, men önskar nästan jag inte hade det... Ska gå med J. dock och fredag är hennes sista lediga dag.

W har börjat slussa ut ålandet mot krypande, tiden går så fort! Snart är det maj och semester!


I love Raw food!!

Imorgon imorgon imorgon ska jag tillbaka till mitt älskade gym!! Jippie!! Älska Raw food som gjort mig frisk. Enda minuset nu är den ojämna blodcirkulationen. Ibland varm, ibland kall, särskilt om händer och fötter.. Inatt fick jag sova med strumpor!!

Annars mår jag fantastiskt, orkade inte ens äta upp allt i dagens middag. Jag känner mig mycket mer medveten om vad jag äter. Hällde olivolja i guacamolen och tänkte "oj vad med fett" men det är ju inte mer än jag skulle stekt i i vanliga fall, eller haft på mackan. Utan att ens tänka på det! Galet! Tar med en bild på dagens middag:)


Tisdag

Kul med ett stökande barn mellan 03-05. Sen tillslut sova till 06.30... Attans att de inte fortsatte med att sova till 07.30...

Den gröna smoothien var ingen höjdare idag heller:( blir nog inte den fler dagar än imorgon;) sista chansen.

Huvudvärk hade jag bara första dagen på råkosten. Idag mår jag fantastiskt (dag 3). Konstigt nog är jag inte hungrig. Dessvärre har det ploppat upp ca 1000 finnar.

Hann med en 45 minuters promenad i solen... Jippie!!


Livsjonglör

Ligger och konstaterar vilken toppen effektiv dag jag haft, råkade värdera det, bra för självförtroendetmeninteförsjälvkänslan. Typ. Men jag kan inte låta bli att känna mig extremt lyckligt lottad idag.
Fint väder på min 40 minuters promenad, trevligt sällskap på Coop. Denna eftermiddag lyckades jag dessutom städa ensam med två barn!
Sambon har bytt lakan, luktar gott!! En dusch på detta bara;) men det blir imorgon!

Har dessutom ätit mumsig råkost OCH en chokladboll:)
Nu tidig sänggång!


Miss Mary fick mig att fuska!!

Alltså, jag kan inte säga nej till gamla tanter! Särskilt inte om de bjuder på chokladbollar....

Idag har jag varit på Coop forum med miss Mary. Hon var så tacksam över sällskapet eftersom hon inte kan ta sig dit själv och hennes starr har blivit värre. Hon ser nästan inget men är ändå piggare än mig tanten!:)

Efter att ha spenderat 677:-, bjöd hon på en liten (nåja...) chokladboll och lite kaffe. Mums mums, definitivt värt det. Sen blev det hem, hämta T och städasom galningar. Bara badrummet kvar, och tvätten... Icke så effektiv tjej 2012...


Måndag

Vaknade med fruktansvärd huvudvärk (tydligen en bi-effekt som snabbt ska gå över. Barnen sov till kvart i åtta, lämnade på förskolan 9.15 och hann med en skön promenad i solen till ca 10.00. Nu är det snart lunchdags här hemma. Lägger upp bilder på min gröna smoothie och Ws frukost. Det är inte alltid lätt att välja rätt;)


Hej abstinens!

JAG LÄNGTAR EFTER.... Något! Jag vet inte vad.. Känner mig inte helt nöjd bara. Å andra sidan känner jag mig ju väldigt sällan helt nöjd till kvällen så någon större hungerkänsla än vanligt vet jag inte om jag har.

Däremot känner jag mig mer berättigad, typ som nu har jag varit så hälsosam att jag har rätt till en chokladkaka.
Men det är ju inte det det handlar om.

Avvaktar med nyfikenhet hur jag ska sova i natt!


Raw food alltså...

Känner mig som världens nyttigaste människa:) jag älskar mina grönsaker, det är det största plusset. På minussidan är att jag känner mig lite kall och "urrig". Planen är att avhjälpa detta med te, men det är svårt när man är ute på vift!

Just nu är vi i Fagersjö i biltvätten och jag och Teo tittar på en snygg Markus som tvättar bilen. William ligger och babblar. Veronica Maggio sjunger och livet känns rätt härligt.

Idag är en sådan dag då jag känner att jag äger tiden, jag är inte slav under den. Detta trots att vi ska leka Svensson på allvar och strax bege oss till Ica maxi:P sen blir det hem och söndagsstäda!

Behöver lite Raw food inspiration till middag... Lunchen var ju sååå god!


Det håller i sig!!

Åt en mumsegod smoothie till frukost, och har arbetat 2,5 timmar, febern lyser med sin frånvaro än så länge och solen skiner! Jag är törstig på vatten för första gången på en evighet! Ligger just nu bredvid en sussande W i sängen:) snart dags att smyga upp, äta lite frukt och göra sig vacker:)

T och M är på lekgympan, när de kommer hem är det tänkt att jag ska jobba lite mer. Då kommer antalet rättade prov denna månad vara 30:)
Räknar med att vara uppe i 50 till den sista... Efter jobbandet blir det storhandling. Ska bli skönt att få det gjort! Det enda ytterligare att önska denna söndag vore tid för en promenad. Med lite tur hinns även det!

Det är härligt att vara glad!!


Ny vändning..

Hmm, mycket har hänt de senaste timmarna. Jag har sett min gamla sjukdom levande i mig. Jag lät bli att skämmas och började prata istället.
Jag mår psykiskt dåligt när jag är sjuk, eftersom jag inte kan prestera. Mäta. Och känna mig duktig.

Då kommer ångesten krypande. Och sockret skänker sin tröst.

Jag har bestämt mig för att skrota alla mina planer. Jag börjar med att ställa undan vågen. Sen börjar jag undvika rött kött. Tänkte investera i mig själv och köra en vecka på Raw food. Och dessutom stryka mjölken i kaffet.
Sen köra halvt vegetariskt, äta fisk och skaldjur men inget annat.

Vad jag måste jobba på är att våga vara besvärlig och säga vad jag vill stoppa i mig.

Träna vill jag såklart, ju mer ju bättre för själen. Så Snart jag är Frisk. För just nu säger min kropp att den måste vila. Och jag måste förlåta den för det. Älska den för det. Och bara mäta mitt mående.


Karma?

Jag har fått feber igen. Jag undrar vad jag gjort för dåligt för att få denna karma?
Eftersom jag dessutom är föräldraledig och lever i nuet känns det som om jag varit sjuk hela ledigheten.

Det är Fasiken deprimerande!!
Jag vill ju springa, träna... Istället blir det ligga, gråta.
Bläää


Relationer

Ibland stannar jag upp och frågar mig själv, vad är en bra relation? Hur skapar man en och hur bibehåller man den?

Dessa frågor har såklart flera olika svar, framförallt är jag intresserad av vilka som ställer frågorna. Kvinnor.
Vi verkar ha ett inneboende driv som får oss att vilja analysera och skapa ett fantastiskt förhållande. Medan män (detta är mycket generellt) anstränger sig för att "fånga" tjejen. Sen försvinner drivet.

Är vi kvinnor fostrade till att söka trygghet? Och män tillika att söka jakten?
Jag vet inte. Det enda jag vet är att man måste jobba hårt på en relation. Och man måste svälja sin stolthet. Ofta.


Töntbloggerskan möter yrkesbloggerskan

Dagens tema verkar vara intressanta MÖTEN. Först möte med chefen, kollegorna och barnen. Sen sprang jag på inte bara en utan två gamla vänner i Sollentuna centrum.
Efter allt skrattande och fjantande var det dags att bege sig hemåt för att sedan hämta T på hans förskola.

I parken mötte jag en mamma som försörjer sig genom sin blogg. Gissa vad coolt!! Undrar när jag ska slå;)

Motionen har inte varit stor idag, kommer åter till helgen. Fick dock en nytändning så kosten har jag skött superbra! Får fokusera på den och på att komma ikapp med jobbet. Suck!


Batterier

Det verkar som om jag, efter ett litet samtal med min sambo fick nya batterier. Lunchen blev lagad och äten. Standardlunch m bacon och ägg. Det är också hyfsat plockat här hemma.

Tid att arbeta får det bli när sambon kommit hem, får jobba under de 45 minuter kycklingen skall puttra. Och sen efter att barnen slocknat. Det här med att arbeta under föräldraledigheten känns inte alltid som en så bra ide... Så nu är planen att arbeta bort proven, bli klar så att säga. Så snart som möjligt.

Imorgon bär det ju av till jobbet med lilla bullen, tänkte passa på att shoppa lite i Sollentuna centrum när jag ändå har vägarna förbi....

Måste komma igång med mina fitnessambitioner igen!! Måste!!


Handlingsförlamad

Sedär, ett nytt sätt att reagera på stress, att bli helt handlingsförlamad! På agendan står laga lunch, plocka i ordning, byta om och jobba lite.

Jag vet att jag inte kommer hinna allt. Så då sitter jag och myser med en sovande bebis i famnen. Kommer mig inte för att göra mer just nu. Trött efter en jobbig natt och en långpromenad på förmiddagen. Får se hur jag tar mig vidare.

Fy vad trött jag är!!


Onsdag

Sedär, halva veckan har gått. I helgen står både det ena och andra på schemat. Sambon ska bort på fredag, och jag ska ut med syrran på lördag. Teodor vill gärna att vi åker till badhuset (vore kul att se Wille i vatten), sen måste vi också storhandla och Teodor har sin lekgympa.

Sen börjar allt om igen.. Ibland känns det som om tiden springer ifrån mig! Helt galet att W är över 7 månader redan!!

Den här dumma förkylningen knäckte mig visst, jag får vara tacksam att jag inte gått upp något! Och nästa vecka blir det träning igen!!


Köpestämma

Om 90 minuter börjar köpestämman. Sååå spännande, blir det ett ja blir det bubbli ikväll.

Farmor och farfar kommer och passar barnen så vi kan gå båda två... Håll tummarna nu. Har nervositetsätit två pizzabitar...


Jaha

Vissa människor bär sitt hjärta utanpå, andra har låst in sitt djupt inne i bröstet. Jag undrar vad som egentligen är bäst?

Personligen hör jag till kategori ett. Jag har väldigt svårt att spela spel, vara artig för sakens skull mm. Jag ser nog mig själv som rak och ärlig, detta ställer ofta till med problem för mig.

Man kan också prata om tankemänniskor eller känslomänniskor. Där är jag slav under mina känslor. När jag mår bra målar jag hela världen rosa, när jag mår dåligt blir jag fullständigt förlamad.

Ibland är det svårt för mig här i världen, i alla fall i denna tid på denna plats, där förnuftet värderas högre än känslorna. Det är knepigt för mig att uppfostra mina barn. För jag älskar mitt sätt att vara, trots att det inte är norm. Och jag vill att mina barn ska bli lika öppna som mig. Samtidigt vill jag inte att världen ska kännas lika hård för dem som för mig.

Lika bäst att bara låta dem växa upp och bli som de blir;)


Framtiden

Igår är ingenting
Imorgon är mycket
Idag är allt

Hur viktig är historia
För framtiden...

Jag
Jag
Jag


Måndag

Efter två veckors sjukdom är det nu måndag igen. Måndag i rejäl uppförsbacke och en fullspäckad vecka.
Ligger efter med rättning, måste försöka rätta 5 prov per dag för att komma ikapp.. Det är också föräldraråd (ikväll) och Köpestämma (imorgon). Sen ska jag och W göra ett besök i Sollentuna på torsdag. Och så ska jag komma igång med träningen igen..

Kom igen nu!


Att sakna ord

Jag saknar mina ord, mina tankar
Att dela vad jag tänker
Jag känner

Att tas på allvar är min längtan
Växa mig stark
Det smärtar

Det smärtar mig det jag gör
Det jag kanske måste göra
Måste
Kanske

Vill inte känna mer
Vill inte smärta mer

Fängelse


Zzz

Ser skönt ut.


Promenad -check

Idag har det blivit lite av varje, en 45 minuters powerwalk hann jag med på sena eftermiddagen. En del lördagsgodis har dock också slunkit ner. Nåja, ingen är perfekt... Dessutom gillar jag mer att titta på vad jag gör än vad jag inte gör:)

Hoppas imorgon blir en dag med bara plus, inga minus! Det ska bli bra detta!


Pepp pepp pepp

Vikt i mellantid, fortfarande 13 kg till normalvikt. Pepp pepp pepp.
Tänkte börja med att ta en promenad när W vaknat ur min famn, måste börja ta det tillbaka NU!

Tror jag är redo för promenadstart:) tycker fortfarande det är synd att jag inte kommer ha gått ner så mycket innan vi reser bort. Men ju mindre jag har kvar, ju bättre kommer det ju kännas!! Och sjuk kan ju vem som helst bli! Skulle jag fortsätta gå ner 5 kg per månad skulle jag ha 3 kg kvar när vi åker till Kroatien i maj! Det är faktiskt inte mycket övervikt...

Pepp pepp pepp!


Lördagsfin

Idag har jag kört bil, hängt med syrran, letat vårjacka och misslyckats, varit hos frisören och fått ett väldigt lyckat klipp:) lunch blev det på subway också. Nomnom!! Nu lite vila, kaffe och sen lite jobb!


Fullt ös medvetslös!

Inatt kommer jag sova gott må ni tro! Min syster kom över med båda barnen så vi har ätit pannkakslunch (eller barnen, vi åt tonfisksallad), sen svisch ut och tillbringa ett par timmar i kristallen och i Solbergaskogen. Kaotiskt, galet och jättemysigt.

Imorgon står ett frisörbesök på agendan för mig, plus lite shopping kanske. Åker hemifrån utan barn och karl tror jag. Ska bli sååå skönt!

Jag behöver lite tid för mig själv. Känner att jag blir arg på storknodden för snabbt och det gillar jag inte. Tyvärr uppför han sig som en liten minitonåring vilket inte gör det lättare för mig när jag ska försöka hålla mitt humör i schack...
Kanske en liten andningspaus gör det lättare...


Sovande baby

Nu är ögonblicket då hjärtat är varmt! Teodor ligger på mage i soffan och sjunger en blandning mellan "klockan är 7(huu)" och "I Will be popular". William ligger och snarkar i min famn. Nyhetsmorgon är på tv, med Steffo, och i min mage ligger 2 underbara kaffekoppar och en fralla. Kan man frysa tiden? Bara en liten stund? Bara nu... För detta ögonblick är helt otroligt!

Jag var tvungen att skriva ner det, för om ett par minuter kommer det vara skrik och gnäll och bråk. Men just nu är det härligt. Och jag älskar att vara mamma!

Idag kommer kusinerna på besök och vi ska gå till till Kristallen, hoppas vädret blir lika fint som utlovat!

Nu njuta en liten liten stund till!


Uppgiven

Idag känner jag mig så uppgiven att jag inte vet vad jag ska skriva. Energin och motivationen har lämnat mig. Halva mars har passerat i en feberdimma.
Det är tid jag inte får tillbaka. Och tid jag skulle behövt.


Återfall socker - big time!!!

Tycker att jag varit så duktig när jag varit sjuk, vilat, druckit och ätit bra. Ändå känner jag mig bara större och mer otymplig. Hej återfall! Hej godis!

Ibland kommer jag på mig själv med att tänka att jag kanske måste acceptera att jag är en knubbis. Att jag aldrig kommer gå ner. För att stå still känns lika illa som att gå upp. Det är så frustrerande!!

Jaha, bara att acceptera läget och verkligen njuta av sitt godis idag. Nya tag imorgon. (Misstänker att PMS är boven i mitt drama...)


Hej solsken! Hej huvudvärk!

Man blir ju inte pigg av att tvingas upp före sex... W har slocknat i min famn, jag har huvudvärk, alla solstrålar som tränger in genom fönstret gör inte saken bättre. Aj aj aj!

Så sitter jag på soffan och kollar på Katja Katt (uselt) och känner på mig att detta nog blir en ganska dålig dag, i alla fall om dagen själv får bestämma..
Funderar på om jag ska försöka vända dagen genom att leta upp mina solglasögon och ta en promenad i solen.
Kan jag orka det? Kanske... En liten. Sen blir det nog vila... Skulle verkligen behöva städa hmm....

Penicillinet jag fick har verkligen hjälpt! Nu känner jag mig "mer" förkyld än sjuk även om ögat envisas med att rinna..

Ok, då ska jag försöka besegra den dåliga dagen!


Lillapillerill hyllar majsvälling

W har bara ätit ett nattmål inatt, halv ett en portion majsvälling! Sen vaknade han visserligen 5 men sov/ammades på det till T kom in skrikande tjugo i sex...

Men jag kan faktiskt ta en tidig morgon när vi fått sova en natt! Faktiskt!
Amningen har nästan upphört nu, bara 2 ggr per dygn och mjölkproduktionen har nästan helt upphört. Överallt står det "fortsätt amma som vanligt när du är sjuk", men seriöst, hur ska man orka det?

Så snart är amningstiden helt över för min del. 7 månader idag.

Nu är det snart dags för denna mamma att slå på kaffet så det blir någon frukost här i huset sen...


Vegetarisk middag m bulgur

Åh vad jag älskar mina grönsaker!!! Livet börjar kännas lättare, men kämpar sjukt mot sötsuget.. Så sugen! Trots att jag åt mellanmål på eftermiddagen sitter jag nu och drömmer om winegum...


Jippie!!!

Idag är denna tjej mycket piggare! Wohoo! Lycka!!!

Det passar väldigt bra i och med att det blir första dagen utan sambon! I love penicillin!
Orkade tom sminka mig lite innan förskolelämningen! Idag gäller dock ändå bara att vila och överleva! Middag ska fixas nästa gång W sover, så eftermiddagen blir hanterbar! Med lite tur hinner jag jobba lite med!

Imorgon kanske kanske jag orkar en liten promenad! Och städa:)


Tack light iced blonde...

Före... Och efter bild:)


Så var det det här med genus...

Jag vill bara göra mina barn till starka individer. Jag vill att de ska få ut det bästa utav världen och deras liv. Ibland skräms jag över hur alla beslut jag tar formar deras förutsättningar och framtid. Ibland skräms jag istället över hur stor makt ANDRA kommer att ha över deras liv... Andra som kanske inte vill deras bästa.

Att vara mamma är att inse sin egen maktlöshet och sin egen makt. Och att andra är jävligt inskränkta.

Jag har en fantastisk prinsesspojke här hemma, på slutet har jag glömt bort att vara tacksam för hans egenheter och tacksam för att han får det bästa utav alla världar. Allt på grund av andras åsikter och hur detta uppmärksammas på förskolan. Dags att återgå till att lyssna till hjärtat. Och inse att den bästa gåvan jag kan ge honom är barndomen.


Varför inte bara somna om?

Huvudet värker, ansiktet värker, kroppen värker. Varför kan jag inte bara somna om?

Hör sambon, barnen och bumbibjörnarna i vardagsrummet. Ligger kvar i sängen, jag orkar inte gå dit heller.. Känner mig väl ändå något mindre slemmig, kan man säga så?
Så antibiotikan verkar redan ha börjat hjälpa... Men jag siktar ingen träning och igår blev det chips..

Tycker nog ändå jag klarat denna sjukdom rätt bra, i vanliga fall skulle jag ha tryckt i mig flera kg godis! Och gått upp 5 kg. Nu blir det bara fortsatt vila idag, med sambon hemma. Imorgon hoppas jag kunna ta tag i vardagen igen *hoppas*!!
Att man kan bli så dålig av bihåleinflammation, inte klokt!


Bihåleinflammation

Åkte till närakuten till slut. Kunde helt enkelt inte hantera smärtan längre. Jag fick diagnosen kraftig bihåleinflammation och så fick jag penicillin och köpa hostmedicin.

Nu blir det vila och kurering!


Lördagsgodis

Jaha, så fick jag feber igen på eftermiddagen. Då bestämde jag att jag fick lördagsgodis trots att jag bara ätit nyttigt i två dagar. Egentligen vill jag ha salta krispiga chips som river bort allt äckligt slem. Jag har dock inte hjärta att skicka sambon, och inte orken att gå själv..

Ibland är det bara så. Temperaturen vände efter godiset och började sjunka utan Ipren. Halleluja! Jag visste väl att socker egentligen var bra!! Ha!

Med det menas dock inte att det är bra när man vill tappa övervikten, men ibland behöver kroppen kanske lite snabb energi.


Måste komma ihåg....

Att tacka ja till Ts nya förskoleplats. Måste komma ihåg det nu. Nu. Nu. Eller inte just nu, men inom 4 dgr.

Lillemannen har nu rullat över kuddar ur sängen ner på golvet. En olycka kommer sällan ensam, så när han äntligen slutat gråta över detta ålar han på golvet och slår upp en dörr i huvudet på sig själv. Orolig? Bara lite..

Nu verkar han dock rätt nöjd:)


Pjaa

Och så vaknade jag feberfri igen! Men idag låter jag mig inte luras. Det blir vila för hela slanten...
Bokade in mig på en föreläsning från lr den 22/3 kl 16.30. Den handlar om nätmobbing och vad lärare kan göra. Känns spännande faktiskt...

Då ska man bara fixa det där med barnpassning... Samma dag som jag och W besöker Sollentuna!

Jag kan inte tro att min lilla plutt blir 7 månader snart! På onsdag. Känns galet...

Det är mycket som snurrar i huvudet just nu. MYCKET! Dessvärre kan jag inte skriva av mig här, inte än åtminstone.


I am so sick and tired of being sick and tired....

Febern och huvudvärken kom tillbaka nu på kvällen. Jäkla skit. Jag som ville vara frisk nu. Vågen vågar jag inte ens gå i närheten av, svälld i kroppen, syndarhelg och sjuk en vecka utan att kunna röra sig...

Fy bubblan, beach 2012 is slipping away:( poolen på hotellet i Kroatien känns inte lika lockande heller. Usch och fy!

Blekte min utväxt idag, och låt mig säga, jag är INTE nöjd. Som tur är har jag mitt hemliga vapen (eller har har jag ju inte, men vet), loreals färg light iced eller frosted blonde. Båda fungerar. Hoppas på att komma över en snarast!


Är det möjligt?

Ligger kvar i sängen och hör barnen marodera.. Värken i ansiktet har släppt, kvar är bara halsont och täppa, har det vänt nu? Måste förstås kolla febern också men tänk om det äntligen börjat vända? Tänk om jag slipper läkarbesöket!!

Jag lägger ju hellre pengarna på frisören;)..
Jag har förlikat mig med att morgondagens pilates uteblir. På sin höjd kommer jag ut på en promenad..

Tänker lite förundrat på hur stor skillnad vila gör, och jag slutar stressa över viktminskningen. Det går som det går... Ibland måste man zooma in och ha ett nu fokus, och just nu kan jag inte göra mycket, annat än att inte stoppa i mig skräp.

Håll tummarna!!!


Så förbannat tacksam...

Ok. Idag vabbade sambon för att jag skulle få vila. All kärlek till det. Jag klarar det hyfsat på förmiddagen, tar sovmorgon och vilar hela förmiddagen. Efter att mannen promenerat till Willys med knattarna blev jag biten av tacksamhetslarven. Så med lätt svindel klipptes både M och T. Körde hårt, resultatet kan dock diskuteras.. Nu ligger jag på soffan med värk i hela kroppen och grabbarna har halvfula frisyrer....

Jag undrar hur det kommer sig att jag blir så extremt tacksam när någon gör något snällt. Idag borde jag bara utnyttjat det till fullo och vilat mig frisk.. Men då måste jag kompensera... Typiskt osmart. Jag fick dock klart för mig att jag fortfarande är för sjuk, att jag fortfarande inte orkar ett skit.

Träning är bara att fortsätta glömma. Ny vecka nästa vecka.


EGO!!!

Hotellnatt i Köpenhamn betalad, nu ska den bara bokas också, i slutet av april/början på maj! Med fantastiska Maria!

Jag längtar efter sällskap utan blöjor och shopping och vin. Samtidigt stinger det lite, känner mig "ego". Trots att jag, efter terapi och rehabilitering, vet att jag måste vara det så känns det ändå...

Knäppt va? Funderar ju mycket kring detta med att vara mamma, kvinna och människa. Extra lämpligt är väl att göra detta på kvinnodagen. För jag vet ju att det inte räcker för mig att bara vara mamma. Jag måste vara människa också!!


Antingen eller...

En sak är säker, eller två. Det ena är att jag är långt ifrån frisk. Det andra är att spännande tider ligger framför mig.

2012 verkar vara den mentala förändringens år. Alltför länge har jag rullat i fel hjulspår utan att kunna eller våga ändras.

Efter mitt första barn kom så mycket svajande känslor och så mycket vilsenhet. Efter barn nummer två har mycket bara landat. Livet är lite mer stabilt. Det är tyngre, definitivt. Samtidigt är det tydligare för mig vad som är viktigt.

Det är skönt. Sjukt jobbigt att vara sjuk dock, så jag försöker zooma ut;)


Imorgon...

Jag hoppas verkligen imorgon blir en bättre dag. Verkligen.


Ensam men aldrig ifred...

Så sjuklig... Trött på detta alltså.


Så trött...

Ännu en skriknatt med förkylning ovanpå det. Mår riktigt uselt, hoppas verkligen det går över snart!
T blir hemma även imorgon, det rinner så fruktansvärt ur hans lilla näsa...

Själv är jag så trött att jorden snurrar lite extra fort och tårarna sprutar. Paniken kommer krypande när jag tänker på att jag måste laga lunch och middag. Usch! Kan barn klara sig en hel dag på vatten och bröd?
Det finns lite rester förstås, men det räcker inte till oss båda.

Inatt var jag på väg att lämpa över en skrikande W på sambon som sover inne hos hostande T. Trots att han arbetar. Som tur var besinnade jag mig:)

Detta med sjukdomar är bara så sjukt frustrerande, missar min bodypump ikväll, mentalt skulle jag behöva ta en promenad i friska luften. Men fysiskt orkar jag inte..


Katastrofen fortsätter...

Jag har så dåligt samvete över att vara sjuk. Hemmet förfaller, den nya livsstilen går åt skogen och jag missar ännu ett föräldrarådsmöte. Det känns inte så värst kul...

Innan jag fick barn brukade jag inte vara sjuk såhär mycket och länge. Jag förstår inte när det är tänkt att man ska kunna vila. Idag har jag blivit konstant slagen på och klättrad över. Jag har fått serva andra med mellanmål, lunch och medicin. Nu önskar jag bara lite godis och sovande barn...

Men även det verkar vara att hoppas på för mycket... Idag har jag önskat mig två saker. Förutom att bli frisk förstås... Det ena är vila, vilket är ungefär lika troligt att få som en lottovinst. Det andra är en tv på väggen i sovrummet. Att bara kunna krypa upp i sängen med barnen och se en film när man är trött eller skruttig...


Hej tårta!

Oj, där slank sista tårtbiten ner i ett väldigt "oj det är så synd om ensamma sjuka mig" ögonblick. Helt idiotiskt, men det hjälpte mig att orka med ungarna.

Får trösta mig med att matdagen i övrigt har varit strålande, och att jag förhoppningsvis mår bättre imorgon. I så fall blir det en liten promenad när sambon kommit hem.

Ikväll blir det 100% vila. Hoppas verkligen både jag och T är bättre imorgon!!


Svar nej..

Dumma eländiga förkylning! Idag blir det soffläge för hela slanten. Tyvärr är jag ensam hemma med två krassliga barn. Nåja, inte mycket att göra...

Eftersom det ser ut som om träningen får utebli denna vecka gäller det att styra upp kosten. Därför står kassler och varma grönsaker på lunchmenyn och en tomat och räkgryta på middagsmenyn.

Heja mig:) nu lite skinka till mellis!


Får man ligga på spikmatta när man är förkyld?

Nu ligger mamma magen på spikmattan medans snoret rinner, helt plötsligt blev jag osäker... Man ska ju inte få massage när man är snorig, hur är det med spikmattan?

Det lär ju tiden utvisa..

Med tanke på näsan känns det helt okej att det är föräldraråd och inte träning som gäller imorgon. Jag har sett att pilatesen försvunnit från lördagsschemat två veckor fram. Fasen, när jag äntligen fått till ett upplägg.. Måste eventuellt hitta på något annat...

Nåja, får se... Idag är det sista "fria" dagen, firas med våfflor till frukost. Imorgon blir det till att hoppa på gi tåget igen..


Usch jag känner mig som svullo

För mycket onyttigheter.... Lätt illamående, svullen och samtidigt hungrig. Typiskt skräpmatssyndrom.

Brukade jag må såhär jämt? Tittar med jämna mellanrum på mina -10kgs bilder och känner mig så sjukt stolt. Nästan halvvägs då:) snart så...

Jag vet egentligen inte varför jag hänger upp mig på vikten. Jag har ju hittat en livsstil jag mår bra i. Synd bara på träningsbristen denna vecka, bara en vända till gymmet:( och nu denna dumma förkylning. Nåja, så är det väl ibland.

Det gäller bara att behålla peppet!!!


Haha som vanligt då;)

Hej nytändning! Hej nytt träningsprogram och pepp. Du välkomnas med halsont och förkylning.

Så... Ingen pilates idag:( äldsta sonen har playdate här hemma så det blir fika. Fika idag, fika imorgon. Nada träning, dock 2 nätters sömn. Beach 2012, Kroatien i maj glider sakta ifrån mig;)

Kanske inte riktigt, men jäkligt trist! Älskar ju min pilates. Men måste ju lyssna in kroppen. Och det är bara 3 mars. Det blir väl syndande i dagarna 4.
Sen är det dags att kämpa på igen!


Jag är jag

Hur kommer det sig att människor alltid ska jämföra sig med andra? Jag förstår inte det och gör det inte riktigt själv..
Just nu ger det mig mycket mer att jämföra mig med mig själv...

Jag är så mycket starkare och mycket gladare än förut. Jag önskar mest av allt att inspirera. Och jag förstår att jag just nu har väldig tur, tur att ha så nära till gymmet och tur att jag ges möjlighet att träna så mycket. Har lagt upp mitt nästa träningsprogram, detta gäller plus barnvagnspromenader:

Måndag: cykling på gym, tidig middag+ powerwalk
Tisdag: bodypump
Onsdag: tidig middag + powerwalk
Torsdag: bodypump
Fredag: fri
Lördag: pilates
Söndag: fri

Till detta försöker jag äta gi. Tanken är att powerwalk ska kunna bytas mot löpning i april...


Birthday girl

-10 kg på två månader. Bild 1 januari, bild 2 mars:)


RSS 2.0