Föräldrars ansvar

Jag tänkte bara lyfta och diskutera lite vad jag anser vara föräldrars ansvar lite såhär på morgonen/förmiddagen.

Som förälder måste man göra sitt yttersta för att tillfredsställa barnens primära behov. Ge föda, byta bajsblöjor och ge närhet och bekräfta barnet. Det är en förälders förbannade skyldighet att älska sitt barn no matter what.
Detta är inget konstigt, men föräldrarollen innebär så mycket mer.

Som förälder bör man vägleda sitt barn, lära dem vad som är ett okej beteende och tillrättavisa sitt barn när det till exempel är oförskämt mot andra eller brukar fysiskt våld. Som förälder bör man ta sitt ansvar för att barnet ska växa upp till en sund människa med goda värderingar. Detta är inte lätt, men det är ens ansvar.

När barnet börjar skolan har man som förälder ansvar för att ha en god relation med skolan. Man ska veta att man lämnar sitt barn i goda händer och som de personer som står barnet närmast är det ens ansvar att veta att barnet har det tryggt. Vet man inte det eller tycker man inte det ska man byta plats för dem.

Ens föräldrajobb tar inte slut när barnen blir stora. Man måste fortsätta vägleda och trösta sitt barn. Ibland behöver även stora vara små. Sen om man har turen att bli mor- och farföräldrar fortsätter ens jobb in i nästa generation.

Att vara förälder är ett livstidsjobb. Det kanske man ska tänka på innan man skaffar barn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0